Sony en Apple in gesprek over Blu-Ray

19 reacties

Nu de DVD oorlog definitief beslecht is in het voordeel van Sony’s Blu-Ray lijken steeds meer fabrikanten eindelijk de stap te maken door de volgende generatie DVD speler in te bouwen in hun hardware. De directeur van Sony USA, Stan Glasgow maakte onlangs bekend tijdens een ‘media dinner’ dat onder die fabrikanten Microsoft en Apple gerekend kunnen worden.

Microsoft zou vooral geïnteresseerd zijn in Blu-Ray drives voor de Xbox 360. Of Apple concrete plannen heeft met Blu-Ray maakte Glasgow niet bekend en Cupertino zwijgt hierover natuurlijk sowieso. Het spreekt voor zich dat Blu-Ray drives op termijn een optie worden voor de Mac Pro en MacBook pro. Met de onlangs gelanceerde iTunes Movie Store valt het echter te betwijfelen of Apple voor een bredere inzet van Blu-Ray zal kiezen.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Yannes

  Mac Pro en Macbook Pro is een goeie optie. Niet in iMacs, macbooks enz. want dan worden ze te duur.

  Ik denk dat het nog wel een hele tijd gaat duren voordat Apple ook daadwerkelijk de Blu-ray als maatwerkoptie bij de Mac (book) Pro gaat doen.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Wat is toch het grote voordeel van Blu-Ray?
  Wat is het eigenlijk?

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @ Junior, lees daarvoor het eerdere artikel waar in de eerste zin naar verwezen wordt.

 • Profielfoto
  renzkorrelsvenz

  @ Koen van Tongeren:

  Ik denk dat zijn opmerking ironisch bedoelt is:)

 • Profielfoto
  proud

  Verschijnen de berichten hier standaard met 2 dagen vertraging ofzo?

 • Profielfoto
  1984

  Eerste Blu-ray drives voor Mac OS X tentoongesteld
  Door Harm Hilvers, vrijdag 4 augustus 2006 12:41
  http://tweakers.net/nieuws/43804/eerste-blu-ray-drives-voor-mac-os-x-tentoongesteld.html

 • Profielfoto
  iAgree

  Volgens mij is in ieder geval de data stream van een blue ray veel hoger dan 6MB/s wat het op een normale dvd is, waardoor je dus hogere kwaliteit beeld kunt opslaan en weergeven.Want als je HD filmt en je brand het op een gewone dvd weg dan zit je weer gewoon met mpeg 2 en max 6MB/s bitrate, bijvoorbeeld. Plus dat er ongeveer 50 gig oppast. Verder is het helaas nog schreeuwend duur, ik geloof rond de 50 eutjes voor een lege BR schijf.

 • Profielfoto
  GIJay

  Met de macbook air, apple tv en de vernieuwde online store lijkt het me heel sterk dat we naar een toekomst gaan met bluray.

  Ik zit er niet op te wachten. Nog een jaartje en 32gig usbsticks zijn goedkoper dan dat ze de bluray ooit kunnen maken. Om nog maar te zwijgen over de extra investeringskosten die je moet doen om een bluray te kunnen branden/afspelen.

 • Profielfoto
  Afroman

  Ik twijfel of Blu-ray lang gaat bestaan. Als we binnenkort HD-films kunnen downloaden dan is de Blu-ray ook zo goed als dood. Net als de CD nu langzamerhand sterft.

 • Profielfoto
  frankuh

  O leuk krijgen we dan ook iBlue-ray in plaats van iDVD?

 • Profielfoto
  Anoniem

  @frankuh
  HAHA:p , En bij het iLife pakket zit dan alles, maar dan niet iBlu-ray. Daar moet je dan lekker voor gaan betalen :O

 • Profielfoto
  demandiebakt

  ook in de Macbook!
  ik zeg, combo drive er uit in model 1, die vervangen voor de superdrive. En de blueray variant (Hyperdrive) in model 2 en 3

 • Profielfoto
  roger767

  ‘ik zeg, combo drive er uit in model 1’

  Die combodrive zit er over 10 jaar nog steeds in ben ik bang. Het is echt belachelijk, je legt 1000 euro neer voor een laptop en je kan geeneens dvds branden. Een Dell laptop van 500 euro heeft zelfs een dvd brander.

 • Profielfoto
  Xenophon

  Goh, blijkbaar kost een combo-drive tegenwoordig nog maar 120 euro. Ik dat nog altijd dat zoiets veel duurder was.

 • Profielfoto
  Joid

  Wat GIJay en mr.x turbo zeggen.

  Blu-Ray/CD aanpak heeft toch geen toekomst meer. Werkelijk onzinnige ontwikkeling dit. Enkel bedoeld om nog een slaatje te slaan uit de consument.

  Apple bouwt notabene nu laptops zonder cd-drive. Blu-Ray is no-way. De cd era is in z’n nadagen nu.

 • Profielfoto
  Reinier J

  De eerste DVD’s waren ook zo duur als Blu ray nu is.. de eerste dvd-r schijfjes waren ook wel wat duurder dan de 50 ct die ze nu kosten. Waarom is iedereen toch zo bang voor Blu ray.. wees blij met de vooruitgang anders zaten we nu nog met VHS of video cd, of misschien in een grot vuur te maken. Streaming video lijkt leuk maar als elk huishouden streaming HD zit te kijken kan ook internet zoals het nu is het niet aan. Blu ray zal langzaam maar zeker qua prijs zakken naar het niveau waar DVD nu zit. Over een paar jaar weet je niet anders meer. en zullen alle software pakketten zoals DVD studio pro, Encore, Toast en Nero gewoon Blu ray films kunnen maken zoals ze nu DVD kunnen maken. Enne, een BD-R disk kost geen 50 maar 20 euro..

 • Profielfoto
  Kobes

  @Yannes
  Nu zouden ze te duur worden, maar over een paar jaar, zoals anderen aangeven totaal niet meer.

  Hoewel ik ook wel twijfel aan de overlevingskansen. Searchtimes van DVD, in welke vorm dan ook, zal nooit op kunnen tegen die van een flashdrive. Opstarten vanaf een flashdrive moet geen probleem zijn op korte termijn, want zelfs Vista kan tijdens de setup al een flashdrive lezen.
  Blue-ray is een tussenvorm voor de laatste jaren totdat alles SSD is en daarna? Dat zullen we dan wel weer zien.
  Ik kan me niet voorstellen dat Apple niet op termijn Blue-ray als standaard in een Mac Pro gaat stoppen. Revolutionair zijn is leuk en bij de MacBook Air een goed besluit (net als destijds met de floppy), maar je kunt jezelf ook uit de markt zetten door standaarden niet meer te ondersteunen.
  Ik zie het trouwens wel zitten, OS X installeren vanaf een flash-disk (write protected) naar mijn SSD in mijn toekomstige MacBook/iMac. Is wel hip om in een Apple store een flashdrive te kopen met een nieuw OS erop.
  Ik zou zeggen: Apple, kom er maar in met dat concept.

 • Profielfoto
  RobinZwama

  HD! W00t!

 • Profielfoto
  Kristofke

  Apple moet gewoon mee gaan met het BD verhaal omdat vele mensen monteren op iMacs en MacPro’s. Deze mensen willen binnenkort hun eigen opgenomen HD filmpjes met de steeds maar goedkoper wordende HD thuiscamera’s monteren en op een BR branden. Als ze dat op een DVD moeten gaan branden, zullen zij zeker twee keer nadenken voor ze een mac kopen ipv een pc die wel BD drives zou hebben. Bovendien verhuurt de iTunes store hier nog altijd niets in HD, zelfs nog geen gewone films. Dus Apple zou buiten de Amerikaanse markt heel het HD gebeuren negeren. Intussen verkopen ze wel volop schermen in HD resolutie. En niet te vergeten dat de bitrate van de huur HD op iTunes bijzonder laag is dat er technisch gezien nog niet eens sprake kan zijn van HD kwaliteit. De Blu Ray markt te lang links laten liggen zou wel eens een fameuze fout kunnen zijn ipv “inovatief” zijn.