Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 4 mei 2008

Microsoft trekt bod op Yahoo in

Na iets meer dan drie maanden onzekerheid, als gevolg van een ongevraagd bod van Microsoft op de hele toko, kunnen ze bij Yahoo Corporation in Sunnyvale (California) weer rustig adem halen. Microsoft-baas Steve Ballmer heeft in een brief aan Jerry Yang aangegeven niet meer geïnteresseerd te zijn in Yahoo. Ballmer is met 5 miljard gestegen naar een totaal van 49,6 miljard US dollar, maar Yang hield vast aan een verkoopprijs van 53 miljard US dollar.

Microsoft kon dat bedrag niet verkopen aan haar aandeelhouders. Ook speelt mee dat Yahoo in een slimme zet om Microsoft buiten de deur te houden, snel een deel van haar advertentie-activiteiten heeft uitbesteed aan Google. En Google beconcurreren met de advertentietak van Yahoo was juist het plan van Microsoft.

De troefkaart van de vijandige overname door het massaal opkopen van Yahoo-aandelen in het vrije verkeer, wordt niet gespeeld door Microsoft. Hiermee is wel gedreigd. Steve Ballmer is van mening dat een vijandige overname de waarde van Yahoo negatief zou beïnvloeden.
Het initiële bod van Microsoft was gebaseerd op een 50% – 50% combinatie van cash en aandelen Microsoft. Daardoor schommelt de totale waarde van het bod met de koers van het aandeel Microsoft. Dit is echter geen reden voor het terugtrekken van Microsoft. De koers van het aandeel Microsoft heeft zich namelijk na een flinke daling in februari weer aardig hersteld.

De vraag blijft wat het volgende grote plan van Steve Ballmer is om weer aansluiting te vinden bij het grote geld op internet.

De volledige briefwisseling in chronologische volgorde:
Microsoft brengt initieel bod uit – 31 januari 2008
Yahoo corp. bevestigt ontvangst – 1 februari 2008
Yahoo corp. geeft eerste reactie – 11 februari 2008
Microsoft stelt nieuwe deadline en dreigt met vijandige overname – 5 april 2008
Yahoo corp. reageert op dreigement – 7 april 2008
Microsoft trekt bod in – 3 mei 2008
Yahoo corp. reageert opgelucht – 3 mei 2008

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft trekt bod op Yahoo in
Sluiten