Nieuwe iMacs?

24 reacties

Volgens Geeksugar zal er volgende week dinsdag een update komen voor de iMac. Naar verwachting zullen de nieuwe modellen sneller zijn en een grotere harde schijf krijgen. Wat niet zal veranderen is het ontwerp en de prijs.

Augustus 2007 presenteerde Apple de nieuwe iMacs. Naast de technische verbeteringen was het grootste verschil destijds vooral cosmetisch van aard. Het kenmerkende witte plastic werd vervangen door aluminium en glas en het ontwerp was duidelijk op dieet gezet. Tevens verdween met deze introductie het kleine instapmodel van 17 inch. De iMacs zijn thans alleen verkrijgbaar in 20- en 24-inch modellen.

Voor het 20-inch instapmodel met een 2.0 GHz-processor betaalt u nu 1199 euro en voor het topmodel met de 2.8 Ghz Core 2 Duo-processor moet u nu 2169 euro neertellen. Wij wachten af wat volgende week gaat komen.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  jabesse

  Ik hoop dat ze de displays ook gaan verbeteren. Volgens mij is het huidige display (qua kijkhoek en kleuren) een stuk slechter dan die in de witte iMac’s.

 • Profielfoto
  iDarwin

  Geil

 • Profielfoto
  Afroman

  Zou LED een optie kunnen zijn?

 • Profielfoto
  Rub3n

  Altijd dat gezeik over die displays…

 • Profielfoto
  johnnysclub

  vor mij is het beeldscherm prachtig
  en ik ben met Rub3n mee eens :)

 • Profielfoto
  Nicks

  Ik ben het met ja_besse eens.
  De kijkhoek van de 20″ is bleachelijk laag. Ik had op m’n werk tijdelijk een 20″ alu imac, maar die is weer vervangen door z’n oude broertje van wit plastic. Ik werk nu weer 2x zo traag, maar wat ik zie komt tenminste weer overeen met m’n drukwerk. ;)

  De 24″ is wel prima trouwens.

 • Profielfoto
  iDelano

  Displays zijn beter geworden.

 • Profielfoto
  Nikita

  De kijkhoek op het 20″ model (de instapper) die ik had is anders behoorlijk triest. Beweeg je een beetje opzij (dus niet recht er voor zittend) en je ziet de kleuren al veranderen. Op m’n LG 20″ scherm gebeurt dat dus niet, en zelfs op m’n PowerBook G4 heb ik een grotere kijkhoek. Qua kleuren vind ik het wel prima overigens…

  LED zou ik niet op rekenen trouwens, ze kunnen net aan 17″ schermen met LED verlichting leveren ;)

  Qua processor verwacht ik ongeveer hetzelfde als de MacBook-lijn. Instapper met 2,1 GHz en het middelste model met 2,5 GHz, en een 24″ model met eveneens een 2,5 GHz met upgrade naar de 2,8 GHz Core Extreme. Kleine videokaart-update misschien (geheugen) en grotere hardeschijven.

  Oja, en een Dollar-Euro-koers correctie zou ook wel mogen. Instapmodel iMac voor € 1099,-

  Ik zeg dinsdag. Ben benieuwd :D

  // EDIT: Hoor ik nog ergens zeggen ‘Mac mini’? Zou ook wel mogen; ook gezien dat Intel alle oude Core2 Duo’s eruit wil hebben.

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Die dollarcorrectie gaat er niet komen, voor Amerikanen is het natuurlijk het moment om die Europese rijke stinkers met hun solide euro’s eens flink uit te melken. Nu het nog kan.

 • Profielfoto
  Novix

  De huidige iMac modellen worden al een tijdje niet meer geleverd… Dinsdag zal er wel een update komen; Snellere processors en iets betere grafische kaart. Zelfde stramien als bij de MacBookjes dus;)

 • Profielfoto
  qjb

  De 20inch iMacs bevatten momenteel 6-bit twisted nematic film (TN) schermen net als de sommige MacBooks. Deze kenmerken zich door slechte kijkhoek en het slechts kunnen weergeven van 262 duizend kleuren (voor miljoenen kleuren simulatie wordt dithering gebruikt, goed te zien in schaduwen van windows).

  Waardeloze schermen vergeleken met voorgaande 20inch modellen.

  * http://hardware.slashdot.org/article.pl?sid=08/04/01/1710221&from=rss

 • Profielfoto
  Nikita

  Hoezo geen dollarcorrectie? Is bij de iPods en MacBooks al meerdere malen bij updates doorgevoerd hoor. Bij de iMac zal dat vast ook wel gebeuren.

 • Profielfoto
  niels

  de dollarcorrectie komt natuurlijk wel. bij ieder Apple product wat dit jaar is gewijzigd is dat doorgevoerd. Het wordt telkens gedaan bij een productwijziging, niet zomaar. Afijn, de iMac en Mac mini hebben dat nog niet gehad, dus reken maar die die er komt.

  Met geen prijswijziging bedoelt men echter dat de prijs is de V.S. gelijk blijft.

 • Profielfoto
  G-Force

  “Altijd dat gezeik over die displays…”

  Dus omdat iemand een goed scherm verwacht voor zijn geld is het gelijk een zeikerd?

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  De iMac is een consumenten machine. Wat verwacht je dan?
  De schermen in een iMac zijn goede schermen. Alleen niet meer voor DTP en proffesioneel fotografie als het om kleur echtheid gaat.

  Apple wil daarom die doelgroep naar de Mac pro hebben. Het zit al in de naam. De Cinema displays zijn prima geschikt voor die behoeftes. Natuurlijk bestaat er beter maar je moet ergens een grens trekken. Anders worden de consumenten Computers te duur in aanschaf vanwege pro features die een ongetraind oog of een oog dat niet beter weet niet snel door heeft. Apple heeft die grens bij de iMac bewust verlaagd. Pros die kunnen dan door naar de machines die er voor gemaakt zijn. De creatieve thuisgebruiker zal dik tevreden zijn met een iMac als het om de kleurweergave gaat.

  Als je als pro toch een alu iMac gebruikt en die is je in de winkel aangewezen als beste keus zonder er bij te vertellen dat je er een kalibreerbaar scherm naast moet gebruiken voor kleur echtheid dan is je gewoon de verkeerde machine geadviseerd.
  Een MBP met Cinema display had dan een betere keus geweest. Of dan toch die Mac pro.

 • Profielfoto
  Nikita

  Nou, aangezien zo’n beetje elk TFT scherm wat je bij de MediaMarkt kan kopen al een kijkhoek heeft die groter is dan dat van de 20″ iMac, mag je wel wat verwachten zou ik zeggen. Toch? Of ben ik nou gek?

 • Profielfoto
  GIJay

  Je bent gek:P

 • Profielfoto
  johvdbroek

  hahaha

 • Profielfoto
  Hubertus86

  Ik hoop op bleu-ray speler…

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Het zou me niks verbazen als er nieuwe iMacs komen. Al zeker een week staan de voorraden bij een grote distibuteur waar ik inkoop op 0.

 • Profielfoto
  bassbug

  Ben benieuwd. Wil nu mijn oude G4 bolletje vervangen

 • Profielfoto
  G-Force

  Kasuja: “De iMac is een consumenten machine. Wat verwacht je dan?
  De schermen in een iMac zijn goede schermen. Alleen niet meer voor DTP en proffesioneel fotografie als het om kleur echtheid gaat. ”

  Mensen verschuilen zich veel te veel achter het woord consument. De schermen hebben nog steeds overduidelijk problemen (de 20″ zeker weten, de 24″ in mindere mate). Dat heeft __niks__ te maken met consumentenscherm of niet. Bijna elk Samsung scherm ziet er beter uit als dat van de huidige 20″ iMac. Met scherm bedoel ik overigens ook de glasplaat voor het scherm die ook nog steeds overduidelijk veel problemen geeft bij mensen (vlekken, stof en andere ongein).

 • Profielfoto
  NTG

  @Ja_besse: ik wist niet dat het zo erg was.
  meschien komt het doordat het beeldscherm van de laatse iMac van glas is en dus ook wat dikker dan die van kunststof is, waardoor het licht op een andere manier wordt afgebuigt.
  ik zelf heb geen iMac, ik heb een eMac G4, ook met een beeldschermoppervlak van glas maar dan met CRT.

  @hubertus86: ik hoop het ook, maar dan wel als optioneele optie

 • Profielfoto
  Lapixx

  Ik zit, zoals veel andere mensen, gewoon voor mijn 20” iMac, en de kijkhoek is niet zo klein dat het mij opvalt. Ik heb serieus geen klachten over het scherm, en ik zie ook niet in wat je met een grote kijkhoek gaat doen. Presentaties geven doe je sowieso op een beamer oid, ik kan geen situatie bedenken waarbij er zoveel mensen met je meekijken dat een deel niet veel meer ziet.

  Daarnaast vind ik het wel een beetje gen…d dat de prijzen zijn gedaald, alles is nu 300 euro goedkoper ten opzichte van de prijs van de iMacs in het begin.

  Aan de andere kant, ik ben sowieso wel blij met m’n Mac van ‘slechts’ 2.0 GHz:)