Time Machine en Airport update

21 reacties

Het is weer zover: u mag gaan updaten! Dit keer heeft Apple voor alle gebruikers van Mac OS X 10.5.2 Leopard een nieuwe versie van Time Machine en Airport klaargestoomd. De update, die slechts 10.9MB groot is, verbetert de compatibiliteit van Time Machine met de Time Capsule en lost eventuele problemen op met de Airport driver.

Time Machine herkent na de update Airdisks. Dit houdt in dat als je een harde schijf via je Airport Extreme (niet de Express) aansluit, Time Machine via het draadloze netwerk daarop kan backuppen. Dat zou bij de release van Leopard al mogelijk zijn geweest, ware het niet dat Apple die feature toen op het laatste moment had ingetrokken.

Vergeet niet om na de installatie de firmware van je Time Capsule bij te werken met het Airport configuratieprogramma. De nieuwe Airport 802.11n Extreme moet ook worden geupdate naar 7.3.1. De oude Extreme en Express zijn onaangedaan door deze update.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Dryxe

  Weer updates, ik wacht wel lekker en dan verneuk ik me uptime wel.

 • Profielfoto
  carpebios

  Elke keer die herstarts :(

 • Profielfoto
  error

  Mensen met een AirPort Extreme moeten Airport Utility eens opstarten… er is een 7.3.1 firmware update… en die maakt het mogelijk om je USB ‘AirDisk’ aan te wijzen als Time Machine schijf!

  Een AirPort Extreme + USB schijf is dus nu gelijk aan een Time Capsule.

  Yay!

 • Profielfoto
  Petje

  @error! dat ga ik in het weekend gelijk even uittesten.
  Ik hoop dat het werkt.

 • Profielfoto
  Annekepan

  Nou, update binnengehaald, maar ik weet niet waar de Airport Utility de firmware update dient te zoeken. Enig idee in welke directory?

  Update: ok, staat hier uitgelegd: http://www.apple.com/support/downloads/timecapsuleandairportbasestation80211nfirmware731.html

 • Profielfoto
  macbridge

  alles geninstalleert, airdisk aan extreme gehangen en time machine is nu lekker aan het backuppen! Eindelijk!.

 • Profielfoto
  basiel

  Eindelijk onze gebeden zijn aanhoord ik ga vanavond als ik thuis ben direct alles gereed maken om te beginnen met de backups.

 • Profielfoto
  error

  Te TUAW schrijft iemand dat de 7.1.3 update niet noodzakelijk is voor de AirDisk + Time Machine combinatie (de Time Machine en Airport update natuurlijk wel).

  Je AirDisk moet HFS+ met journaling zijn en wel eerst even mounten voor Time Machine ‘m kan zien.

  Supert! Nu graag nog een update voor de Time Machine voorkeuren waar ik ook kan aangeven welke map ik *wel* wil backuppen i.p.v. van allerlei dingen te moeten aangeven dat ik ze niet wil.

 • Profielfoto
  NoiA

  joepie rete trage usb 2 verbinding….

 • Profielfoto
  PowerMac

  In eerste instantie zou je dat denken, trage usb:

  http://www.everythingusb.com/usb2/faq.htm

  4. How fast is USB 2.0?
USB 2.0 has a raw data rate at 480Mbps, and it is rated 40 times faster than its predecessor interface, USB 1.1, which tops at 12Mbps. Originally, USB 2.0 was intended to go only as fast as 240Mbps, but in October 1999, USB 2.0 Promoter Group pumped up the speed to 480Mbps.
  As far as we know, effective rate reaches at 40MBps or 320Mbps for bulk transfer on a USB 2.0 hard drive with no one else is sharing the bus. Flash Drives seem to be catching up too with the some hitting 30MB/s milestone. For all we know, USB interface could become the bottleneck for flash drives as early as 2008.

  http://www.usb.org/developers/usbfaq/#band1

  1. What do actual data rates on USB look like? 
  A:   USB’s actual throughput is a function of many variables. Typically, the most important ones are the target device’s ability to source or sink data, the bandwidth consumption of other devices on the bus, and the efficiency of the host’s USB software stack. In some cases, PCI latencies and processor loading can also be critical.
Assuming only the target endpoint consumes a significant amount of bus bandwidth-and both the target and the host are able to source or sink data as fast as USB can move it-the maximum attainable bandwidth is a function of the transfer type and signaling rate. These bandwidths are given in chapter 5 of the USB Specification. In practice, most hosts can reach the maximum isochronous and interrupt bandwidths with a single target endpoint. With bulk transfers, typical transfer rates are around 900kb/s to a single endpoint, increasing to near ideal transfer rates with multiple endpoints.

  Maar als je dan even verder denkt…we praten hier over back-up via wifi 802.11n

  volgens http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11

  Throughput (Typ) 74 Mbit/s
  Data Rate (Max) 248 Mbit/s

  Dus waar zit nu de bottleneck?
  Ik hou het voorlopig op FireWire 800, en nog beter zou giga-ethernet zijn.
  Voor de laptop Macs is het natuurlijk wel aardig, maar heb je wel eens meer dan honderd GB door de lucht heen gekopieerd? Als je eerst via een kabel doet en dan de anderhalve kB daarna via wifi is wellicht wel een optie.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Nounou, misschien wordt het dan in plaats van een Time Capsule wel een Aiport Extreme met Aldischijf…

 • Profielfoto
  roedy

  Alweer de 3de update in een paar dagen…bundelen en in 1 keer binnenhalen lijkt me logischer.

 • Profielfoto
  ajvankesteren

  Nog even het negatieve geluid – ik krijg het hier in het geheel niet aan de praat. Niet alleen weigert TM categorisch harde schijven te zien, zelfs m’n AEBS herkent de 250 GB MyBook HDD niet… Het schijf gedeelte in het configuratieprogramma blijft hardnekkig leeg… en ja, geformatteerd als HFS+, alle updates erop losgelaten. Aan mounten in Finder ben ik nog niet eens toegekomen (hoe, trouwens?).

  Frustrated in Fresno…

 • Profielfoto
  ajvankesteren

  Update: bestandsdeling aangezet en ingesteld op AEBS-wachtwoord. AEBS herkent nu de harde schijf, TM ook, maar elke keer als een backup gemaakt moet worden geeft ‘ie een foutmelding… GVdeGVdeGV

 • Profielfoto
  basiel

  blijkbaar werkt het niet met accounts dat vind ik wel spijtig want nu kan ik aan bestaande bestanden niet aan nu dat ik verplicht ben met airport extreme passwoord te werken

 • Profielfoto
  Lorenz

  kan ik time capsule partitioneren?

 • Profielfoto
  MacSjon

  Hopelijk hebben ze ook eindelijk het probleem weggewerkt dat je niet meer opnieuw je Airport schijf kunt koppelen zonder eerst firmware terug te zetten op 7.2 en dan weer naar 7.2.1 om je gebruikersnaam en wachtwoord te laten herkennen….

  Zo waardeloos iedere keer als je je schijf losgekoppelt had of verbinding verloren (wat zelden voor komt) je firmware opnieuw moeten instellen. Heeft gelukkig ook maar een dag of 5 geduurd voor ik dat had uitgevonden. Het koppelen aan de iMac – uitwerpen – opnieuw aan Airport koppelen vond ik nog omslachtiger

  Toch eens testen het weekeind. Verbinding lijkt wel iets soepeler te lopen waardoor communicatie mer Airport schijf sneller is

 • Profielfoto
  macuser101

  http://www.macwiki.nl/wiki/How-To:Netwerkschijf_TimeMachine check deze site voor al uw antwoorden werkte voor mij perfect!!!