Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 2 mei 2008

iPhone populairste camerafoon

Dat de iPhone populair was onder surfers wisten we al maar dat de mobiele telefoon van Apple de populairste cameratelefoon is op Flickr mag nieuws genoemd worden, helemaal als je bedenkt dat de iPhone een minder goede camera en trager internet heeft (voor mobiel uploaden van foto’s) dan de nummers 2 t/m 4 van de top 5 die Flickr openbaar heeft gemaakt.

De cijfers worden automatisch gegenereerd uit metadata in foto’s die naar Flickr gestuurd worden. Hieruit blijkt dat zelfs de immens populaire Nokia N95 met UMTS internet en een 5 megapixel camera voorbijgestreefd is door de iPhone. Het valt te verwachten dat de populariteit van de iPhone op Flickr alleen nog maar groter wordt na de introductie van een 3G model waarmee foto’s sneller verstuurd kunnen worden naar Flickr.


Er moeten wel een paar kanttekeningen gemaakt worden bij deze cijfers. Zo brengen Sony Ericsson en Nokia een keur aan modellen op de markt die allemaal individueel meestrijden in dit overzicht terwijl Apple maar 1 model heeft. Daarnaast moet gezegd worden dat niet alle cameratelefoons metadata meesturen over het telefoonmodel waardoor ze niet in deze lijst voorkomen. Toch blijft het knap dat een nieuwkomer op de markt met een klein marktaandeel zulke hoge ogen weet te gooien op het web 2.0.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone populairste camerafoon
Sluiten