Photoshop Elements 6 gelanceerd

8 reacties

Eindelijk kan Photoshop Elements op de Mac weer even veel als op Windows. Na versie 5 overgeslagen te hebben, vond Adobe het kennelijk tijd om ons als Macgebruikers te verrassen met Photoshop Elements 6.0. Er zijn veel nieuwe interessante functies, zoals het samenvoegen (demofilmpje) van meerdere pogingen van een groepsfoto zodat iedereen er goed op staat en een nieuwe manier om efficiënt selecties te maken (idem) in foto’s en kleuren op te poetsen. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor het beheer van fotoverzamelingen en het exporteren van albums naar bijvoorbeeld websites verbeterd.

Photoshop Elements is de uitgeklede thuisgebruikersversie van het professionele Photoshop CS3. Het kan veel meer dan Apple iPhoto op het gebied van fotobewerking. We zijn erg benieuwd hoe de nieuwe functies in de praktijk blijken te werken. Niet in de laatste plaats is het fijn dat deze versie eindelijk een universal binary is (ook al zijn ze daar zelfs nog later mee dan Microsoft Office). Het programma is nog niet per direct leverbaar maar dat kan niet lang meer duren. Het zal ook als download aangeboden worden vanaf Adobes website en kost €89.

Eerder deze maand maakte Adobe nog een enorme blunder met een nieuwe versie van Lightroom en Camera Raw. Deze updates zijn weer teruggetrokken omdat er problemen ontstonden met raw-foto’s van bepaalde camera’s.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  antoontje

  Als je Cs3 hebt is dat toch beter, of niet..

 • Profielfoto
  svan

  @antoontje. Ja, tenminste als je er mee kunt werken. Voor de mensen die niet zo vrolijk worden van alle mogelijkheden en opties van CS3, is Elements bedacht.

 • Profielfoto
  brandfles

  En niet vergeten de prijs natuurlijk.

 • Profielfoto
  MauZ

  gratis bij je scanner

 • Profielfoto
  petethefreeze

  Bovendien is Photoshop niet bedoeld voor het katalogiseren en sorteren van je foto’s. Dit kan apart in Adobe Bridge dat bijgeleverd is.

  Voor de huis-tuin-keuken gebruiker die redelijk veel foto’s maakt, en weinig bewerkingen doet (wat rode ogen correcties en rimpels wegpoetsen) is elements de beste optie. Ook vanwege de vele automatische fotocorrectiemogeljkheden, die in photoshop wat ingewikkelder werken.

 • Profielfoto
  jeneverstoker

  Elements was al een tijdje geleden aangekondigd, en dat werd hoog tijd ook!. Ik heb het pakket al een paar weken geleden ‘pre-ordered’. De site van Adobe is nu aangepast, dus het lijkt er op dat ik binnenkort deze nieuwe versie mag verwelkomen.
  Natuurlijk is CS3 mooier en kan het meer, maar Elements is voor mijn gebruik voldoende. Alleen jammer dat het geen CMYK ondersteund. Ik heb ook gekeken naar alternatieven zoals Pixelmator, maar vond dat weer te mager. Van mij mag de postbode komen…

 • Profielfoto
  Arno

  Yes, eindelijk is ‘ie uit! Ik zat hier al maanden op te wachten voor mijn vriendin die onder Windows met Elements werkt. Als vrij heftige CS3 gebruiker moet ik toch toegeven dat Elements zeker een serieus pakket is voor de gevorderde amateur.

 • Profielfoto
  antoontje

  @brandfles: Of je moet heb gratis weten te krijgen hè? ;)