Adobe GoLive verdwijnt

8 reacties

Vandaag heeft Adobe aangekondigd dat hun website-bouwdoos GoLive met ingang van vandaag niet meer wordt doorontwikkeld of zelfs maar verkocht. GoLive heeft zijn plaats verloren aan het meer succesvolle Dreamweaver, dat met de overname van Macromedia ook eigendom van Adobe is.

Met de overname van Macromedia haalde Adobe bijna drie jaar terug een flinke dosis kennis en software in huis. Meest in het oog springend is wel Flash, omdat we daar dagelijks op het internet mee worden geconfronteerd.

Macromedia had ook een stevige tool in huis om websites te bouwen, Dreamweaver. Adobe had daarmee dus twee pakketten in huis die dezelfde doelgroep moesten bedienen. Dreamweaver was de meest gewaardeerde van de twee, mede door ondersteuning van dynamic content en CSS. Daarom moest GoLive een zachte dood sterven. Vandaag ging met een ongetwijfeld respectvolle ceremonie de stekker uit GoLive.

Voor gebruikers van GoLive is er een troostend gebaar van Adobe, zijn kunnen “crossgraden” van hun versie van GoLive naar de laatste versie van Dreamweaver voor de uiterst vriendelijke prijs van$199 in plaats van de volle $399.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  macmartijn

  nog nooit van geheurt

 • Profielfoto
  GForce85

  was een goed pakket
  alleen niet zo goed als dreamweaver
  een voorspelbare zet dus van adobe

 • Profielfoto
  Pasav

  Helaas, erg jammer vond het een stuk fijner werken dan DW. We gebruiken een menutool die alleen geschreven was voor Golive, nu nog een alternatief vinden dus …:(

 • Profielfoto
  MacMasore

  Dat was te verwachten! Verwonderd me eigenlijk dat het nog ni gebeurt was.

 • Profielfoto
  Johnyw

  Alternatief ? Geef mij maar Freeway, dat is pas Mac-like werken!

 • Profielfoto
  Mr Van

  Freeway ? Is er een pakket naast iweb waar meer dingen mee kan zonder dat je alle codes moet kennen.

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  Wat dacht je van Coda!;-)

 • Profielfoto
  zoltan

  en waarom de geel-groene tekening midden het artikel?