Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 1 mei 2008

Gebruik Safari voor Windows verdrievoudigd

De grote browseroorlog gaat tussen Internet Explorer en Firefox en dat steekt Apple. Daarom heeft Apple Safari voor Windows uitgebracht. Safari heeft zo zijn eigen stok om de andere browsers mee te slaan: hij slaagt met vlag en wimpel voor de Acid3 test. Safari is namelijk dol op standaarden.

Maar dat blijkt niet genoeg om een aanzienlijk marktaandeel te krijgen; 0.07 procent onder Windowsgebruikers is niet genoeg. Daarom had Apple het slimme plan om Safari 3.1 als een stukje service naar de klant toe te pushen via ‘Apple Software Update’. Kritiek alom natuurlijk en Apple draaide de beslissing terug.

Uit statistieken van Net Applications blijkt nu wel dat de actie wel resultaat heeft gehad. Binnen zes weken werd het marktaandeel van Safari bij Windowsgebruikers verdrievoudigd naar 0.21 procent. Hoog tijd voor een nieuw duister plannetje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gebruik Safari voor Windows verdrievoudigd
Sluiten