Anoniem
Anoniem Nieuws 3 maart 2008

MacBook Air: succes of gewoon slecht leverbaar?

Wie op de Apple site een MacBook Air wil bestellen, ziet niet de gebruikelijke 24-uurs levering staan, maar 5-7 werkdagen. Ook in Apple’s eigen winkels in de VS lijkt de Air moeilijk verkrijgbaar te zijn. Grote vraag die dan rijst is: gaat de verkoop als een dolle, of kan Apple eenvoudigweg niet genoeg leveren om aan de (normale) vraag te voldoen?

Een lezers-onderzoekje van ArsTechnica wijst uit dat Apple Stores in o.a. Boston, New York, Chicago, San Francisco en Los Angeles allemaal hetzelfde melden: “We zouden graag verkopen maar we krijgen zelf niets aangeleverd.”

De vraag naar MacBook Airs (of is het MacBooks Air, of misschien wel MacBook Airen?) is volgens de verkopers ontzettend hoog. Zo hoog zelfs dat sommige klanten besluiten tot aankoop van de duurdere SSD versie, simpelweg omdat die wèl leverbaar is. Op de vraag wanneer de voorraden weer worden aangevuld, moeten de vriendelijke-verkopers-in-zwarte-polo het antwoord schuldig blijven.

In de enkele gevallen dat er hier en daar partijtjes worden uitgeleverd nemen de winkelbediendes geen reserveringen aan. Wie het eerst komt… Belt men om te vragen of er exemplaren beschikbaar zijn, dan zegt men – in geval van enige voorraad – “We hebben er een paar, maar die zijn over een uur weg. Als U snel bent…”

Kortom, het lijkt erop dat ze, ondanks de initiële kritiek op de wat basale uitrusting, als warme broodjes over de toonbank gaan. De Air doet het naar verluidt vooral goed bij switchers. De dikke Dell wordt ingeruild voor een “Lean Mean Machine”, waarbij vooral het uiterlijk doorslaggevend lijkt te zijn.

Apple zelf geeft geen commentaar op de leverigsproblemen. Boze tongen beweren dat het verkoopsucces reuze meevalt. Apple zou gewoon te weinig hebben laten produceren.
Hoe dan ook, voor wie tot aanschaf wil overgaan; er zijn nog 1734 wachtenden voor u.

Reageer op artikel:
MacBook Air: succes of gewoon slecht leverbaar?
Sluiten