iTunes Store alweer een grote jongen

3 reacties

De iTunes Store is vandaag vijf jaar oud geworden. Op 28 april 2003 opende Steve Jobs de online muziekwinkel in iTunes 4 en dat bleek een goede zet. Wat begon met 200.000 liedjes eindigde met 10 miljoen liedjes, tv-series, films, podcasts, spelletjes en audioboeken. De iTunes Store is inmiddels beschikbaar in 22 landen.

Als tegenreactie ontstonden er tientallen initiatieven die marktaandeel van de iTunes Store poogden weg te kapen. Meest in het oog springend het initiatief van Microsoft genaamd ‘Plays for sure’, maar dit bleek geen succes.

Sinds begin dit jaar is de iTunes Store de grootste muziekwinkel van Amerika. Een nette prestatie aangezien dit bereikt is met het verkopen van enkel online muziek.

Lees verder om de introductie van de iTunes Store in 2003 te bekijken.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Job Versloot

  Nu nog films, TV-series e.d. in de Nederlandse iTunes winkel….

 • Profielfoto
  error

  Inderdaad heel jammer (en gênant) dat er in ons Hollandse iTunes Buurtwinkeltje nog steeds geen serieus film- en tvserie-aanbod te koop of te huur is. Het lukt Apple zelfs niet om een hier paar muziekvideo’s te koop aan te bieden. Gaat waarschijnlijk nog jaren duren voordat Apple alle belanghebbenden op een rijtje krijgt (de Apple tv zal hier ook vast geen groot verkoopsucces zijn).

  Ik koop en huur met regelmaat video via de US iTunes Store. Superhandig maar jammer dat het via zo’n omweg moet.

 • Profielfoto
  Jor1

  niet meteen zeiken hè… eerst positief!

  geweldige prestatie van iTunes!
  5 jaar geleden niet gedacht dat IEDEREEN; zelfs mijn pc vrienden iTunes zouden gaan gebruiken… Zelfs mijn favoriete kroegen gebruiken het … Super!