Maarten ter Horst
Maarten ter Horst Nieuws 19 maart 2008

Time Machine en Airport update

Het is weer zover: u mag gaan updaten! Dit keer heeft Apple voor alle gebruikers van Mac OS X 10.5.2 Leopard een nieuwe versie van Time Machine en Airport klaargestoomd. De update, die slechts 10.9MB groot is, verbetert de compatibiliteit van Time Machine met de Time Capsule en lost eventuele problemen op met de Airport driver.

Time Machine herkent na de update Airdisks. Dit houdt in dat als je een harde schijf via je Airport Extreme (niet de Express) aansluit, Time Machine via het draadloze netwerk daarop kan backuppen. Dat zou bij de release van Leopard al mogelijk zijn geweest, ware het niet dat Apple die feature toen op het laatste moment had ingetrokken.

Vergeet niet om na de installatie de firmware van je Time Capsule bij te werken met het Airport configuratieprogramma. De nieuwe Airport 802.11n Extreme moet ook worden geupdate naar 7.3.1. De oude Extreme en Express zijn onaangedaan door deze update.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Time Machine en Airport update
Sluiten