Anoniem
Anoniem Nieuws 3 maart 2008

Microsoft doet Vista in de aanbieding

Afgelopen donderdag heeft Microsoft aangekondigd dat de pakketten Vista een flinke prijsverlaging krijgen. Kortingen die in sommige landen oplopen to bijna 50 procent. In de VS zal de prijsverlaging rond 20 procent zijn, op de Britse eilanden en in de Europese Unie kan het oplopen tot 46 procent.

In de VS kost een doosje Vista Home Premium na de prijsverlaging geen $159,95 maar $129,95. De grote-mensen versie van Vista, Ultimate, zakt van $399,95 naar 219,95. In Engeland gaat de Home Premium Edition met 46,8 procent omlaag en de Ultimate versie met 43,5 procent. Op het Europese vasteland met 46,2 resp. 44,3 procent. Voor de Ultimate versie betekent dat in de Euro landen een korting van €165.

Teveel keuze?

Critici zeggen dat Microsoft met de prijsverlagingen niet het probleem oplossen van de tegenvallende verkoopcijfers. De tè brede schakering van verschillende Vista uitvoeringen zou er voor zorgen dat consumenten niet overstappen. Het is niet helder genoeg welke versie ze het beste kunnen kopen. Je zou voor de zekerheid de meest uitgebreide uitvoering willen kopen, maar die is wel wat prijzig. En koop je uit budgetaire overweging een Home Edition, dan heb je het gevoel dat je een half produkt koopt.

De prijsverlagingen gaan in op het moment dat Microsoft Service Pack 1 voor Vista uitbrengt. Dat moment zou volgens de laatste berichten nog maar enkele weken van ons verwijderd zijn. De nieuwe doosjes Vista die af-fabriek al zijn voorzien van SP1 staan over een paar maandjes in de schappen.

Dus als u op de Mac ook Windows wilt draaien, of misschien de MacBook wel wilt inruilen voor een jonge gebruikte Lenovo Thinkpad, probeer nog eventjes te wachten. Prijstechnisch is het in ieder geval de moeite waard.

Reageer op artikel:
Microsoft doet Vista in de aanbieding
Sluiten