Maarten ter Horst
Maarten ter Horst Nieuws 15 april 2008
Leestijd: 1 minuut

OMT Time Machine: De overstap naar Intel

Het is nog geen drie jaar geleden. De bekendmaking van het feit dat de toenmalige geruchten waar bleken te zijn, werd echter zodanig gekleurd door emoties, dat het wellicht leuk is er nu nog eens naar terug te kijken. Mac OS X bleek namelijk in het geniep (naast de PowerPC-versie) jarenlang ook al voor Intel ontwikkeld te zijn en binnen een paar jaar zouden alle Macs over processoren van dit principieel foute bedrijf beschikken. Eind 2007 zou de overstap compleet zijn en volgens een ronkende Steve Jobs zou elke zichzelf respecterende softwaremaker in staat moeten zijn binnen twee weken een werkende universal binary van zijn programma’s klaar te hebben. Dat eerste lukte al in 2006, maar het tweede viel toch wat tegen. Toch kunnen we na het kijken van onderstaand fragment uit Apples World Wide Developers Conference in 2005 niet anders concluderen dan dat de overstap wonderbaarlijk soepel is verlopen en dat de visie van onze held wederom niet veel te wensen overliet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
OMT Time Machine: De overstap naar Intel
Sluiten