Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 3 april 2008

Microsoft wil volwaardig internet op smartphones

Bij de introductie van de iPhone was de respons lauw toen Steve Jobs de woorden ‘breakthrough internet communications device’ in de mond nam. Onterecht, want de iPhone bleek een revolutie in internetgebruik op een telefoon.

De iPhone wordt vaker op het internet gesignaleerd dan telefoons uitgerust met Windows Mobile. Uit onderzoek van Mmetrics blijkt dat 84.8% van de iPhone gebruikers het internet op gaat. Voor de gehele smartphonemarkt (waaronder de iPhone) is dit 58.2%.

Hoog tijd voor Microsoft om lering te trekken uit deze gegevens. Eind dit jaar komt er een nieuwe versie van Internet Explorer Mobile uit waarmee op een volwaardige manier gesurft kan worden. Steve zei dat de iPhone 5 jaar voorloopt op de concurrentie. Op dit gebied loopt hij in ieder geval anderhalf jaar voor.

PS: Microsoft bashen niet toegestaan.

Reageer op artikel:
Microsoft wil volwaardig internet op smartphones
Sluiten