Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 15 april 2008

Fring: VOIP, Skype en chat nu ook voor iPhone

Een paar maanden voordat de App Store een vertrouwd icoon is op ons aller iPhones en iPods touch, verblijdt het Israelische Fring ons met een pre-release van Fring voor de iPhone.

Fring, onder smartphone gebruikers geen onbekende, stelt je in staat om te iChatten, Skypen, Twitteren, MSN-nen, Google talken, Yahoo chatten, ICQ-en én VOIPen met één applicatie. Tekstchatten werkt met GPRS/Edge én WIFI. Spraakverbindingen werken alleen op de iPhone en zolang we geen 3G iPhone hebben alleen via WIFI.

Het is een beta versie, dus er zijn zeker zaken voor verbetering vatbaar, maar een eerste snelle test laat zien dat het werkt. Je accounts zijn binnen een vloek en een zucht ingesteld en de kwaliteit van VOIP en Skype gesprekken valt, op de vertraging in de lijn na, niet tegen.

Dat er in je buddy list geen onderscheid wordt gemaakt tussen de IM-clients waarmee je met je buddies bent verbonden lijkt gebruikersvriendelijk, maar blijkt onhandig. Met sommige clients (waaronder AIM) is het namelijk (nog) niet mogelijk om audioverbindingen op te zetten. Klikken op een AIM-buddy toont echter wel een Chat- en een Call-knop.

Fring blijft, net als Apollo, ook actief als je het programma sluit met de homeknop op de iPhone. Om uit te loggen van de IM-services zit er een Exit knopje in de applicatie zelf. Helaas is het nog niet mogelijk om een statusline in te voeren en kun je jezelf ook nog niet op ‘Bezig’ of ‘Afwezig’ zetten.

Hoe krijg jij Fring op je iPhone?
Fring is op ge-jailbreakte iPhones te downloaden en installeren via Installer.app. Na het toevoegen van de source http://fring.com/iphone.xml aan Installer.app vindt je in ‘Install’ een rubriek ‘Fring’ met de applicatie erin. De ontwikkelaars vernemen graag je bevindingen! Meer info over de installatie vind je op de speciale iPhone pagina van Fring.

Reageer op artikel:
Fring: VOIP, Skype en chat nu ook voor iPhone
Sluiten