Handwriting recognition op de iPhone

6 reacties

De iPhone heeft een foute oom die in het verleden nogal in opspraak was. Aan de ene kant was hij uniek vanwege zijn revolutionaire karakter, aan de andere kant was dit ook meteen zijn ondergang. Newton was zijn naam en handwriting recognition was zijn kunstje.

Apple piekte met de Newton te vroeg. Palm wist er later wel een florerend bedrijf omheen te bouwen. Een opvolger van de Newton bleef uit en kwam pas met de iPhone. Met het aanraakgevoelige scherm piekte Apple dit keer niet te vroeg.

Het Chinese Hanwang heeft twee werelden gecombineerd door handwriting recognition voor de iPhone uit te brengen. Wie het installeert merkt meteen dat het niet goed aanvoelt. Daarnaast werkt het zo traag dat het toetsenbord van de iPhone stiekem toch een heerlijke manier van typen blijkt. Lekker werken doet het dus niet. Als proof of concept is het in ieder geval geslaagd.

Bekijk dit korte filmpje en oordeel zelf.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  snipper

  Leuk proof of concept, maar met zo’n klein gevoelig vakje gaat het niet populair worden. En wat betreft dat te vroeg pieken: Absoluut waar, maar wachten tot de markt rijp is kan ook betekenen dat anderen zo’n voorsprong hebben (denk ook aan patenten) dat je er niet meer tussen komt.

  Oh ja: Waar blijft dat kreng! ;)

 • Profielfoto
  macjk

  Leuk concept vindt het wel enorm traag of lijkt dat maar zo

 • Profielfoto
  Bor

  Vreselijk…

 • Profielfoto
  AppleOD

  Leuk, maar niet praktisch. Wat het filmpje al heel goed laat zien: teksten die je “typt” zijn VEEL sneller ingevoerd dan geschreven teksten. Dus het voegt imho niets toe….

 • Profielfoto
  proud

  oud nieuws….

 • Profielfoto
  dinck

  vroeger, op mijn palm II professional, had ik een tweak waardoor het gehele scherm kon dienen als invoervlak. in combinatie met graffiti een super-efficiĆ«nte manier om tekst in het apparaat te krijgen. hoewel ik het al jaren niet meer gebruik, verlang ik er toch erg naar terug. aan die volledige toetsenborden met piepkleine toetsjes op de huidige smartphones en pda’s ben ik nog steeds niet gewend, met de iphone lijkt het me nog erger omdat je niet eens wat voelt…
  wat mij betreft: graffiti op de iphone!!!