KPN raakt niet uitgepraat over iPhone

De moed zakte menig iPhone liefhebber vanochtend toch even in de schoenen toen Engadget meldde dat vanaf vandaag alleen voor Nederland geen iPhone operator-afspraken zijn gemaakt. KPN woordvoerder Bram Oudshoorn heeft echter een poging gewaagd om de gemoederen wat tot bedaren te brengen. Hij wist namelijk te melden dat KPN en Apple al maanden in overleg zijn om de iPhone naar Nederland te halen al hebben die gesprekken nog niet tot een overeenkomst geleid. Als dat geen blijdschap om een dode mus is…

Volgens Oudshoorn is het logisch dat Apple praat met de grootste mobiele telefonieaanbieder en hij is dan ook vol vertrouwen dat er een deal gesloten gaat worden. Of het een exclusieve overeenkomst wordt of dat Nederlandse consumenten de keuze krijgen uit meerdere operators kan Oudshoorn niet vertellen.

Tel daar bij op dat bronnen aan OMT verteld hebben dat een deal met T-Mobile Nederland al maanden rond is én het feit dat er voor steeds meer landen in Europa meerdere operators zijn die de iPhone aanbieden en we kunnen het verhaal van de KPN woordvoerder veilig bestempelen als irrelevant.

De vraag blijft natuurlijk of wij in Nederland langer zullen moeten wachten op de iPhone dan de rest van Europa. Aangezien er in geen enkel land een harde datum bekend is gemaakt zou dat nog best mee kunnen vallen.

Reageer op artikel:
KPN raakt niet uitgepraat over iPhone
Sluiten