Microsoft doet Vista in de aanbieding

31 reacties

Afgelopen donderdag heeft Microsoft aangekondigd dat de pakketten Vista een flinke prijsverlaging krijgen. Kortingen die in sommige landen oplopen to bijna 50 procent. In de VS zal de prijsverlaging rond 20 procent zijn, op de Britse eilanden en in de Europese Unie kan het oplopen tot 46 procent.

In de VS kost een doosje Vista Home Premium na de prijsverlaging geen $159,95 maar $129,95. De grote-mensen versie van Vista, Ultimate, zakt van $399,95 naar 219,95. In Engeland gaat de Home Premium Edition met 46,8 procent omlaag en de Ultimate versie met 43,5 procent. Op het Europese vasteland met 46,2 resp. 44,3 procent. Voor de Ultimate versie betekent dat in de Euro landen een korting van €165.


Teveel keuze?

Critici zeggen dat Microsoft met de prijsverlagingen niet het probleem oplossen van de tegenvallende verkoopcijfers. De tè brede schakering van verschillende Vista uitvoeringen zou er voor zorgen dat consumenten niet overstappen. Het is niet helder genoeg welke versie ze het beste kunnen kopen. Je zou voor de zekerheid de meest uitgebreide uitvoering willen kopen, maar die is wel wat prijzig. En koop je uit budgetaire overweging een Home Edition, dan heb je het gevoel dat je een half produkt koopt.

De prijsverlagingen gaan in op het moment dat Microsoft Service Pack 1 voor Vista uitbrengt. Dat moment zou volgens de laatste berichten nog maar enkele weken van ons verwijderd zijn. De nieuwe doosjes Vista die af-fabriek al zijn voorzien van SP1 staan over een paar maandjes in de schappen.

Dus als u op de Mac ook Windows wilt draaien, of misschien de MacBook wel wilt inruilen voor een jonge gebruikte Lenovo Thinkpad, probeer nog eventjes te wachten. Prijstechnisch is het in ieder geval de moeite waard.

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  Pixelpusher

  Check nog even de link!

  Ik had dit stukje nieuws eergisteren al gehoord. Wel grappig opzich.

 • Profielfoto
  Ouistiti

  Vista rules en iedereen weet het.
  Voor die prijzen kan je niet veel misdoen!
  En vooral: innovatiever kan een OS moeilijk zijn, niet?

  Toch interesseert het mij geen zier dat er nieuws is op het Microsoft-front..

  Dan komt er nog eens nieuws op OMT….Dan gaat het over Windows…

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  het zal mij niks verbazen als windows 7 uit komt dat dat ook 1 versie is voor 129 euro

 • Profielfoto
  MacJampudding

  Ze mogen er mij nog geld bij geven …. k zou het nog niet willen

 • Profielfoto
  PowerMac

  soms is OMT net een soort van vertraagde TheRegister, vertaald in het Nederlands, paar dagen later, en weinig met Apple en/of OSX te maken…

 • Profielfoto
  macjk

  hey PoweMac solliciteer naar een functie als nieuwsposter aangezien jij het natuurlijk veel beter kunt:D

 • Profielfoto
  PowerMac

  Dat zeg ik niet. Ik merk enkel op dat het niet altijd even Apple gerelateerd is, en bovendien veelal oud nieuws. Als je elke morgen de volgende url’s opent in een reeks van tabs, blijf je aardig op de hoogte, en dan zie je dat OMT nu eenmaal vaak paar dagen na dato nog eens melding geeft van het één en ander. Dat is alles.

  MacNN
  Mac Rumors
  MacCentral
  Apple
  MacInTouch
  One More Thing
  MacMinute
  O’Grady
  Appleinsider
  MacFixIt
  .Mac
  The Apple Store (Nederland)
  The Register: Sci/Tech News for the World
  Wired News
  CNET News.com — Technology news and business reports
  Playlist: Top News
  mactactic – buying guide & replacement estimates – current mac release summary

 • Profielfoto
  error

  Ik zou Vista pas kopen als ze de prijs met 100% verlagen. En dan nog overweeg ik een leenversie uit torrentland. Microsoft heeft de afgelopen 20 jaar genoeg verdiend aan twijfelachtige software. Onzinexcuus natuurlijk… maar ik kan er prima mee leven. Microsoft Expression Media is mijn enige officiele Microsoft product (tegen wil en dank).

 • Profielfoto
  Ragbak

  error een fanboy?

 • Profielfoto
  Joid

  @ PowerMac

  Je vergeet TUAW nog

 • Profielfoto
  error

  Fanboy? Nee hoor, mij zul je Microsoft niet zien bashen… maar hoewel ik al mijn software keurig koop wil ik gewoon geen cent uitgeven aan de producten van Steve B. en Bill G. Dat geld besteed ik liever aan de toeters en bellen van kleinere softwaremakers.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Sinds Windows op een Mac Intel mag draaien mag het ook nieuws zijn, alhoewel mij het niets kan schelen … Het commentaar van Steve Wozniak op de iPhone, zonder 3g, en de MacBook Air is -ergens- te lezen dat zou hier OMT mogen staan.;)

 • Profielfoto
  RowanW

  @4saus:
  Zou toch mooi wezen? Hopelijk kan Windows 7/Blackcomb/watdanook beter concurreren (misschien minder kopiëren) met OS X. Van een beter product wordt de consument niet slechter:)

 • Profielfoto
  carpebios

  Dit bericht gaat over een prijsverlaging van een product, in dit geval een besturingssysteem dat goedkoper wordt. Voor sommige mensen die een mac gebruiken in combinatie met bootcamp voor hun werk/school of wat dan ook, is dit best goed nieuws en past het prima op de site.

  Echter wat mij dan altijd opvalt is dat er tal van fanboys commentaar gaan leveren omdat ze (een soort angst of smetvrees) hebben voor de woorden Microsoft en Windows.

  Vergelijk het met moslims voor sommige Nederlanders, die associëren het met angst en gevaar. Zo is het bij sommige mensen op hier ook met Windows en Microsoft.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Vista blijft natuurlijk helemaal niks, dan kan je verlagen wat je wilt maar blijft het oneindig duur. :)

 • Profielfoto
  Undaunted

  Da’s nog altijd duurder dan de volledige versie van Leopard.. oh wacht, er is geen uitgeklede (home?) editie van leopard.

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  Ik ken een hoop mensen die door een prijs verlaging een product ineens geweldig vinden. Wie weet legt vista microsoft toch nog wind eieren.

 • Profielfoto
  Elger

  Je kan natuurlijk ook een OEM versie halen van ultimate, stukken goedkoper. Geen support en alleen als je je eigen pc bouwt.

 • Profielfoto
  Double_UK

  Prijsverlagingen, hè… ???

  Komt me bekend voor.
  Vlak voordat Toshiba de handdoek in de ring gooide, kwamen er ook ernstige prijsverlagingen van hun HD-DVD spelers…
  En een weekje later was het voorbij met de HD-DVD…

  Hmmm … ???

 • Profielfoto
  RowanW

  Ja natuurlijk, Double_UK, Microsoft gaat de handdoek in de ring gooien…:P

 • Profielfoto
  Meltdown

  Tja ze kunnen Vista aan de straatstenen niet kwijt.
  Ze willen allemaal liever XP op de nieuwe computers zetten.:p

 • Profielfoto
  Kamar

  Hoe laag ze die prijs ook maken,
  Een pakje kauwgum is nog meer waard.

  Voor mij geen Vista dus.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Dus Vista Basic voor 50 euro? Klinkt aantrekkelijk voor het beetje Flight Simulator waar ik mee opgescheept zit. Eerst even aan een ruimere schijf denken voor ik eraan begin, though.

 • Profielfoto
  mollie319

  He? moet je geld uitgeven voor iets wat kut is?
  hadden ze het beter TUK kunnen noemen :p

  Windows zuigt, big time.

  Geen idee wat dit ‘nieuws’ hier te zoeken heeft.

 • Profielfoto
  Mr.Me

  achterlijk eigenlijk dat ze die verschillende versies hebben. kost ze alleen maar meer geld. de developmentkosten hebben ze er sowieso in moeten steken dus dan kan je net zo goed alle ultimate toeters en bellen op 1 versie zetten en die dan voor een redelijke prijs op de markt zetten, kopen doet de consument toch we. nu zijn de kosten voor ultimate hoger doordat de developmentkosten uit een kleinere afzet gehaald moeten worden. Daarnaast zal het produceren en verschepen van de verschillende verpakkingen wel meer kosten

 • Profielfoto
  QuattroBras

  maak je niet druk om Micro$oft, die hebben andere ‘problemen’… ze weten ECHT niet wie ze nú weer moeten kopen

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ze doen daar iets niet goed in Redmont.
  -Wat ik eerst zou doen is het aantal van 5 versies terugbrengen naar 1. Het is al een verschrikkelijke ramp om Vista aan te schaffen. Gelijk al onduidelijkheid.
  -Die versie aanbieden voor 200 euro.
  -Nieuwe verpakking, nieuwe features en de gebruikers van deze versie gratis cadeau geven.
  -Pas op de markt brengen als het echt helemaal goed is (zoals Leopard)
  -Nieuwe naam: Windows 2008

 • Profielfoto
  HDJ

  Het probleem met Windows Vista is dat veel mensen er de toegevoegde waarde niet van inzien. OK, er zijn wat nieuwe functies bijgekomen en het OS zit vol met allerlei gimmicks, maar of het nu werkelijk beter is ten opzichte van Windows XP is de vraag. En waarom nou al die verschillende versies?

  Microsoft zou eens wat moeten doen aan het bedieningsgemak en de stabiliteit van zijn besturingssystemen, deze lopen op dat gebied vér achter vergeleken met Mac OS X.

  Ik hoef denk ik niemand te vertellen wat voor ellende er geregeld is met bijvoorbeeld drivers van randapparatuur…

  Wat dat betreft kunnen ze in Redmond nog een hoop leren van Cupertino. En last, but not least: de prijs. Die vind ik te hoog.

 • Profielfoto
  strigoi

  Dit nieuws was al beschikbaar op 1 maart @ tweakers.net, trouwens de Astin Martin DB9 heeft een facelift gehad… ??? :sealed:

  Volgens mij is het al vaker ter sprake gekomen dat qua ‘nieuws’ dit een Mac Forum is en regelmatig verouderd & ‘off-forum’ nieuws wordt gepost. Kijk desnoods op de webpagina’s die Powermac aangeeft en post daar dezelfde dag echt interessante / belangrijke dingen van.

  Zoals boven aan het topic staat: Categorie van artikel is Windows.
  En volgens mij is nog steeds de Categorie van het forum Apple.

  Dit soort post horen volgens mij hier gewoon niet thuis en leveren vaak een inhoudsloze non mac ‘discussies’ op. Of was deze post bedoeld om alle trouwe mac gebruikers hier nu schuimbekkend naar de pc winkel te krijgen om een Retail versie van Vista te kopen / start te maken van een Vista verzameling? Zelf koop ik de oem versie wel als DX10 de markt standaard is geworden voor games, want dat het enige waar Windows nog altijd wel veel beter in is dan Mac OS X. Kunnen we het nu weer over Apple gaan hebben?

 • Profielfoto
  rdesign

  Nog steeds erg duur voor poep. :angry: :p

 • Profielfoto
  ChrisR

  Ach man jullie hebben er gewoon geen reet verstand van. Vista is 100 x stabieler dan XP. Het is ook een stuk gebruikersvriendelijker en veiliger. Een hacker uit Amerika testte het systeem vele malen veiliger dan MAC OS 2.4. Ik zit al jaren in de ICT en heb gemerkt dat Vista veel minder blauwe schermen geeft dan XP. Met meer geheugen draait het systeem op niet al te oude systemen feilloos. Naast het zoeken dat is verbeterd is het UAC een enorme verbetering. Mensen moet eerst maar eens een cursus Windows nemen, voordat ze commentaar gaan leveren. SP1 draait bij mij erg lekker. Systeem is super stabiel. Nooit geen spyware er meer op. Leve Vista, voor mij nooit meer XP.