Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 3 april 2008

Adobe Photoshop voor OSX voorlopig niet 64-bit

Arm, arm Adobe. In de relatie met Apple lijkt het softwarehuis voortdurend in de hoek te zitten waar de klappen vallen.

Stel je voor: je verkoopt een succesvol fotobewerkingspakket, tot één van de twee softwareplatforms waarvoor je het maakt besluit om over te gaan op een radicaal nieuwe software-architectuur, waardoor je kunt uithuilen en opnieuw beginnen met programmeren.

Enkele jaren later besluit men op voornoemd platform een geheel nieuwe hardware-architectuur te adapteren, waardoor je kunt uithuilen en opnieuw beginnen met programmeren.

Tenslotte krijg je vorig jaar op het jaarlijkse feestje voor softwareontwikkelaars te horen dat de 64-bit extensie van de Carbon-omgeving waarin je werkt komt te vervallen, en dat 64-bit applicaties in Cocoa moeten worden ontwikkeld. U raadt het al – uithuilen en opnieuw beginnen met programmeren.

Het is dan ook geen wonder dat Adobe heeft laten weten dat de volgende versie van Photoshop vooralsnog alleen onder Windows in een 64-bit editie zal draaien en dat Apple-gebruikers pas in de versie daarna aan de beurt zullen zijn.

Het kan verkeren.

Reageer op artikel:
Adobe Photoshop voor OSX voorlopig niet 64-bit
Sluiten