Maarten ter Horst
Maarten ter Horst Nieuws 5 april 2008

Apple klaagt New York aan om logo

Het logo hiernaast is in opdracht van The Big Apple in 2007 ontworpen om, onder de kreet GreeNYC, het scherpe milieubeleid van de stad voor komende 25 jaar onder de aandacht te brengen. Merk op het wiskundige oneindigteken dat er zo geraffineerd in is verwerkt. Apple is er echter minder over te spreken en heeft een klacht ingediend, omdat het logo schade toe zou brengen aan de reputatie van Appleproducten en -services. Waarschijnlijk maakt Apple in een rechtzaak echter geen schijn van kans, omdat het geen alleenrecht kan hebben op het afbeelden van appels. Maar voor de uiteindelijke beslissing wachten we op een uitspraak van het Trademark Trial and Appeal Board van het Amerikaanse patentbureau.

Reageer op artikel:
Apple klaagt New York aan om logo
Sluiten