Sun: “Java komt naar iPhone”

7 reacties

SUN Microsystems is het bedrijf achter het veel gebruikte Java. Het voordeel van Java-programma’s is dat deze in elke computeromgeving gedraaid kunnen worden. Op mobiele apparaten is dit ietwat anders, want zo is er voor de iPhone nog geen ‘Virtual Machine’. Deze Virtual Machine is de motor achter het Java programma op een computer en zonder virtual machine ook geen Java. Echter, SUN heeft zeer recent aangegeven ervoor te zorgen dat Java zo snel mogelijk naar de iPhone komt. Nu schijnt het niet al te lang meer te duren voordat de iPhone in Nederland te verkrijgen is, dus bookmark de volgende site maar alvast!

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  apenstaartje

  Zou Sun dan zich niet hoeven te houden aan de guidelines van Apple? Als ze dat wel moeten doen, dan komt er geen Java voor de iPhone.

  “Even Sun’s plan to bring Java to the iPhone is not technically allowed, despite their claims:
  An Application may not itself install or launch other executable code by any means, including without limitation through the use of a plug-in architecture, calling other frameworks, other APIs or otherwise”

  http://www.macrumors.com/2008/03/08/iphone-sdk-limitations-multitasking-java-emulators/

 • Profielfoto
  sanders1515

  Als jullie ook weer in dit artikel duidelijk aangeven dat de iphone snel naar nederland komt, lijkt het me fake dat dit snel zal gebeuren….

 • Profielfoto
  Maccessory

  Ik verwacht hier niet te veel van. Java, als “run anywhere” technologie, is qua user interface op mobiele apparaten (J2ME) een soort minimale gemene deler. Ik vraag me af of het zich zal conformeren aan de native iPhone look & feel, en zo ja, of deze applicaties dan nog wel op andere smartphones willen draaien. We zullen het zien.

 • Profielfoto
  Maurits Cassee

  Wanneer komt de volgen podcast want dan kunnen jullie eindelijk iets zeggen over die geheimzinnge bron van jullie… ???

 • Profielfoto
  The JM

  Waarom zou je Java gebruiken als je apps nu native kunt draaien?

 • Profielfoto
  snipper

  GRMPH Straks dus wél java en dan zou Flash te traag zijn zeker?! [bullshit!]

 • Profielfoto
  McShamus

  Apenstaartje heeft het bij het rechte eind. SUN is véél te voorbarig geweest met dit persbericht omdat de EULA van Apple dit simpelweg niet toestaat.

  Beetje bij de les blijven, onemorerthing ;)