10 tips om de productiviteit op je Mac te verkleinen

Door: Maarten ter Horst - 10 reacties

Wat is dat toch met dat Apple- en Googletuig? Jaarlijks verschijnen er weer de meest hilarische en doorzichtige 1-aprilgrappen op internet. Het leukste dit jaar vinden wij de lijst van dr. Macenstein met manieren om de productiviteit op je Mac te verminderen. Dat is een aanrader om helemaal door te lezen. Daarnaast trapten verschillende websites in het verhaal dat het iPhone Dev Team, de maker van jailbreak-software voor de iPhone, opgekocht is door een niet nader genoemd bedrijf. Wel interessant is ook de pagina met retro-Applenieuws van Appletell.

Google maakt het dit jaar echter wel heel erg bont. Check de waslijst aan grappen van de verschillende afdelingen van de internetgigant. Op YouTube verwijzen alle aanbevolen video’s op de voorpagina naar Rick Astley. Wie in Google Docs vandaag een nieuw bestand wil openen, kan niet alleen kiezen voor een nieuw tekstdocument of nieuwe spreadsheet, maar ook voor een nieuw vliegtuig, een stuk papier met aangegeven vouwranden voor een vliegtuigje. Het leukste is wel het nieuwe Gmail Custom Time, waarmee je aan je mailtjes een eerdere datum kunt meegeven en als ‘gelezen’ kunt laten markeren in de mailbox van de ander, wat handig is als je vergeten bent op tijd je oma een gelukkige verjaardag te wensen.

Wie weet komen ook dit jaar sommige grappen daadwerkelijk uit…

Reacties

10 reacties
  • Profielfoto
    sanders1515

    1 April!

  • Profielfoto
    macG5

    Google:D Tof, ik ga nu een vliegertje maken:D

  • Profielfoto
    Neptunus

    Heel leuk!:D

  • Profielfoto
    Yeti

    Dat Custom Time zit alleen wel degelijk ingebouwd in Lotus!

  • Profielfoto
    palahala

    Oei, nu maar hopen dat Microsoft niet stiekem een overname van Google gedaan heeft!;-)

    Want dat vliegtuigje zat vroeger in Microsoft Word, als voorbeeld macro — waarbij je zelf allerlei instellingen kon doen, en zelfs kon kiezen voor een onboard radio. Bij die laatste keuze kwam dan de waarschuwing dat het natuurlijk wél een papieren vliegtuigje was. Leuk oefenmateriaal.

  • Profielfoto
    Undaunted

    Voor de gamers: op http://www.blizzard.com staan ook twee erg sterke 1 april grappen!

  • Profielfoto
    diotav

    Wat een mooie MacBook op de foto .. grotere versie in de omloop?;)

  • Profielfoto
    LEXY

    Ik zit ook altijd in ondergoed met me MacBook op de bank…:p

  • Profielfoto
    junjur

    jullie post lijkt wel erg veel op deze van tuaw: http://www.tuaw.com/2008/04/01/best-of-april-fools-day-online/

    ik vind ’t om eerlijk te zijn beschamend.

  • Profielfoto
    SPQR

    En de foto is zeker om de Bach-stemming van laatst te neutraliseren? ;)