Microsoft snuffelt aan iPhone SDK

7 reacties

Rumoer in Redmond: Fortune meldt dat een team van softwarebakkers van de Mac Business Unit aan de slag is gegaan om de Software Development Kit voor de iPhone eens stevig aan de tand te voelen en uit te zoeken of er interessante ontwikkelmogelijkheden voor Microsoft zijn te bespeuren.

Te denken valt niet alleen aan Office en Exchange gerelateerde applicaties, maar ook het vorig jaar overgenomen TellMe, dat leuke dingen doet met stemherkenning, staat in de startblokken. “Als de SDK zaken als voice recording en location-based information ondersteunt, zullen we zo snel als mogelijk is een versie voor TellMe voor de iPhone uitbrengen.”

Microsoft ontwikkelt zelf Windows Mobile als besturingssysteem voor mobiele telefoons, maar is er nooit vies van geweest om ook aan de andere kant van het hek een graantje mee te pikken. We wachten met beleefde nieuwsgierigheid af.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  snipper

  Ja, .doc’jes openen op je iPhone, daar zit ik op te wachten..

 • Profielfoto
  Have a cigar

  En gratis (?) extra beveilingsupdates. Nadat MS de foon al flink in de soep laat lopen. Nee dank u, ze verprutsen de eigen windows mobile maar. Dat zal ze vast lukken.

  Aan iedereen die roept dat ik MS loop te bashen, u heeft gelijk!

  Maar ik ook.

  :-):-)

 • Profielfoto
  brandfles
 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  MacBU? Als we optimistisch zijn zien we dus wat rond 2020?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Liever niet hoor! Ik vind het al een schande dat ik Microsoft Word op mijn iMac moet gebruiken, in plaats van een goed Apple tekstverwerkingsprogramma.

 • Profielfoto
  JoostS

  @ snipper

  .doc’jes kan je nu al openen op je iPhone hoor.
  Een Word-document in een e-mailbericht wordt nu ook al herkend en geopend op je iPhone / iPod touch!

 • Profielfoto
  JoostS

  @ MacAanZee

  Waarom “MOET” jij Microsoft Word gebruiken op je iMac?