darh
darh Nieuws 5 maart 2008

Uitzendinggemist.nl ook in Quicktime formaat

Op uitzendinggemist.nl is het mogelijk om on-demand herhalingen te zien van publieke Nederlandse tv-omroepen. Voorheen werden deze aangeboden in Windows Media formaat (WMV). Echter vanaf 3 maart zijn verschillende programma’s ook als Quicktime stream beschikbaar zijn.

Content Manager William Valkenburg van omroep.nl ontpopte zich eind 2006 in de One More Thing podcast (aflevering 65) al als groot Apple fan en gaf aan dat er hard gewerkt werd aan een Mac oplossing voor uitzendinggemist. Na anderhalf jaar is die oplossing dus gevonden.

Helaas zijn (nog) niet alle programma’s beschikbaar als Quicktime stream aangezien elke omroep zelf kiest in welke formaten de eigen programma’s beschikbaar gesteld worden. Ook jammer is het feit dat de Quicktime streams (nog) niet blijken te werken op de iPhone en iPod touch. Er blijft dus nog genoeg te wensen voor de toekomst.

Reageer op artikel:
Uitzendinggemist.nl ook in Quicktime formaat
Sluiten