Apple tweede op InfoTech 100 van BusinessWeek

Zoals we allemaal wel weten, doet Apple het financieel gezien de laatste jaren extreem goed. De jarenlange stijging van het marktaandeel van de iPod en de iTunes Store, de veelbelovende verwachte verdere ontwikkeling van de iPhone en de stijging van het aantal Macs sinds 2006 in vooral de Verenigde Staten leggen het bedrijf en zijn beleggers geen windeieren. Gelukkig zijn er eens in de zoveel tijd weer wat analisten die al dit leuke nieuws officieel in een lijst vastleggen.

Donderdag kwam BusinessWeek aanzetten met de nieuwe InfoTech 100: een lijst met de 100 best presterende technologiebedrijven, als men kijkt naar belangrijke waarden als het gerealiseerde aandelenrendement, de totale winst en de winstgroei. Op nummer 1 prijkt de naam van Amazon (komend van de 23e plaats vorig jaar) en op plaats nummer 2 vinden we ons geliefde computerbedrijf uit Cupertino, dat vorig jaar nog op 6 stond. Verder staan in de top 10 onder andere Blackberry-maker Research in Motion op 3, Nintendo op 4 en Nokia op plaats 8. Apple staat daarmee boven Google (11) en ver boven Microsoft (23), HP (30) en Dell (ehm… Dell? Staat er niet op).

Verder vinden we Intel op plaats nummer 58 en Adobe op 94. Opvallend is dat het bedrijf VMWare (maker van virtualisatiesoftware voor de Mac) op plaats 61 staat dat en onze eigen KPN plaats 38 veroverd heeft, terwijl bijvoorbeeld Deutsche Telekom (T-Mobile) en Orange nergens te vinden zijn. Nog slechts 33 bedrijven van de InfoTech 100 komen uit de VS, waar dat er vorig jaar 43 waren en in 1998 nog 75. 14 van de 100 komen er uit Europa.

Reageer op artikel:
Apple tweede op InfoTech 100 van BusinessWeek
Sluiten