Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 18 april 2008

Handwriting recognition op de iPhone

De iPhone heeft een foute oom die in het verleden nogal in opspraak was. Aan de ene kant was hij uniek vanwege zijn revolutionaire karakter, aan de andere kant was dit ook meteen zijn ondergang. Newton was zijn naam en handwriting recognition was zijn kunstje.

Apple piekte met de Newton te vroeg. Palm wist er later wel een florerend bedrijf omheen te bouwen. Een opvolger van de Newton bleef uit en kwam pas met de iPhone. Met het aanraakgevoelige scherm piekte Apple dit keer niet te vroeg.

Het Chinese Hanwang heeft twee werelden gecombineerd door handwriting recognition voor de iPhone uit te brengen. Wie het installeert merkt meteen dat het niet goed aanvoelt. Daarnaast werkt het zo traag dat het toetsenbord van de iPhone stiekem toch een heerlijke manier van typen blijkt. Lekker werken doet het dus niet. Als proof of concept is het in ieder geval geslaagd.

Bekijk dit korte filmpje en oordeel zelf.

Reageer op artikel:
Handwriting recognition op de iPhone
Sluiten