Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 19 mei 2008

Surf efficiënter op je iPhone / iPod touch

iPhone en iPod touch bezitters weten hoe handig het is om snel wat dingetjes op het internet op te zoeken. Helaas zijn de meeste websites niet zo slim als de iPhone en daarom duurt het toch nog eventjes voor de gevraagde informatie op het scherm verschijnt. Speciale iPhone pagina’s zijn bij deze een welkome hulp en ondanks het feit dat de iPhone in Nederland nog helemaal niet te koop is (via het officiële kanaal althans) zijn er toch al aardig wat sites die zich richten op de iPhone. Het hoofddoel van deze sites is om je informatie met minder handelingen en moeite op het scherm te krijgen.

Hieronder volgen een aantal van dit soort sites. Voor sommigen wellicht oud nieuws en het is zeker niet compleet. Daarom is er in de comments voldoende ruimte om ook jullie ontdekkingen te delen met de lezers van One More Thing!

Een van de eerste sites die het surfen op de iPhone versimpelde was iHome: Een startpagina speciaal voor het vinden van de meest alledaagse informatie. Of je nu wilt weten wat het er op TV is of komt, waar de files staan, hoeveel Ajax achter staat, wat het laatste nieuws is of een overzicht van alle regen in Nederland. Dit en meer kan allemaal op iHome.

Heel recent is de introductie van een speciale Wikipedia pagina voor de iPhone. Door de breedte van de pagina aan het iPhone scherm aan te passen en de rubrieken via uitklap menu’s te tonen wordt Wiki’s lezen op je iPhone een stuk eenvoudiger. Wiki’s waren al gaaf, maar via deze speciale portal wordt het opzoeken van informatie op Wikipedia nog leuker!

EN.nl is een experiment met nieuws en wordt gemaakt door de Volkskrant. Het is bedoeld om na te gaan wat een goede nieuwssite nodig heeft, …”, aldus EN.nl. Om kort te zijn geeft EN op elke willekeurig moment van de dag een frisse lijst met het nieuwste nieuws, het belangrijkste nieuws, enzovoorts. Handig als je even geen tijd hebt om de krant te lezen, of je verveelt in de file. De pagina wordt weergegeven in een typische iPhone style en het lijkt wel of je niet op een website surft, maar in een speciale iPhone nieuws applicatie.

Een van de meeste ontwikkelde sites voor de iPhone is het Duitse Wetter24. Wetter24 geeft, zoals de naam al aangeeft, de weer karakteristieken van een eigen definieerde bestemming. Hoewel de site van Duitse komaf is, werken Nederlandse steden, dorpen en zelfs wijken ook! Satellietbeelden komen middels korte QuickTime filmpjes haarscherp op het iPhone scherm. Wat ons betreft de mooiste iPhone-dedicated site tot nog toe!

Als laatste site in deze rubriek komen we met een iPhone-versie van IMDb. IMDb staat voor ‘International Movie Database’ en is gegroeid tot een plek met de meest valide film-ratings en informatie. Wil je weten hoe goed de film is die je in de bioscoop of thuis op de bank wilt bekijken, dan is IMDb dé plek om hier achter te komen. De speciale iPhone versie maakt het doorpluizen van de database hemels vergelijken met de nogal drukke, standaard IMDb website.

We gaan er vanuit dat bovengenoemde lijst alles behalve compleet is. Heb jij daarom nog een speciale iPhone pagina die de vermelding waard is, laat deze dan achter in de comments.

Reageer op artikel:
Surf efficiënter op je iPhone / iPod touch
Sluiten