Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 4 april 2008

iPwnd!

Jawel, daar issie weer: onze grote vriend de iPhone. Het veelbesproken toestel kraakt in zijn voegen nu het iPhone “DevTeam” binnen enkele weken nadat Apple de eerste versie van de iPhone Software Developers Kit introduceerde de PwnageTool naar buiten heeft gebracht.

Een vernuftig stukje programmeerwerk, waarmee het mogelijk wordt om met behulp van de SDK geschreven programma’s direct op het toestel te plaatsen, zonder dat dit via de door Apple gecontroleerde AppStore behoeft plaats te vinden.

Voor sommigen het ultieme gevoel van vrijheid. Voor anderen een met potentiële malware overgoten nachtmerrie, die midden in de nacht geheel spontaan naar peperdure telefoonnummers van stoute meisjes begint te bellen. Hoe dan ook – het kat en muis spel is weer begonnen.

Reageer op artikel:
iPwnd!
Sluiten