Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 21 april 2008

Aluminium MacBook in aantocht

In de PowerPC-periode hadden klanten de keuze bij de ultra-compacte 12-inch modellen uit de solide iBook of de krachtige PowerBook. Deze keuze is niet meer en zal na waarschijnlijkheid niet meer komen. Toch ziet Apple dat de zijn klanten nog steeds behoefte hebben aan een kleine, doch krachtige notebook. De MacBook Air is de kleinste, maar het is zeker geen krachtpatser.

Nu de geruchten de rondte doen dat Apple in Taiwan 13-inch MacBook casings van aluminium laat vervaardigen, lijkt het waarschijnlijk dat een kleine MacBook Pro eraan zit te komen. De 13-inch MacBook Pro zal in dat geval vooral het verschil moeten maken met een degelijke grafische kaart, LED-scherm, aluminium behuizing en wellicht ook een flash harde schijf als optie.


De 12-inch PowerBook valt nog steeds goed in de smaak.
Een andere mogelijkheid is dat Apple zijn befaamde witte kleur definitief vaarwel zegt en de huidige MacBook gaat vervangen. Immers, de witte iMac – die in januari 2002 zijn intrede maakte – behoort tot het verleden en ook de iPod heeft plaats moeten maken voor een zwart en zilverkleurig model. Kortom wit lijkt passé.

De problemen rondom de MacBook-casing zijn misschien wel de voornaamste reden om van het huidige ontwerp af te stappen. De topcase (het materiaal waar je handen op rusten, rondom het toetsenbord) is erg bros en alles behalve duurzaam. De MacBook barst na enkele maanden letterlijk uit zijn voegen. Bij zomaar een kleine steekproef op ArsTechnica.com hadden 40% van de 86 stemmers problemen met de Topcase, dat ondanks de lage sample-size toch duidt op een serieus probleem. Een aluminium casing zou zeker een verbetering geven, al was het iBook materiaal zo slecht nog niet!

Reageer op artikel:
Aluminium MacBook in aantocht
Sluiten