Microsoft Messenger 7 is uit, valt tegen

61 reacties

De Mac Business Unit van Microsoft heeft vandaag een nieuwe versie van Microsoft Messenger (voorheen MSN Messenger) uitgebracht. Met versie 7 lijkt eindelijk de heilige graal bereikt te zijn: de mogelijkheid om audio- of videochats op te zetten met Messengermaatjes. Helaas blijkt de werkelijkheid minder rooskleurig. Het audiovisueel chatten is volgens Microsoft meer iets voor zakelijke gebruikers want slechts een zakelijke Microsoft account stelt je in staat om gebruik te maken van deze functie.

Wat blijft er dan over voor ‘the rest of us’? Niet veel meer dan de mogelijkheid om buddynamen aan contacten te koppelen, via bonjour binnen je lokale netwerk te chatten en documenten te delen. Op één functie lijkt de MBU extra trots te zijn. Met MS Messenger 7 is het namelijk mogelijk:

Chapeau! Wij kunnen niet wachten tot MS Messenger 8.

Reacties

61 reacties
 • Profielfoto
  QuikCyborg

  Hoop dat er iets uit komt waardoor je het niet alleen je videochats met zakkelijk account kan.

 • Profielfoto
  Mr Macintosh

  Je kunt nu wel offline praten, dat is wel nieuw! Zonder eerst online te gaan.

 • Profielfoto
  saewer

  Ik denk dat ze bij Redmond te druk bezig waren met het maken van de (interne) promotiefilm voor MS Vista SP1:P en daardoor hadden ze geen tijd meer over om een fatsoenlijke messenger met basis functies te kunnen maken. Om de verbluffende promtiefilm te monteren hadden ze namelijk een Mac nodig :p en net de mensen die aan de messenger werkten hadden daar ervaring mee. En de promotiefilm was uiteraard belangrijker dan een fatsoenlijke messenger for Mac! Bravo Microsoft!

 • Profielfoto
  Afroman

  Wel een verbetering tegenover de oude versie. Blijft sneu dat je niet kan cammen.
  Maargoed, daarvoor hebben we weer iChat, alleen ken ik weinig mensen met een Mac. En naast dit forum alleen mijn vader.:p

 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  Hulde. *kuch* Het is dat we van meneer Zerk niet meer mogen Microsofdt-bashen.

 • Profielfoto
  carpebios

  En de bestandsoverdracht is echt gewoon snel nu. bestand van 3 mb is nu in een paar seconden verzonden.

 • Profielfoto
  Nikita

  Artikel slaat de spijker op de kop ;)

 • Profielfoto
  Afroman

  ik heb de nieuwe versie gedownload. Niet bugvrij

  Bij de statussen heb je 2 keer lunchpauze(waarvan 1 aan de telefoon is) en eentje is separator wat dus offline betekend.

 • Profielfoto
  casperrrrrrr

  Sloebers

 • Profielfoto
  lEl

  natuurlijk is het niet bugvrij…het is en blijft een microschoft product, of het nu van de mac business unit komt of niet…

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Jullie pakken me er op terug maar wat is het toch een k*tbedrijf

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  wanneer neemt mickysoft zichzelf nu is serieus?
  VISTA is geflopt en MSN op de mac is al jaren een lachertje

 • Profielfoto
  Marius1976

  voor iedereen gaat schieten: ik ben het eens met het idee dat het programma tegenvalt, en dat msn voor mac (veel te) weinig kan, en dus matig scoort. (Hoewel ik het een fijn programma vind om te gebruiken)

  Echter… dat gezeik steeds over Microsoft moet ook maar eens afgelopen zijn.

  1. Het is gratis. Zeur niet over iets wat je geen ruk gekost heeft.

  2. Wat maakt apple voor het windows platform? iTunes, Quicktime en sinds kort Safari. That’s it. Dus apple bashen kan ook wel: waar is iChat voor windows bijvoorbeeld?

  3. Waarom zou Microsoft uberhaupt een msn voor mac maken? Apple redeneert: laat mensen allemaal maar zo’n lekkere Mac kopen, alleen DAARop kun je aan de slag met iLife. Apple brengt niets uit voor PC, om mensen aan die Mac te binden. En dat vindt iedereen hier verder de normaalste zaak van de wereld. En zo zit dat ook met msn. Wil je lekker msn-en met alle toeters en bellen, dan koop je fijn windows (redeneert Microsoft). Ze gaan echt niet gratis en voor nix een of andere luxe MSN bouwen voor Maccers. Dan hebben ze nog minder troeven in handen om de Maccers naar Windows terug te lokken.

  Maar zoals ik al begon: ik vind het ook jammer. Maar onoverkomelijk is het zeker niet.

  Groet
  M.

 • Profielfoto
  carpebios

  @Marius1976, ik ben het totaal met je eens, in plaats van niet onderbouwend gezeik van mensen hier, kunnen ze ook kijken naar wat er dan wel verbeterd is. Die verzendsnelheid is tenminste omhoog, dat vind ik al heel wat.

 • Profielfoto
  Mr Evil

  Msn 7.0 was volgens mij aangekondigd als onderdeel van office 2008. In dat geval heb je dus bij aanschaf van office betaald voor msn 7, dat microsoft het ook gratis weggeeft doet er niet toe er is verwachting gewekt. Bij het uitkomen van office 2008 ontbrak msn 7.
  Ik ben het wel eens met de stellingdat Microsoft bewust er voor kiest om de programma’s voor Mac een generatie om zo te zorgen dat er niet teveel wordt over gestapt.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Het zal mij echt een worst wezen (ik doe niet aan MSN’en)
  Vind het wel heel erg stom van Microsoft. Het is een soort weerspiegeling van het hele bedrijf.

  Die troep die ze voor de Mac leveren is een Mac niet waardig.

  Kreeg gelijk alweer een foutmelding toen ik MSN opstartte.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Marius1976 op dinsdag 29 april 2008 22:59

  1. Het is gratis. Zeur niet over iets wat je geen ruk gekost heeft.

  Aha, dus als het gratis is, mag je er geen oordeel over hebben?

  2. Wat maakt apple voor het windows platform? iTunes, Quicktime en sinds kort Safari. That’s it. Dus apple bashen kan ook wel: waar is iChat voor windows bijvoorbeeld?

  Zie 1. En verder is iChat een afgeleide van AOL Messenger dat eerst voor Windows op de markt was (en in de USA veruit het meest gebruikte programma: enkel in Europa wordt MSN Messenger meer gebruikt).

  3. Waarom zou Microsoft uberhaupt een msn voor mac maken? Apple redeneert: laat mensen allemaal maar zo’n lekkere Mac kopen, alleen DAARop kun je aan de slag met iLife. Apple brengt niets uit voor PC, om mensen aan die Mac te binden. En dat vindt iedereen hier verder de normaalste zaak van de wereld. En zo zit dat ook met msn. Wil je lekker msn-en met alle toeters en bellen, dan koop je fijn windows (redeneert Microsoft). Ze gaan echt niet gratis en voor nix een of andere luxe MSN bouwen voor Maccers. Dan hebben ze nog minder troeven in handen om de Maccers naar Windows terug te lokken.

  Noem mij één persoon die geswitched is van de Mac naar Windows: voor elke naam krijg je honderd euro. Ik noem één persoon die van Windows naar Mac is geswitched en ik krijg voor iedere naam vijftig euro.

  “Gratis en voor nix”??? Netscape kostte indertijd HFl. 135,- per licentie. Nadat Billy Gates gezegd had dat internet een hype was dat wel over zou waaien (een ziener!) kwamen ze jaren later uit met Internet Explorer, gratis. Later werd Windows erop gebaseerd, waar ze nu nog steeds last van hebben.
  Waarom is het bedrijf dat de meeste computer programmeurs ter wereld in dienst heeft, niet in staat audio en video in te bouwen in een chat programma, iets dat ze zelf ook maar gejat hebben van ICQ?

  Maar zoals ik al begon: ik vind het ook jammer. Maar onoverkomelijk is het zeker niet.

  Ik vind het ook heel jammer dat je het allemaal niet begrijpt, maar kom nou niet aanzetten met ongegronde argumenten.

  Groet
  M.

  Groet,
  P.

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  juist op vreemd gebied moet jij je van jou beste kant laten zien.
  showen wat je in huis hebt om mensen naar jou kant te lokken.
  Dat begrijpen ze bij mickysoft niet zo geloof ik.

  Apple doet zijn best met itunes voor voor Windoos om zo hun ipod en iphone af te kunnen zetten. Ze doen hun best met safarie. Het doel daarvan is nog even zoek.
  wie weet om te laten zien dat apple software zo gek nog niet is. in de hoop dat ze meer van de apple software gaan proberen maar dan op een echte mac. of het is gewoon hun manier om nog meer gezien te worden. Reclame dus.

  anyway er zit op die manier een doel achter. Mensen lokken. Mensen warm maken om meer van jou producten af te nemen. of er in ieder geval bekend mee te raken. Hoe ga je dat bereiken met een half visitekaartje.

  mickysoft zou haar Messenger app juist vol moeten stoppen met features die er toe doen om zo gebruikers naar vista te trekken. Deze messenger bevestigd nu alleen maar hoe slecht en onlogisch ON doordacht hun software is zelfs al apple het ze voor kout met een DEV kit als Xcode.

  Gratis of niet. dat mag geen excuus zijn. zorg gewoon dat je je zaakjes geregeld hebt als je mensen een service bied. Tot de dag dat mickysoft wat goeds op de markt zet blijf ik bashen.

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Klote msn.

  Ik videochat met adium, werkt super.

 • Profielfoto
  Electr0n

  Nice, jammer van het Cammen!
  Maar wel een verbetering!

  En weer presteren ze weer om Microsoft te Bashen!

 • Profielfoto
  NCK

  Stap eens af van alles in één programma’s en merkgeboden programma’s

  Chat => Adium: doet wat het moet doen
  Video en Audio => Skype doet wat het moet doen

 • Profielfoto
  K3v

  Geen volwaardige reden om adium te dumpen!:)
  Ik dacht trouwens dat ze gestopt waren met messenger voor mac.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Nou ja, gezien de”kwaliteit” van het gebodene mag je inderdaad wel stellen dat ze gestopt zijn met Messenger Mac.
  Nu nog stoppen met Ballmer: http://blog.wired.com/business/2008/04/betting-on-ball.html

 • Profielfoto
  Anoniem

  @mac osx rules!

  Videochat adium?

 • Profielfoto
  PowerMac

  Van http://trac.adiumx.com/wiki/VoiceAndVideo

  Voice & Video Chat
  Adium does not currently have any Voice or Video (webcam) Chat functionality. The Adium team is aware that many users want to be able to audio/video chat.

  Adium depends on libpurple for its protocol-level functionality, which means that information sent or received over (most) protocols must go through libpurple. We therefore can not offer audio/video capabilities until libpurple does; the Pidgin team is working on implementing such features, but there is not currently any ETA on when they will be available.

 • Profielfoto
  Statenweg

  Ik denk dat Microsoft hiervoor een innovatieprijs verdient. :angry:

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Sluiten, die BU. De BU is de grootste grap in de geschiedenis van Mac developers.

 • Profielfoto
  minne

  Ik kan nu even niet testen of het echt werkt (niemand online in mijn lijst), maar als je in de Spotlight-balk in het help-menu “video” intypt, kun je toch echt klikken op “Videogesprek starten”. Je krijgt dan een venstertje waar je het email-adres kunt invoeren van degene waarmee je een videogesprek wilt starten…

  Lijkt op een bugje dat mooi uit komt;-)

 • Profielfoto
  Justus

  Adium:D

 • Profielfoto
  Xserve

  Waarom zijn jullie zo negatief? Ik vind dit best geen slechte update. Ik vind ook wel dat het nog een aantal functies zou mogen hebben, maar de meeste andere Messengers voor Mac met meer functies zijn toch onstabiel of hebben problemen, en trouwens, mijn zussen willen met niets anders werken dan dit.

 • Profielfoto
  Xenophon

  Geen slechte update? Er gaat een versie-nummer bij, >2jaar ontwikkeling en het enige wat ze kunnen toevoegen is bonjour. Geef dan gewoon toe dat je absoluut niet wil dat mensen overstappen naar Mac. Microsoft legt bewust de ontwikkeling van alle Apple producten quasi stil:

  – Internet explorer, Windows Mediaplayer, MSN, Office, Flip4Mac (opgekocht en nauwelijks meer een update).

  Ik blijf wel leuker bij AdiumX. Met een plugin heb je ook webcam-support. Of Windows Messenger via VMware.

 • Profielfoto
  macmike

  Microsoft doet zijn naam weer eens eer aan door een product te maken wat weer niet helemaal functioneerd en of af is. Zo langzamerhand krijg ik wel het idee dat dit blijkbaar bewust gedaan gedaan wordt om over een jaar trots met een belangrijke update te komen dat het dan wel ietsje beter functioneerd. Microsoft blijft toch meuk met de hoofdletter M afblijven dus.

 • Profielfoto
  Maced.2

  Troep :angry:

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ Xserve

  We zijn negatief omdat het simpelweg weinig tot niets aan toegevoegde waarde heeft.

  Welke problemen heb je dan met andere Messengers voor Mac? Welke Messengers bedoel je? -> Adium is absoluut stabiel, en veruit de beste keus voor MSN, Yahoo! and GoogleTalk. Voor AIM gebruik je iChat of ook AdiumX.

  En als je zussen leiver met MSN Messenger “werken” betekent toch nog niet dat jij dat ook moet doen, of dat ze daarom gelijk hebben?

 • Profielfoto
  Lexis

  Het icoon past niet in de STIJL VAN MIJN DOCK>

  Er was toch nog een ander alternatief dan Adium, Colloquy, aMSN en Mercury messenger?

  Volgens mij begon het met de A maar ik ben de naam kwijt.

 • Profielfoto
  Marconius

  Als iemand het waardeloze troep vindt, dan gebruik je het toch niet? Ik vind iChat troep, puur omdat niemand het gebruikt in mijn omgeving. Adium is al stukken beter, dus gebruik ik dat.

  Tegenwoordig is het zo dat je niet meer afhankelijk bent van één software ontwikkelaar! 2 minuten op Macupdate.com of Versiontracker.com zal je laten zien dat de wereld echt stukken groter is dan Micro$oft. En hup, nu allemaal weer aan het feesten!

 • Profielfoto
  carpebios

  Dit geeft toch wel aan wat het niveau is van de gemiddelde OMT-er.

  A. ze kunnen nog steeds niet Microsoft & Windows goed spellen.
  B. Zodra dit bedrijf iets maakt is het zonder er naar te kijken troep. Niemand die ik bijna hoor over de bestandsoverdracht, wat bij mij ergernis nummer 1 was.

  Mensen die het niet willen gebruiken, gebruiken lekker hun eigen favoriete software zoals bijvoorbeeld adium. Maar ik ga ook niet roepen als iemand zegt Mercedes, JA IK RIJ IN EEN BMW. Kom op mensen!

 • Profielfoto
  jalu

  Dit is wel een slecht update, en wel om één simpele reden: gezien het feit dat de functionaliteit voor webcam en audio er wel gewoon in zit is het aanbieden hiervan alleen aan zakelijke MSN gebruikers een ordinaire streek van Microsoft om de grote groeimarkt van Apple, de thuisconsument, niet te veel tegemoet te komen. Men weet bij MS dondersgoed dat de hegemonie van Windows op de zakelijke markt niet door Apple doorbroken zal worden maar dat dat op de consumentenmarkt duidelijk anders ligt.

  Dit is een strategische beslissing, én een hele smerige, typisch Microsoft. Laten we hopen dat de beperking er snel uit gehackt wordt.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Dat trucje wat hier eerder was gepost lijkt te werken!

 • Profielfoto
  francisp

  bij mij niet:( msn blijft dan hangen!!

 • Profielfoto
  worldofrick

  Het enige wat in MSN 7 ontbreekt is die videochatfunctionaliteit, vind ik. Verder vind ik MSN 7 prima. Het is immers heel wat sneller. Kijk eens naar de nieuwste versie van de windowsversie van MSN, vol met overbodige, onnodige, langzame toeters en bellen EN reclame! Bij de mac-versie heb je die onnodige dingen allemaal niet. Zie het voordeel er van in..

 • Profielfoto
  Rub3n

  Ik zie niet echt verbeteringen behalve een paar tweaks in het uiterlijk. Maarja, ik zal deze toch blijven gebruiken hij voldoet prima voor mijn gebruik: En dat is praten met anderen!:)

 • Profielfoto
  McJohn

  MSN Messenger is niet perfect,..maar ik kan hetzelfde zeggen van ichat.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik vind dat wij Microsoft gewoon mogen bashen. Die hoop stront die ze over zich heen krijgen creëren ze zelf.
  Als al die producten goed zijn dan hebben wij ook niet te bashen.
  Hetzelfde geldt voor Apple. Als Apple slechte producten maakt dan zeg ik het ook. .Mac vind ik bijvoorbeeld ook KUT (Kwalitatief Uitermate Teleurstellend)

 • Profielfoto
  G-Force

  @Xenophon:
  Sinds wanneer is Flip4Mac opgekocht door Microsoft? Ze verwijzen je alleen door naar Flip4Mac voor zover ik weet…

  Natuurlijk ligt de ontwikkling van IE for Mac en Media Player stil. Ze zijn beide overbodig. Office is dat zeker niet en omdat er geen ECHT alternatief is voor Windows Live Messenger (heck, Adium ondersteunt niet eens personal messages, en file transfers zijn zo traag als enorm dikke stront door een veel te kleine trechter) is Messenger for Mac ook nog niet overbodig.

  Jalu:
  “Dit is wel een slecht update, en wel om één simpele reden: gezien het feit dat de functionaliteit voor webcam en audio er wel gewoon in zit is het aanbieden hiervan alleen aan zakelijke MSN gebruikers een ordinaire streek van Microsoft om de grote groeimarkt van Apple, de thuisconsument, niet te veel tegemoet te komen.”

  Hohoho eens even. Jij weet duidelijk niet wat er aan de hand is. Audio/Video is nu af, maar het probleem is dat Windows Live Messenger nog moet worden voorzien van datzelfde Audio/Video protocol. Met andere woorden, de MacBU wacht tot Windows Live Messenger is voorzien van het protocol wat MacBU dus in deze versie in de zakelijke accounts heeft verwerkt. Niks geen evil plot dus, als ze Audio/Video nu voor persoonlijke accounts beschikbaar zouden maken zou het niet eens werken met Windows Live Messenger.

  Natuurlijk had webcam ondersteuning er eerder in gekund, maar dat is nu echt de moeite niet om het oude protocol te implementeren. Dat kost weer veel tijd (zie hoe lang heeft geduurd om webcam op zakelijke accounts te krijgen) en het zal niet lang bruikbaar blijven.

 • Profielfoto
  minne

  MSN loopt hier inderdaad ook vast als ik een videogesprek probeer te starten (zie trucje dat ik eerder postte). Is er iemand bij wie het wel werkt?

  Deze versie van MSN is wel lekker snel trouwens…

 • Profielfoto
  awesomemac

  vanochtend geïnstalleerd en ben er net als met de vorige versie tevreden over. Tuurlijk kan je Adium nemen, maar MSN voldoet voor mij, doet wat ‘ie moet doen.

  Duidelijk te merken dat er genoeg mensen zijn die MSN Messenger niets vinden, ieder zijn eigen Messenger, maar ik ben redelijk tevreden met deze update.

 • Profielfoto
  jalu

  @ g-force:

  Sorry hoor, maar dat het gaat om een “oud” protocol vind ik een bijzonder zwak excuus. Als het diverse makers van open-source MSN Messenger alternatieven wél lukt om die support voor dat “oude” protocol in te bouwen (en dat ook nog met alleen reverse-engineering als beschikbare ontwikkelmethode…) dan maakt Microsoft, en jij ook niet, me wijs dat dat voor de MacBU meer dan een koud kunstje zou zijn. En laten we eerlijk zijn, boze opzet zou Microsoft absoluut niet vreemd zijn; integendeel. Ik durf er dus ook wel een wedje op te zetten dat ook wanneer dat nieuwe protocol in Windows Live Messenger geïntegreerd zou worden MS er héél lang over zal doen om dat interoperabel te laten zijn met Mac Messenger; als dat al ooit zou gebeuren.

  Ordinair concurrentje pesten, meer is het niet. Gelukkig hebben we Microsoft Messenger niet meer nodig om de volledige functionaliteit van MSN Messenger te kunnen gebruiken.

 • Profielfoto
  G-Force

  Het is geen excuus, ik leg je alleen uit waarom er nog geen Audio/Video ondersteuning te vinden is in Messenger for Mac. Jij zegt immers dat de techniek aanwezig is dus daarom zou het ook maar gelijk werken met personal accounts. Dat is dus duidelijk NIET het geval. Als jij denkt dat er allerlei complottheorieen zijn, be my guest.

  Overigens werken Mercury en aMSN lang niet zo goed als veel mensen beweren. Knap dat ze het kunnen met reverse engineering, maar het blijft hakkie takkie werk.

 • Profielfoto
  R-Flow

  Vind het nieuwe icoontje wel leuk staan in m’n Dock.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Ik krijg vanaf nu al spam berichten.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Valt me nog mee we geen reclame in de messenger hebben.
  Maar als Microsoft audio- en videosupport beloven aan de mac-gebruikers mogen ze hun woorden wel gewoon nakomen.

  En dat mensen anders misschien overstappen na de Mac is natuurlijk een slap excuus.
  Het werkt met adium, aMSN, Mecury en anders hebben de meesten wel skype.
  ooVoo doet het ook heel netjes en Trillian is ook nog in aankomst.

  Het is gewoon pure onwil van Microsoft.
  Aan de andere kant vind ik het een taak aan Apple die MSN kan gaan ondersteunen in iChat maar ook daar is sprake van onwil.

  Ik denk dat Apple en Microsoft zich hier eens de hand moeten gaan schudden dat voor beide platformen zowel iChat en MSN met video/audio support mogelijk is.
  Dan heb je meer tevreden gebruikers en denk dat wij dan wel iets positiever naar Microsoft kunnen gaan kijken.

 • Profielfoto
  snipper

  :) Altijd leuk, die discussies over Ajax/Feyenoord.

  JA, het is gratis, maar M gebruikt het natuurlijk wel als statement (reclame zou ik het niet willen noemen): Gebruik toch vooral Windows, want daarmee kan je wél videochatten op MSN.

  Anderzijds zie je in je contactenlijstje dat voor dat videochatten voor de meeste gebruikers niet zo nodig hoeft.

  Dat het niet 100% werkt, schaadt vooral hun eigen imago, lijkt me. Adium ‘kan’ ook nog geen video, maar wel AOL/iChat en gTalk en dat vind ik alleen al een reden om dat te blijven gebruiken.

  Kan je eigenlijk videochatten van een AOL client op Windows naar iChat?

 • Profielfoto
  Anoniem

  “Dat het niet 100% werkt, schaadt vooral hun eigen imago, lijkt me. Adium ‘kan’ ook nog geen video, maar wel AOL/iChat en gTalk en dat vind ik alleen al een reden om dat te blijven gebruiken.”

  En dat is dus geheel niet waar zie mijn vorige post en dan zie je dat het wel kan.
  Maar om het bewijs tevens te leveren heb je hier een link:
  http://adiumxtras.com/index.php?a=xtras&xtra_id=4959

  En het werkt ;)

 • Profielfoto
  Etiennetje

  To bad!!!!
  Wat een waardeloos product waar we op wachten :S
  Wanneer komt Adium eens met webcam support ? :angry:

 • Profielfoto
  Anoniem

  @Etiennetje

  Kijk 1 post boven de jouwe en daar staat het letterlijk voor je inclusief de download url.

  Het is namelijk al een hele tijd mogelijk met plug-ins :p

 • Profielfoto
  Etiennetje

  @defores

  Dat weet ik, maar dat is redelijk buggy. Hetzelfde geld voor aMSN en Mecury etc

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Op zich ben ik niet teleurgesteld in Microsoft… Ik had het wel verwacht…
  Alles zuigt van Microsoft, dus waarom dit niet? :p

 • Profielfoto
  D.N.R.

  er zit wel een heel grote bug in hier!

  als er iets gezegt word en ik heb het venster op de achtergrond staan komt er geen geluidje dat er iets gezegt is waardoor ik vaak een bericht heel laat lees. niet echt handig.. ik heb ook al bij de instellingen gekeken maar niets gevonden. ook is er geen of alleen het begin vn het geluid als er iemand online komt.

  gefeliciteerd microsoft met jullie geweldige stukje software :angry:

 • Profielfoto
  Lapixx

  Haha, sommige mensen komen op het eerste gezicht slimmer over dan de “troep!” berichtjes, maar aan de andere kant:

  1) Snellere bestandsoverdrachten heeft in mijn ogen niets met een programma te maken, maar met de server waardoor het verstuurd/ontvangen word.
  2) Als dat wel aan het programma zelf lag is er in de vorige versie iets mis gegaan, wat betekend dat het niet goed is dat bestanden sturen sneller gaat, maar triest is dat het nu pas een feit is.
  3) …Hmm, daar hield het rijtje al op.

  Aan de andere kant… Nee, niks eigenlijk. Adium is gewoon een veel beter alternatief, en voor videochats gebruik ik sowieso Skype. De kwaliteit van AV signaal via Messenger is gewoon erg slecht, en Skype heeft vaak een betere kwaliteit dan de gemiddelde mobile telefoon.

 • Profielfoto
  NTG

  gebruik Adium!
  je hebt dan meteen je MSN, ICQ, jabber, AOL enz altijd paraat in een overzichtelijke applicatie.
  al is het dan nog steeds niet mogelijk om met een MSN account een video gesprek te starten of zelfs een audio gesprek(mijn eMac heeft alleen een microfoon, daarom vind ik dat jammer(ook dat apple de iSight uit productie heeft genomen:( )