Anoniem
Anoniem Nieuws 28 april 2008

Adobe GoLive verdwijnt

Vandaag heeft Adobe aangekondigd dat hun website-bouwdoos GoLive met ingang van vandaag niet meer wordt doorontwikkeld of zelfs maar verkocht. GoLive heeft zijn plaats verloren aan het meer succesvolle Dreamweaver, dat met de overname van Macromedia ook eigendom van Adobe is.

Met de overname van Macromedia haalde Adobe bijna drie jaar terug een flinke dosis kennis en software in huis. Meest in het oog springend is wel Flash, omdat we daar dagelijks op het internet mee worden geconfronteerd.

Macromedia had ook een stevige tool in huis om websites te bouwen, Dreamweaver. Adobe had daarmee dus twee pakketten in huis die dezelfde doelgroep moesten bedienen. Dreamweaver was de meest gewaardeerde van de twee, mede door ondersteuning van dynamic content en CSS. Daarom moest GoLive een zachte dood sterven. Vandaag ging met een ongetwijfeld respectvolle ceremonie de stekker uit GoLive.

Voor gebruikers van GoLive is er een troostend gebaar van Adobe, zijn kunnen “crossgraden” van hun versie van GoLive naar de laatste versie van Dreamweaver voor de uiterst vriendelijke prijs van$199 in plaats van de volle $399.

Reageer op artikel:
Adobe GoLive verdwijnt
Sluiten