Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 11 maart 2008
Leestijd: 1 minuut

’s Werelds eerste MP3-speler wordt 10 jaar

Hoewel de iPod inmiddels een aardige historie achter zich heeft, moet erkend worden dat Apple zeker niet als eerste in de MP3-markt stapte. Pas toen duidelijk werd dat Sony niets zag in deze markt, vanwege alle juridische problemen rondom de distributie van MP3’tjes, zag Apple zijn kans schoon en dook met groot succes in dit gat. Echter, niet alles rondom MP3’s werd door de iPod bepaald. Zo vragen wij vandaag aandacht voor ’s werelds eerste MP3-speler, de MPMan!

De MPMan werd geïntroduceerd op de CeBit expositie in 1998 en voor 250 dollar kon men het apparaat destijds kopen, met maar liefst 32MB capaciteit. Het overzetten van muziek kon enkel op een PC via parallelle (COM) poort. Er is dus veel veranderd de afgelopen jaren, wat ook bevestigd wordt door de antieke website van de MPMan, dat nu in het archief te vinden is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
’s Werelds eerste MP3-speler wordt 10 jaar
Sluiten