Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 1 april 2008

Google Docs trekt zich los van het web

Dat je tegenwoordig zonder het dure Microsoft Office toch uit de voeten komt is geen geheim. Alternatieven zoals iWork of OpenOffice voldoen meer dan genoeg aan de eisen van de gemiddelde thuisgebruiker. Sinds alweer een tijdje is ook Google aan het vissen in de vijver die Office Automation heet. In hun visie moet een Office suite echter naadloze integratie bieden met het internet en dit resulteerde in webapplicaties, zoals Google Docs, Mail, Calendar en meer.

Google ziet blijkbaar in dat een permanente connectie met het internet de eindgebruiker nodeloos beperkt en daarom is het sinds kort mogelijk om Google Docs (de Engelstalige variant althans) te gebruiken zonder deze internet connectie. Je typt je werk af in de trein of tijdens het diner en bij de eerstvolgende verbinding wordt het zaakje netjes gesynchroniseerd. Helemaal gratis en draaiend op enkel een browser-plugin. Hoe werkt dat dan? Bekijk het hieronder.

Reageer op artikel:
Google Docs trekt zich los van het web
Sluiten