Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 april 2008

Is dit ‘em?

“SGOLD3”, het zal je waarschijnlijk weinig zeggen maar de mensen van ZiPhone kunnen je vertellen dat het een 3G chip is voor mobiele telefoons. Laat het nou net die chip zijn die genoemd wordt in de code van de laatste versie van Apple’s iPhone 2.0 firmware beta.

De S-Gold3 chip (die overigens ook door het leven gaat onder de tot de verbeelding sprekende naam PMB8878) heeft een aantal eigenschappen die goed van pas zouden komen in een nieuw model iPhone. Er kunnen HSDPA verbindingen mee opgezet worden, wat neerkomt op internetten met een (theoretische) snelheid van 7,2 Mb p.s., maar de S-Gold3 heeft nog meer in petto. Zo biedt de chip ondersteuning voor 5 megapixel cameramodules en kan er zelfs live televisiesignaal mee ontvangen worden via het nieuwe DVB-H protocol voor mobiele telefoons.

Om toekomstige teleurstelling te voorkomen wel een waarschuwing tot slot: de S-GOLD2 chip die in de huidige iPhone gebouwd is heeft veel meer functies dan de dames en heren in Cupertino toestaan (zoals Java ondersteuning, FM radio en zelfs ondersteuning voor GPS modules). Al het moois dat de S-GOLD3 te bieden heeft betekent dus nog niet automatisch dat we alle functies ooit in de iPhone terug zullen zien.

Reageer op artikel:
Is dit ‘em?
Sluiten