Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 3 mei 2008

Times: RSS maar dan leuk

Je krijgt wel eens een nieuwe vinding onder ogen, waarvan je denkt ‘hoe kan het zijn dat niemand hier eerder aan heeft gedacht’. Times is zo’n nieuwe vinding. Bedacht op de zolderkamer van 19 jarig wonder-wizz Dustin MacDonald in British Columbia, Canada.

Times is een RSS reader, maar dan anders. In plaats van het tonen van RSS berichten alsof het saaie e-mailtjes zijn, stelt Times je in staat om je eigen krant samen te stellen met RSS feeds. De berichten worden prettig leesbaar opgemaakt en in de feed opgenomen plaatjes worden slim benut om de pagina te verlevendigen.

Een Times-pagina bestaat uit een brede kolom met een feature artikel en eronder een brede artikelenlijst en een kolom met een smalle artikelenlijst. Per type layout worden verschillende hoeveelheden tekst op de pagina getoond. Je eigen feeds toevoegen is een peulenschil en als je je nieuwsfeeds wilt rubriceren, kun je meerdere krantenpagina’s aanmaken.

Times is shareware en online verkrijgbaar voor 30 Canadese dollar voor één gebruiker en voor families tot drie personen is er een familielicentie van 75 Canadese dollar. Met de huidige zwakke dollar is dit respectievelijk € 19,11 en € 47,77. Een aanrader voor een ieder die de moeite neemt om een apart programma te starten om RSS-feeds te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Times: RSS maar dan leuk
Sluiten