Is dit ‘em?

23 reacties

“SGOLD3”, het zal je waarschijnlijk weinig zeggen maar de mensen van ZiPhone kunnen je vertellen dat het een 3G chip is voor mobiele telefoons. Laat het nou net die chip zijn die genoemd wordt in de code van de laatste versie van Apple’s iPhone 2.0 firmware beta.

De S-Gold3 chip (die overigens ook door het leven gaat onder de tot de verbeelding sprekende naam PMB8878) heeft een aantal eigenschappen die goed van pas zouden komen in een nieuw model iPhone. Er kunnen HSDPA verbindingen mee opgezet worden, wat neerkomt op internetten met een (theoretische) snelheid van 7,2 Mb p.s., maar de S-Gold3 heeft nog meer in petto. Zo biedt de chip ondersteuning voor 5 megapixel cameramodules en kan er zelfs live televisiesignaal mee ontvangen worden via het nieuwe DVB-H protocol voor mobiele telefoons.

Om toekomstige teleurstelling te voorkomen wel een waarschuwing tot slot: de S-GOLD2 chip die in de huidige iPhone gebouwd is heeft veel meer functies dan de dames en heren in Cupertino toestaan (zoals Java ondersteuning, FM radio en zelfs ondersteuning voor GPS modules). Al het moois dat de S-GOLD3 te bieden heeft betekent dus nog niet automatisch dat we alle functies ooit in de iPhone terug zullen zien.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  capz

  lekker op tijd, en lijkt verdacht veel op een stukje wat ik op “een andere site” een paar dagen geleden nog in het engels gelezen heb.. maar goed, fijn 3g phone komt er aan. niet dat veel consumenten hier graag 2x internet willen betalen, 1x thuis en 1x op je foon.. uhm nee. laat de “gewone” iphone hier eerst maar eens uitkomen, dan praten we verder.

 • Profielfoto
  iDarwin

  capz iagreed

 • Profielfoto
  midas

  kun je met de iPhone nu ook op je draadloze internet thuis inprikken, net als met de macbook?

 • Profielfoto
  Swiss

  Als je wifi thuis hebt wel ja :p

 • Profielfoto
  Aidovive

  XS4ALL abonnees hebben gratis toegang tot alle KPN Wi-fi Hotspots. Niks mis mee, zo’n iPhone 1.0 :p

 • Profielfoto
  reven

  @ Capz – goed gezegd!

 • Profielfoto
  Casper

  Als je zo laat komt met nieuws, is het soms al weer ontkracht: http://www.macrumors.com/2008/04/09/3g-chipset-reference-in-the-sdk-maybe-maybe-not/

  De “SGOLD3” is geen 3G chip. “SGOLD3H” is wel een 3G chip, maar dat zegt niets.

 • Profielfoto
  Joid
 • Profielfoto
  Electr0n

  Naja, ik vind dat de iPhone al te veel foute keuzes heeft. Geen Java, Geen GPS ondersteunen, te laat met 3G, Slechte camera. Het enigste wat de iPhone is. Is een hebbe dingetje. Ik snap echt niet waarom Steve Jobs dit niet meteen heeft gedaan. Maar goed.

  Het is goed nieuws voor de iPhone liefhebbers.

 • Profielfoto
  Aidovive

  @Electr0n
  En om niet te vergeten; geen Adobe Flash! Maar al met al is het een behulpzaam apparaat. Nog nooit ging SMSen zo simpel en snel. Foto’s zien er best goed uit, alhoewel ze niet kunnen tippen aan een Canon 20D:p
  Ik heb een Sony Ericsson P910i gehad, maar de iPhone wint het op gebruiksgemak kan ik je zeggen.

 • Profielfoto
  BigAL

  @jjvdb
  nog nooit ging sms’en zo snel?
  Zo’n 8 jaar geleden had nokia al zijn eerste communicator. Ik heb deze koelkast vanwege nostalgische waarden behouden. Geloof me, niets gaat sneller dan een fysiek qwerty toetsenbord. Reeds 8 jaar geleden.

 • Profielfoto
  Aidovive

  @BigAL
  Herstel: Nog nooit ging SMSen BIJ MIJ zo snel.
  En die Communicator is inderdaad even groot als een heel QWERTY-toestenbord, dus die heb ik links laten liggen. Overigens heeft de P910i ook een fysiek QWERTY-toestenbord, maar de knopjes waren erg klein.

 • Profielfoto
  Ouistiti

  @ Capz inderdaad, waarom komt OMT altijd een paar dagen achter het nieuws aanhuppelen?

 • Profielfoto
  Job Versloot

  en ook zo weinig nieuws

 • Profielfoto
  CasaMan

  Jezus.. Als je een bericht 1 op 1 kopieert is het wel zo vriendelijk om een backlink te plaatsen.. Het nieuws begint al bijna net zo suf als jullie podcastje te worden…

  Mooie vertaling ook van de titel. Je moest hem natuurlijk wel enigszins aanpassen anders valt het teveel op of niet Koen?

  Is this the iPhone 3G chip? -> Is dit ‘em?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als al die functies ’s WEL zouden komen op de iPhone……zou geweldig zijn!!!

 • Profielfoto
  dgroten

  @capz, ouïstiti: Nou wat mij betreft hoeft OMT niet altijd de eerste zijn in het publiceren van nieuws over Apple. En het mag best ook van andere sites afkomen (bronvermelding dan wel netjes). Ik lees namelijk niet al die verschillende sites, OMT is voor mij dé bron van nieuws. Als het een paar dagen laat is maakt niet uit, ik heb het nog niet gehoord.

  Alleen heb ik liever echt nieuws dan, geen geruchten die vervolgens weer ontkracht worden. Juist als je een beetje de tijd neemt om je nieuws te brengen (en dus best later mag zijn), kun je zorgvuldiger te werk gaan, het goede nieuws van de geruchten scheiden en voor mij waardevolle info brengen. Quality ipv quantity.

 • Profielfoto
  DarkRaverNL

  Ze moeten die bluetooth kraken zodat je tenminste bestanden kan uitwisselen :s

 • Profielfoto
  RTM85

  @CasaMan: wat denk je wat alle kranten in Nederland doen? Oók gewoon letterlijk de ANP berichten kopiëren uit hun mailbox. Dus doe nou niet zo pretentieus ajb.

 • Profielfoto
  RowanW

  @Boje: Bronvermelding is wel zo netjes. Zeker in het geval van rumors.
  Gelukkig updaten ze berichten net zo snel dat ze posten… Ahem.

 • Profielfoto
  CasaMan

  @Boje
  Uhm, juist.. Dat is het hele idee achter ANP..
  – Kranten betalen voor de feeds van persbureau’s.
  – Kranten plaatsen een bronvermelding van welk persbureau het bericht komt.

  OMT heeft niet betaald voor het bericht EN ze hebben geen bronvermelding geplaatst.

  Het enige waar ik vandaag pretentieus over zal doen is het feit dat ik je ontzettend domme argumenten makkelijk kan weerleggen..

 • Profielfoto
  pk08

  Oei, daar schiet iemand even uit zijn slof zo te zien Hoe dan ook; Ik hoop dat de 3G iPhone snel komt en het liefst als eerste in Nederland. Tilburg was het toch? ;)

 • Profielfoto
  Mac Marcel

  Volgens mij staan hier de nieuwe redactietalenten te trappelen om te laten zien hoe het ‘wel moet’. Give it a try! Des te meer nieuws, des te beter.