Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 28 april 2008

iTunes Store alweer een grote jongen

De iTunes Store is vandaag vijf jaar oud geworden. Op 28 april 2003 opende Steve Jobs de online muziekwinkel in iTunes 4 en dat bleek een goede zet. Wat begon met 200.000 liedjes eindigde met 10 miljoen liedjes, tv-series, films, podcasts, spelletjes en audioboeken. De iTunes Store is inmiddels beschikbaar in 22 landen.

Als tegenreactie ontstonden er tientallen initiatieven die marktaandeel van de iTunes Store poogden weg te kapen. Meest in het oog springend het initiatief van Microsoft genaamd ‘Plays for sure’, maar dit bleek geen succes.

Sinds begin dit jaar is de iTunes Store de grootste muziekwinkel van Amerika. Een nette prestatie aangezien dit bereikt is met het verkopen van enkel online muziek.

Lees verder om de introductie van de iTunes Store in 2003 te bekijken.

Reageer op artikel:
iTunes Store alweer een grote jongen
Sluiten