Wordt iPhone 3 de echte iPhone?

37 reacties

Hoewel de iPhone er nu al buitengewoon aanlokkelijk uitziet, doen degenen zonder grote portemonnee en lease-Audi er goed aan hun centjes nog even op zak te houden. Die kunnen beter nog een paar jaar doorbellen met hun Nokia 1101. Het zou namelijk zomaar kunnen dat we over anderhalf jaar een heuse Intel-x86-iPhone te zien krijgen. De eerste generatie iPhone, die zoals eerder bericht later deze maand in Nederland zijn intrede zal doen, en de tweede die volgens geruchten voor eind juni op het programma staat, zijn misschien maar warmmakertjes.

Deze geruchten doen al maandenlang de ronde en zijn onlangs nog aannemelijker gemaakt door een slide in een Keynote-presentatie van Intel (zie onderaan dit artikel). Intel werkt namelijk aan een speciale processor voor ultra mobiele computers en smart phones. Volgens AppleInsider zal de eerste generatie van Intels zogenaamde Atom chips nog niet gebruikt worden voor de iPhone maar wel voor een soort Tablet Mac of vergrote iPod Touch. De volgende versie van de Atom chip, die bij intel de codenaam Moorestown meegekregen heeft, volgens planning af is in 2009 of ’10 en veel zuiniger zal zijn, kan echter wel in de iPhone terechtkomen. Dit zou een aanzienlijke snelheidswinst opleveren, waardoor er veel meer mogelijk wordt op het apparaat. Door de ontwikkeling van een Tablet Mac zou Apple zodra de Moorestown uitkomt ook al een grote voorsprong hebben in het schrijven van een OS draaiende op de Atom chip ten opzichte van andere telefoonmakers.


Let op de afbeelding in de prachtige rode cirkel. Wat is dat? (Bron: The Inquirer)

Het naderende samenkomen van de rekenkracht van de desktop computer met de mobiliteit van de mobiele telefoon vormt volgens analisten van One More Thing voor Apple een unieke mogelijkheid. Geen enkel ander telefoonbedrijf heeft namelijk al een eigen besturingssysteem klaarliggen met pre-emptive multitasking, memory protection en alle andere blablabla. En bedrijven die van de software van Microsoft afhankelijk zijn, kunnen lang wachten. Krijgt Apple na de eerdere poging met de Macintosh in 1984 hier weer een kans de wereld te veroveren?

Update
De mensen met GeenSmaak en geen Audi kunnen nu ook goedkoper hun gadgetlusten vervullen.

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  Petje

  Ik zal gewoon een iphone kopen op dit moment, omdat er altijd later snellere en betere enz… toestellen zullen blijven komen.
  Als je lang genoeg wacht met alles, ga je uiteindelijk je graf in met Niets.

 • Profielfoto
  heldopslippers

  nou ja met niets…. ehm een hele grote bankrekening volgens mij;)

  maar ik zou voor de mensen die een iphone willen toch wachten op de 2.0 versie want die heft 3G !!:) (als het goed is)

 • Profielfoto
  Rolf

  even wachten ? anderhalf jaar ? Wat is dat nou voor klets…..LOL

  dan koop je er toch nu een, en over anderhalf jaar een update ?

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ja? En wanneer komtie dan?

 • Profielfoto
  B-mac-fan

  Er is officieel nog niet eens iets bekend over de iPhone met 3G, dus als je een iPhone wilt, zou ik ‘m nu gewoon kopen.

 • Profielfoto
  MrAcid

  Wat een ongelofelijk bullshit artikel.

 • Profielfoto
  heldopslippers

  jaja ok … sorry dit zijn rumors…
  excusses… :( ik hoop tenminste dat hij komt;)

 • Profielfoto
  niels

  qua snelheid lijkt de toekomst er de komende jaren rooskleurig uit te zien. echter, qua functionaliteit zit het nu eigenlijk al goed. de processor in de iPhone is flink sneller dan cpu’s in andere telefoons of in portable gameconsoles als de PSP en DS. Kortom: om te gamen is de huidige iPhone ook al wel geschikt. En voor bellen, internetten, media en routes is het eigenlijk nu ook wel prima.

  Dus wachten met de aankoop van een iPhone. Wellicht dat wachten tot juni zinvol is, zinspelende op een 3G en/of GPS update, en een iets betere batterij die daarvoor nodig is. Maar deze Intel cpu is nog zeker twee jaar weg, en dan is er ook nog wel wat tijd nodig voor een software update etc. om functionaliteit toe te voegen en te geven aan die snelheidswinst. Wie weten zitten we dan zelfs wel tegen 3.5G aan te hangen.

  overigens, wat de fotosoep betreft. als ik het van Anandtech goed begrepen heb wordt er bij de ‘Atom’ geen gebruik gemaakt van een PCI-bus, waardoor gebruik met Windows (Vista) bijna uitgesloten wordt. Dus, Windows op een X86 iPhone is zo goed als uitgesloten, hoe onrealistisch dat in eerste instantie lijkt te klinken.
  bron: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3254&p=2

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  Wel opvallend dat die lelijke witte rand rondom de foto aanwezig is. Meestal haal je dit er toch wel uit als je een presentatie maakt. Naar mijn mening lijkt dit eerder op een roddel die de kop op duikt door een grapjas die Photoshop heeft ‘uitgevonden’ dan echt iets speciaals.
  Ook jullie bericht over de iPhone die bij T-Mobile zou komen kan je wel onder geruchten plaatsen. OMT en alle andere site’s zijn ronduit belachelijk gemaakt door diverse site’s nadat T-Mobile lachend de geruchten wegveegde.

 • Profielfoto
  zaqarov

  @Martijn:

  de witte rand haal je er best niet uit als je achtergrond ook zwart is.

 • Profielfoto
  iDoc

  “De eerste generatie iPhone, die zoals eerder bericht later deze maand in Nederland zijn intrede zal doen, en de tweede die volgens geruchten voor eind juni op het programma staat, zijn misschien maar warmmakertjes”

  Het begint echt steeds onwaarschijnlijker te worden hoe in elk nieuwsbericht jullie refereren naar jullie eigen rumour. Ik geloof er dus geen hout meer van, jammer, je kan het ook pushen!
  ???

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Lease-audi of eigen Audi ?

 • Profielfoto
  iSponge

  Dus als ik het goed begrijp komt (volgens OMT) deze maand nog de iPhone 1 in Nederland, dan in Juni de iPhone 2 en over anderhalf jaar ofzo de iPhone 3? *confused*

 • Profielfoto
  junjur

  oke, dus dan zou de iPhone een smartphone zijn, en wat is er dan een premium smartphone? lijkt mij dat de iPhone, met zijn prijskaartje, echt een premium smartphone is, ook qua functies, en vooral met de SDK.

 • Profielfoto
  driesdk

  volgens mij zocht de maker van deze presantatie gewoon een afbeelding om op zijn presentatie te zetten bij de smartphone, dit had alles kunnen zijn, hij heeft er voor gekozen een iPhone te nemen, en heel de macheisa is weer van start door zoiets kleins wat waarschijnlijk niets voorstelt

 • Profielfoto
  puccini

  kijk nu eens op http://www.geenstijl.nl !

 • Profielfoto
  Лукас

  “Het naderende samenkomen van de rekenkracht van de desktop computer met de mobiliteit van de mobiele telefoon vormt volgens analisten van One More Thing voor Apple een unieke mogelijkheid.”

  Hebben jullie het niet een beetje hoog in de bol af en toe?

 • Profielfoto
  PowerMac

  Ik ben het helemaal met MrAcid eens:

  Wat een ongelofelijk bullshit artikel.

 • Profielfoto
  JWB

  Vooral het blijven volhouden in je 1 april-grap. Ik begin nu een beetje het idee te krijgen dat er te pas en te onpas ‘nieuws’ over de iPhone op de voorpagina verschijnt om maar steeds te kunnen refereren aan je eigen 1-april grap. Beetje jammer. Zo en nu weer verder!

 • Profielfoto
  Mr Cr00b

  Ik wacht eigenlijk op de iPhone 14, die schijnt eind 2009 op de markt te komen. 1 tb intern én 10.5 MP camera!

 • Profielfoto
  eiskoud

  kan natuurlijk ook gewoon dat het dit keer GEEN iphone word maar gewoon een WM device waar de chip in komt…

  http://www.pocketinfo.nl/nieuws/hardware/10151/htc-werkt-met-intel-aan-een-mid.html :sealed:

 • Profielfoto
  computer space

  Ontzettend wazig schema. Moet daar marktaandeel uit blijken? Is die nu niet 0 dan? Of is een EEE ook een smartphone.
  Ben benieuwd hoe de Atom zich houd naast de ARM dual cores die Intel in licentie draait. 2×1.2 Ghz ARM zal ook best wat werk kunnen verzetten.
  Waar slaat die toegevoegde opmerking over Audi op? Een Audi rijder heeft toch een dubbelloops in de kofferbak, gaat Warsteiner drinken bij Lorelei en heeft gadget genoeg aan de ingebouwde wegwijsmiep die ie bij de beperkte keus bij Audi tussen Engels en Duits uiteraard op Duits heeft staan?

 • Profielfoto
  LEXY

  Audi? Ik ken alleen de Aldi!:D

 • Profielfoto
  PowerMacje

  De kwaliteit van het nieuw gaat hier dagelijks achteruit:p

 • Profielfoto
  Gastonw
 • Profielfoto
  Anoniem

  wat een lelijke telefoon die uit china.
  echt spuuglelijk
  en dan ook nog met windhoos mobiel :angry:

  Vreselijk !

 • Profielfoto
  iSponge

  @Gastonvdweijer, D’r zijn al wel meer winkels die de iPhone (nu al) leveren.. Tenzij Ritel iets weet wat de rest van Nederland niet weet.. (lijkt me sterk)

  @maclover111, idd, en het is niet de 1e kloon.. ‘k ga d’r over m’n nek van, ze lijken MS wel, niet zelf moeite doen om het te bedenken maar gewoon lekker makkelijk kopiëren, triest hoor.

 • Profielfoto
  CalmCruiser

  mag een BMW ook?

 • Profielfoto
  George Morel

  Het begint echt irritant te worden dat ze hier op One More Thing maar steeds opnieuw reppen over de komst van de iPhone naar Nederland. Breng dan meteen het hele verhaal maar breng geen gebakken lucht de wereld in. 1 April ofzo?

  Wat een bullshit.

 • Profielfoto
  Neptunus

  De OMT-crew is zeker van zijn zaak. ???

 • Profielfoto
  demandiebakt

  of de iphone 3 de echte wordt? nee, de iphone is de iphone, en je kan iedere dag speculeren maar nu is dat ding er dus dat is de iphone, niet meer niet minder.
  de eerste imac is ook nog steeds een imac.

 • Profielfoto
  Meneer Guggenheimer

  Ik weet zeker dat ik ooit een iPod zal bezitten met net zoveel rekenkracht als mijn MacPro van nu.

 • Profielfoto
  Joshua1

  Even wat anders morgen komt de iPhone ook in Oostenrijk uit met T-Mobile.

  http://www.t-mobile.at/iphone/

 • Profielfoto
  Neptunus

  Met visual voice mail en onbeperkt internet!

 • Profielfoto
  heldopslippers

  Even wat anders morgen komt de iPhone ook in Oostenrijk uit met T-Mobile.

  http://www.t-mobile.at/iphone/

  ooh dus heel misschien is het dus echt zoo .. !!:D
  ook in NL. misschien
  yes ! eindelijk

 • Profielfoto
  R-Flow

  En zo is er altijd wel weer iets beters achter de horizon.

 • Profielfoto
  snipper

  Over een paar jaar is er dus een betere iPhone! Goh.. Dat is net zoiets als ‘De nieuwe Mac is de snelste Mac die we ooit gemaakt hebben’. Wat dacht je dan, dat we ze langzamer wilden hebben??

  Nieuwe uitvoeringen zijn ALTIJD beter, sneller, goedkoper, lichter, etc, anders gaan mensen wel naar de concurrent.