Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 april 2008

ViPR (her)kent álle boeken, cd’s en dvd’s

Developers hebben inmiddels meer dan een maand kunnen spelen met de beta van Apple’s SDK voor de iPhone en iPod touch. op officiële resultaten zullen we nog tot juni moeten wachten maar sommige bedrijven zijn zo enthousiast over hun ontwikkelingen dat ze niet meer kunnen wachten met het oplichten van sluiertipjes. Zo ook het Amerikaanse Evolution Robotics dat vandaag komt met informatie over hun ‘visual pattern recognition’ software, kortweg ViPR.

ViPR maakt gebruik van de ingebouwde camera in de iPhone om covers van boeken, CD’s en DVD’s op hun visuele kenmerken te herkennen. Aan de hand van deze herkenning stuurt het programma je automatisch informatie terug over de betreffende titel inclusief links naar gerelateerde YouTube video’s en iTunes Store tracks.

De software is nog in ontwikkeling maar een eerste demonstratievideo laat zien dat de software al goed lijkt te werken. Ongetwijfeld gaat ViPR een bestseller worden in de App Store.

Reageer op artikel:
ViPR (her)kent álle boeken, cd’s en dvd’s
Sluiten