Waar blijft de iPhone?

Begin deze maand meldden we vol trots dat ons ter ore was gekomen dat de deal rond was tussen Apple en t-Mobile. In maart zou de iPhone aangekondigd worden. Over het eerste zijn we nog zeker. T-mobile wordt de provider, maar die iPhone, die komt er niet deze maand.

Waarom waren we dan toch zo zeker van ons zelf een maand geleden? Zonder te veel in detail te kunnen of willen treden kreeg de OMT redactie eind februari van twee verschillende welingelichte bronnen hetzelfde bericht: T-Mobile en Apple zijn er uit en de iPhone komt eind maart naar Nederland. Nu komen er wel vaker geruchten bij ons binnen. Zelden voldoen deze echter aan de meest belangrijke eisen binnen de journalistiek: de bron moet dicht op het vuur zitten en betrouwbaar zijn én één bron is geen bron, twee bronnen is een bron. Aan beide voorwaarden werd nu wel voldaan en dus vonden we het tijd voor een artikel: OMT weet wanneer de iPhone komt.

Wat is er gebeurd? Wij weten het niet en onze bronnen evenmin. Zij (en daarmee wij) kunnen bewust op een dwaalspoor gezet zijn of een Nederlandse lancering heeft vertraging opgelopen, maar in ieder geval klopte onze eerdere berichtgeving niet en daar bieden wij onze excuses voor aan. Het uitblijven van een Nederlandse iPhone is een teleurstelling voor iedereen die OMT leest en maakt. Nostra culpa, nostra maxima culpa.

De vraag blijft: wanneer komt de iPhone dan wel? Wordt het juni, wanneer Apple firmware 2.0 uitbrengt en mogelijkerwijs ook een nieuwe iPhone met UMTS/HSDPA? Is een Nederlandse lancering van de iPhone tóch aanstaande? Wij weten het niet meer en ondanks de nog steeds binnenkomende geruchten op de redactie hebben wij ons iPhone lesje geleerd en berichten we pas als we écht zeker zijn.

Reageer op artikel:
Waar blijft de iPhone?
Sluiten