ViPR (her)kent álle boeken, cd’s en dvd’s

9 reacties

Developers hebben inmiddels meer dan een maand kunnen spelen met de beta van Apple’s SDK voor de iPhone en iPod touch. op officiële resultaten zullen we nog tot juni moeten wachten maar sommige bedrijven zijn zo enthousiast over hun ontwikkelingen dat ze niet meer kunnen wachten met het oplichten van sluiertipjes. Zo ook het Amerikaanse Evolution Robotics dat vandaag komt met informatie over hun ‘visual pattern recognition’ software, kortweg ViPR.

ViPR maakt gebruik van de ingebouwde camera in de iPhone om covers van boeken, CD’s en DVD’s op hun visuele kenmerken te herkennen. Aan de hand van deze herkenning stuurt het programma je automatisch informatie terug over de betreffende titel inclusief links naar gerelateerde YouTube video’s en iTunes Store tracks.

De software is nog in ontwikkeling maar een eerste demonstratievideo laat zien dat de software al goed lijkt te werken. Ongetwijfeld gaat ViPR een bestseller worden in de App Store.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  kontheur

  Dat zal toch wel een betaal-service zijn neem ik aan. Mooie techniek desalniettemin.

 • Profielfoto
  Statenweg

  Ik mis even wat de functie is van deze software op de iPhone:(

  In de demonstratievideo stuurt de persoon een foto van een dvd-cover via e-mail naar een server. Deze server herkent de cover en stuurt vervolgens een e-mail terug met informatie en links naar YouTube/iTunes Store. Voor zover ik zie wordt hiervoor geen speciale software op de iPhone gebruikt, maar functies die reeds aanwezig zijn. De speciale software voor de herkenning van de cover staat op de server.

 • Profielfoto
  heldopslippers

  pff kijk even de hele film man…
  op het eind zeggen ze dat ze dit als app op de iphone zetten
  maar dat dat nog niet mag van apple… komt in juni..

 • Profielfoto
  Statenweg

  Jah… dat heb ik gehoord, heldopslippers. Maar wat is de toegevoegde waarde van een app op de iPhone als het ook op deze manier werkt (afgezien van de benodigde internetverbinding). Bovendien kan men het programma beter up-to-date houden als het centraal draait dan wanneer iedereen het op de iPhone heeft. Het programma zal toch steeds nieuwe covers moeten herkennen.

  Trouwens… als het programma centraal draait is het voor hen gemakkelijk gegevens bij te houden over het gebruik van hun service en naar welke covers gezocht wordt. Aantrekkelijk voor commerciële doeleinden. De keuze die ze maken voor een programma op de iPhone zou niet mijn keuze zijn.

 • Profielfoto
  Bostie

  Het zou cool zijn mocht er ipv een server gewoon een vrouw met een computer gelinkt aan een media-database aan de andere kant zitten, die gewoon je mail beantwoord met een pagina uit de database.
  Want het is toch toffer te mailen met een vrouw dan met een server…
  (en zo creëer je jobs!)

 • Profielfoto
  Tolzzz

  Wat een vreselijk onhandig app-je. Waarom niet een zoals Delicious Library? Eentje die de barcode scant en dan het dan in een DL-achtig programmaatje zet. Heb je je hele dvd-, cd- en boekenbibliotheek altijd bij de hand. DL stuurt niet eerst een mailtje maar maakt gebruik van de Amazon-database. Veeuul handiger. Kan ook met de iPhone.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Dat is geen programma…

 • Profielfoto
  Anoniem

  Het zou me niets verbazen wanneer Will Shipley (Delicious Monster) ook aan een dergelijke applicatie voor de iPhone blijkt te werken.

 • Profielfoto
  RuudBerg

  Of iets in de trend van iListen van Erica Sadun.
  Start de app. en richt je camera op het object, that’s it.