Google Docs trekt zich los van het web

12 reacties

Dat je tegenwoordig zonder het dure Microsoft Office toch uit de voeten komt is geen geheim. Alternatieven zoals iWork of OpenOffice voldoen meer dan genoeg aan de eisen van de gemiddelde thuisgebruiker. Sinds alweer een tijdje is ook Google aan het vissen in de vijver die Office Automation heet. In hun visie moet een Office suite echter naadloze integratie bieden met het internet en dit resulteerde in webapplicaties, zoals Google Docs, Mail, Calendar en meer.

Google ziet blijkbaar in dat een permanente connectie met het internet de eindgebruiker nodeloos beperkt en daarom is het sinds kort mogelijk om Google Docs (de Engelstalige variant althans) te gebruiken zonder deze internet connectie. Je typt je werk af in de trein of tijdens het diner en bij de eerstvolgende verbinding wordt het zaakje netjes gesynchroniseerd. Helemaal gratis en draaiend op enkel een browser-plugin. Hoe werkt dat dan? Bekijk het hieronder.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Verwarring

  Ideaal!

 • Profielfoto
  Thomash

  Jammer dat het nog steeds 1 April is.

 • Profielfoto
  Shannon

  Ik gebruik het dagelijks, vooral voor mijn schoolzaken te documenteren. Alleen moet ik alsnog in Word alles gaan knippen plakken, aangezien de export functie niet echt optimaal is. Verder, ik hoop dat deze service een hele grote gaat worden!:)

 • Profielfoto
  Fatihtjuh

  @Thomash: Gmail was ook gelanceerd op 1 april…

 • Profielfoto
  Shannon

  @Thomas: het was langer bekend dat dit zou komen en was trouwens gister al bekend gemaakt.
  Zie http://googledocs.blogspot.com/

 • Profielfoto
  rix04

  Dit is al de 1 april grap van Google:

  http://mail.google.com/mail/help/customtime/index.html

 • Profielfoto
  Statenweg

  Waarom heeft die man van die lelijke stikkers op zijn mac… :(

 • Profielfoto
  Dega

  Bril-friggin’-jant!

 • Profielfoto
  palahala

  @rix04, toch zijn er sites die denken dat ook dit een 1 april grap is. De pech is dat Google inderdaad wel heel veel 1 april grappen heeft dit jaar, dus je kunt niet wijzen naar een van de grappen en dan stellen dat bovenstaande géén grap is…

  Mijn Firefox is te nieuw voor http://gears.google.com/ en Safari mag niet meedoen. Trouwens, volgens http://googledocs.blogspot.com/ geldt: “Offline access is only available in English. We’re working on offline access in other languages.”

  Lijkt mij een prima uitbreiding van Docs!

 • Profielfoto
  iSponge

  Vind die custom time wel een super functie, van mij mag die er komen.. Als je iets bent vergeten te mailen.. kan je jezelf toch nog redden. Niet helemaal eerlijk, maarja..

 • Profielfoto
  iJos

  Als je zo omgaat met je mac (al genoemd die stickers, maar ook: flikker ‘m maar in je mandje) dan snap ik wel waarom hij zijn docs bij google wil opslaan…:D
  Zinnige service? Zal wel.

 • Profielfoto
  zoltan

  Wat een spuuglelijke stickers op zijn mooie mac,
  echt zonde van het design.
  Ken een meisje die op haar iPod touch zo’n meegeleverde applesticker kleefde. Jakkie. :angry: