Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 18 april 2008

Segway eindelijk toegestaan op de weg

Het mag wel, het mag niet, het wordt gedoogd, het mag niet. Dat is in een korte zin het oordeel dat in de afgelopen jaren over de Segway is geveld. Maar er lijkt eindelijk duidelijkheid te komen.

Minister Hirsch Ballin van Justitie stribbelde nogal tegen bij het toelaten van de Segway op de openbare weg. Wetgeving ontbrak en Europese overeenstemming eveneens. Maar een motie van de Tweede Kamer zette vaart achter de zaak waardoor je vanaf 1 juli met de Segway de weg op kunt.

Om extra uitstel, onnodige kosten en bureaucratie tegen te gaan, hoef je voor Segway zelfs geen kentekenplaat te bezitten. Ook een helm is niet nodig, maar daar staat weer tegenover dat je er niet harder dan 30 kilometer per uur mee rijdt.

Toen de Segway nog in ontwikkeling was, organiseerde venture capitalist John Doerr (inderdaad, van iFund) een top secret meeting met een aantal grote namen als Jeff Bezos (Amazon) en onze eigen Steve. Gewoon een ochtendje schieten op het ding. In een geweldig relaas van Steve Kemper blijkt dat Steve Jobs helemaal zichzelf was: “I think the design sucks. Its shape is not innovative, it’s not elegant and it doesn’t feel anthropomorphic.”

Reageer op artikel:
Segway eindelijk toegestaan op de weg
Sluiten