Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 5 mei 2008

iTunes Store lijdt verlies op films

In de gamewereld is het een bekend principe. De hardware kost niks, de spellen zijn aan de prijzige kant. Ditzelfde principe hanteert Apple nu ook, maar dan omgekeerd.

Films in de iTunes Store komen nu op hetzelfde moment uit als de DVD. Maar deze deal met alle filmstudio’s heeft zo zijn prijs. Naar het schijnt maakt Apple op iedere verkoop verlies. Een nieuwe film van 15 dollar kost Apple 16 dollar.

Apple slikt dit verlies om iPods en Apple TV’s aantrekkelijker te kunnen maken. Het geleden verlies op films moet dus gecompenseerd worden door de betere verkopen van iPods en Apple TV’s. Daarnaast concurreert Apple op deze manier beter met DVD-winkels en andere downloadwinkels.

Wat zal Steve Jobs stampvoetend door zijn kantoor gelopen hebben nadat hij moest toegeven aan verlies op een product…

Reageer op artikel:
iTunes Store lijdt verlies op films
Sluiten