Karl Rove: “The iPhone changed my life”

54 reacties

Karl Rove was tot voor kort een van de machtigste mannen in de VS. Verscholen achter stroman George Bush acteerde hij als strategisch adviseur. In 2007 verdween hij van het toneel in verband met Plamegate, een duister zaakje waarbij hij, volgens sommigen, de naam van een CIA-medewerker (vrouw van een politiek tegenstander van Bush) lekte.

Hoe het ook zij, in een interview met NewsBusters.org is hij zeer te spreken over zijn iPhone.

[textquote]”I love it. My life has changed. I have a shred of coolness. I’ve got my 3,500 people in my addressbook on the phone, I can sync my calendar. I keep track of my modest little stock investments. I can check the weather of my house in Washington, my house in Florida, my boy at school, my hunt-lease in south Texas. I can surf the web, I’m just–I get part of my email there.”[/textquote][textquote]I mean it is just shocking how much better, how much more productive I am. I no longer carry around a giant address book, if I don’t have my calendar close at hand, I can quickly check it out of my– I don’t have to carry, I used to carry several notecards, now it’s just as easy to scribble on my little notepad, I can take photographs and forward them on immediately, it’s just remarkable.”[/textquote]

Reacties

54 reacties
 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  Oei. Ook de republikeinen worden productiever met dit apparaatje. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn geweest van oom Steve. ;)

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  “Modest little investments”? a house in Florida? a house in Washington?
  En dat terwijl er momenteel Amerikanen in tenten slapen omdat ze hun leningen niet meer betaald krijgen.

 • Profielfoto
  Rub3n

  ken die hele gozer niet, maar ’t zal wel:) leuk voor die beste (oude) man!

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ik heb begrepen dat er in de volgende versie een soort leugendetector wordt ingebouwd die er voor zorgt dat’ie bij gebruikers met “Republikeinse gevoelens” meteen weer uitgaat zodat ze’m effectief niet kunnen gebruiken. Tja, de techniek staat voor niks! Geert Wilders is gewaarschuwd!

 • Profielfoto
  macses

  “now it’s just as easy to scribble on my little notepad”
  kunnen we hieruit besluiten dat zijn iPhone gejailbreakt is en hij iets van Sketchnotes of dergelijke heeft geinstalleerd?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Die kerel heeft een hoop aandelen van Intel, Enron en Boeing. Uiteraard was hij voor de oorlog in Irak want Boeing maakt de raketjes waar meneer Rove geld aan verdient. En over Enron hoeven we niks meer te zeggen, of wel?

 • Profielfoto
  xray

  Misschien heeft Charles Taylor ook wel een iPhone! Kon hij mooie dingen mee doen in Liberia. Maar om nu bewezen foute mannen (zelfs Bush moest hem laten gaan) meteen maar op de voorpagina van onmeorething te zetten? Of werkt anti-reclame ook?

 • Profielfoto
  bommels

  Loekasjenko schijnt er ook een te hebben. Hij zegt dat het zijn leven veranderd heeft: hij hoeft nu niet meer in zijn presidentiele paleis te zitten om de bevolking in de smiezen te houden, dankzij de iPhone kan het nu overal en altijd! En door een onbeperkt belpakket kan hij nu beter contact onderhouden met zijn geheim agenten. Geweldig!

 • Profielfoto
  iBert

  @ Ruud Ravenhorst:

  Benieuwd waar je Wilders op een leugen kan betrappen? Ik kan anders wel een rits PVDA’ers neerzetten als je wil. Wie A zegt moet B zeggen.

 • Profielfoto
  iBert

  Qua polarisatie kan het overigens wel tellen om Rove met moordenaars als Taylor en Loekasjenko te vergelijken… Trieste retoriek.

 • Profielfoto
  Rnowed

  goh leuk, waar koop je zo’n ding?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Wilders IS een leugen. Dan is het moeilijk om er nog één te vertellen.

 • Profielfoto
  SproetS

  De vergelijking met Tailor, Loekasjenko is niet op zijn plaats. Maar duidelijk blijft wel dat Karl Rove niet een frisse man is.
  Uiteindelijk is het niet handig om dit artikeltje op je site te zetten.

 • Profielfoto
  iBert

  @ MoNdO GeNeRaToR:

  Probeer toch maar. Ik ben benieuwd.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Moet je liegen om foute praat te verkopen?
  “De Koran is hetzelfde als “Mein Kampf” en moet verboden worden?” Is dat liegen? Nope, maar wel een hele domme vergelijking.
  Wilders is gewoon een hele domme populist die blijkbaar wat aandacht te kort heeft gehad van z’n mammie.
  Zo en nou ga ik wat nuttigs doen.

  ;)

 • Profielfoto
  iBert

  Je noemt Wilders eerst een leugen, en wanneer ik naar bewijs daarvan vraag beweer je dat hij foute praat verkoopt. Meer moet ik niet doen om aan te tonen hoe lek jouw redenering is.

 • Profielfoto
  SproetS

  Op 26 maart schrijft Wilders op http://www.pvv.nl:”Het zijn spannende dagen voor Nederland en onze vrijheid.”

  Het is misschien geen leugen, maar waar is het zeker niet!

  Misschien is dit meer voor een politiek forum. Het bewijst dat het een zeer domme aktie was om dit stukje over Rove te plaatsen!

 • Profielfoto
  PowerMac

  Het feit dat een mobieltje allerlei emoties uit het gewone leven naar boven weet te halen, toont wel aan dat het iets apart is.
  Wat is er dan zo apart? Wel, dat dit soort onzin op de voorpagina van een website staat, lekker belangrijk.
  Het feit dat er ook ander nieuws is te vertellen (zelfs iPhone regelateerd: http://www.macnn.com/articles/08/03/27/dutch.iphone.announcement/ is blijkbaar niet belangrijk genoeg: OMT heeft immers zelf al gezegd dat ie in Nederland komt, en dat is voldoende.
  Jezus, wat een waardeloos gelul weer eens.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Zeggen dat de Koran hetzelfde is als Mein Kampf is wat mij betreft wel een leugen. Natuurlijk kan je daar over gaan discussiëren maar daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in. Zeker niet via dit medium en zeker niet met iemand die blijkbaar al overtuigd is van zijn gelijk.
  Zo nou mag jij het laatste woord hebben. Dat zal je toch niet kunnen laten, of wel?

 • Profielfoto
  iBert

  @ MoNdO GeNeRaToR:

  Hoofdstuk 5 (al-Maidah)

  23. “O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, God leidt het overtredende volk niet.”

  73. “Waarlijk zij lasteren God, die zeggen: “God is Eén der Drie.” Er is geen God dan de enige God. En indien zij niet ophouden met hetgeen zij beweren, zal de ongelovigen een smartelijke straf overkomen.”

  Hoofdstuk 8 (al-An`faal)

  65. “O profeet, spoor de gelovigen aan om te vechten. Als er twintig onder u zijn die stand houden, zullen zij tweehonderd overwinnen en als er honderd uwer zijn zullen zij duizend der ongelovigen verslaan, omdat zij een volk zijn dat niet wil begrijpen.”

  Hoofdstuk 9 (at-Taubah)

  73. “O profeet, strijd tegen de ongelovigen en de huichelaars. En wees streng jegens hen. Hun tehuis is de hel en deze is een boze bestemming.”

  Ik kan blijven doorgaan met verzen te citeren waarin discriminerend wordt gepraat over vrouwen, Joden, Christenen, ongelovigen, andersdenkenden,…

 • Profielfoto
  Gates

  Degene die beweert dat Wilders gelijk heeft, mag met mij een discussie aangaan. Ik nodig je desnoods uit. Wat Wilders doet is een uitspraak doen en vervolgens terugtrekken in zijn bunker. Hoezo gaat hij een dialoog niet aan?!
  Wat meneertje hierboven doet is slechts 1 zin uit zijn context rukken zonder de uitleg te gebruiken. Zo’n vers kan geopenbaard zijn naar aanleiding van het schenden van een verbond tussen de moslims en de ongelovigen en zo zijn er nog meer redenen. Weet je dat Mohammed een joodse buurman heeft gehad? Weet je dat hij zijn ergste vijanden ( die hem hebben bespuugd vernederd gemarteld etc) niets heeft aangedaan nadat hij de macht had over Mekka? Weet je wel wat er nog meer in staat!!!

  Maar even weer een beetje ontopic: ik kreeg vandaag onverwacht een mogelijkheid om m’n abonnement op te zeggen (vanwege prijswijzigingen), dus die iPhone mag wel komen nu!

 • Profielfoto
  Bostie

  “now it’s just as easy to scribble on my little notepad”
  kunnen we hieruit besluiten dat zijn iPhone gejailbreakt is en hij iets van Sketchnotes of dergelijke heeft geinstalleerd?

  @macses:

  misschien gebruikt hij wel gewoon Notes?
  Zou dat niet logisch zijn?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @iBert: zal ik de bijbel eens beginnen te citeren? Er is een groot verschil tussen de Koran, de bijbel en Mein Kampf jongen. Het is duidelijk dat je nog nooit één van beiden gelezen, laat staan vast hebt gehad.

  Wat jij doet heeft men ons vlak voor de tweede wereldoorlog ook al eens willen wijsmaken.

 • Profielfoto
  Penguin

  Jezus… Stop gewoon met zeuren, dit is om reacties te plaatsen over dit bericht, niet om te flamen…

 • Profielfoto
  iBert

  @ MoNdO GeNeRaToR:

  Spijtig voor jou, maar ik heb ze alledrie gelezen. Ik raad je aan hetzelfde te doen en de vergelijking te maken. Je moet er zelfs de deur niet voor uit. Op Google vind je er meerdere Nederlandse vertalingen van.

  Je mag hier gerust de Bijbel beginnen citeren, maar iedereen weet dat het om de interpretatie gaat. Voor Christenen is het Oude Testament weinig meer dan een geschiedenisboek, en gaat het vooral om de leer van Christus, die beschreven staat in het Nieuwe Testament. Dit is een leer van naastenliefde, vergeving en verdraagzaamheid.

  Voor moslims is de Koran geen geschiedenisboek, maar het absolute woord van Allah. Praktiserende moslims hechten wel meer belang aan de Ahadith en de Sharia, maar hierin zijn nog meer discriminerende, gewelddadige en haatdragende verzen te vinden. Het is met de Sharia in de hand dat geweld tegen ondermeer homoseksuelen wordt goedgekeurd.

 • Profielfoto
  sedikit

  “Hoedt U voor Uw medestanders”. Straks geldt het feit dat Hitler zo dol was op zijn herdershond, nog als aanbeveling voor het ras herdershond.(de duidelijkheid is gebaat bij de overdrijving)

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Shit vent ik heb hier écht geen zin meer in. Hoe leg je aan een kleurenblinde uit dat er zoiets als kleuren zijn?
  Lul maar wat tegen jezelf.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Vreemd. Het gaat hier om een Amerikaans politicus die een iPhone gebruikt. Om daarmee te tonen dat het apparaat gemeengoed aan het worden is. En zie, binnen een paar reacties voor- en tegenstanders van Wilders, verhandelingen over de Koran, de Bijbel en Mein Kampf. En dan te bedenken dat lezers klagen dat de Mathaeus Passion niet Apple gerelateerd is.

  Het is een rare wereld… ???

 • Profielfoto
  Yaris

  DRINGENDE OPROEP: gelieve on topic te blijven en enkel maar op het artikel te reageren. De voorpagina is geen plaats voor discussies over religie.

 • Profielfoto
  iBert

  @ MoNdO GeNeRaToR:

  Dat heet concreet bewijs, en dat heb ik van jouw kant nog niet gezien. Dat het pijn doet wanneer er jouw ongelijk mee wordt aangetoond is wel duidelijk, maar ervan weglopen maakt het niet minder waar.

 • Profielfoto
  Undaunted

  Jezus zou ook een iPhone gehad hebben :p

 • Profielfoto
  Zzyzx_Rd

  Whaha, geweldig die iPhones, hij kan gewoon zomaar, aan de andere kant van de wereld discussies over religies lostrekken! :p

 • Profielfoto
  PowerMac

  Bewijs is geleverd: OMT doet er beter aan om gewoon te vertellen over nieuwe zaken in de (Mac-) wereld, ipv bullshit los te laten.
  Matheus passie, een politicus die een iPhone gebruikt. gatver, als ik mijn abonnement kon opzeggen had ik het nu gedaan!

 • Profielfoto
  Anoniem

  @PowerMac:
  We staan altijd open voor versterking van het team. Als je goede ideeën hebt ben je van harte welkom!

 • Profielfoto
  macmartijn

  Mmmmm… dan moet ik er ook maar een!:P

  trouwens, hij zou toch deze maand in nederland uitkomen??

 • Profielfoto
  macmartijn

  Er wordt ook nog dit gezegd, haha:

  NB: All right. Well it sounds like Steve Jobs should call you up as a spokesman.

  ROVE: There we go, there we go. And not only that, I also have the Mac Book Air which is really cool. Even my wife is jealous of my MacBook Air.

  NB: Ahh, well it sounds like you’ll have to get her one then.

  ROVE: No I don’t, no I don’t. I’m the only cool one in the family with a MacBook Air.

 • Profielfoto
  i-love-apple

  macmartijn: het is nog geen april.. ik wacht ook in spanning

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Sorry voor de uit de hand gelopen discussie heren. Ik had beter niet gereageerd.

 • Profielfoto
  smacdab

  Blackberry heeft bushmail, iPhone straks ook?

 • Profielfoto
  smacdab

  @ Ruud Ravenhorst:

  Benieuwd waar je Wilders op een leugen kan betrappen? Ik kan anders wel een rits PVDA’ers neerzetten als je wil. Wie A zegt moet B zeggen.

  Dat de Aruba een rovershol is? En Bonaire ook? En Cur….

 • Profielfoto
  Yaris

  Vriendelijk verzoek de discussie over Wilders en godsdienst niet te heropenen a.u.b. Het artikel ging over de iPhone.

 • Profielfoto
  WaZoo

  Je hebt helemaal gelijk Yaris, maar de redactie moet hier dan ook wel (eindelijk) eens hand in eigen boezem steken…
  Maakt mij het helemaal niets uit wie een iPhone, MBA of wat dan ook voor een Apple product (ineens) gaaf vind, ik heb de meningen van anderen niet nodig om bewijs te krijgen dat Apple geweldige producten maakt. Wat mij betreft lopen die gasten gewoon verschrikkelijk achter! Laat religie, politiek, e.d. hier nou niet tussen komen, er worden al jaren hele war-rooms met macs volgebouwd, maar daar hebben we het (gelukkig) toch ook niet over?
  Nu on-topic graag ???

 • Profielfoto
  Whymme

  iBert zegt:
  “Je mag hier gerust de Bijbel beginnen citeren, maar iedereen weet dat het om de interpretatie gaat. Voor Christenen is het Oude Testament weinig meer dan een geschiedenisboek, en gaat het vooral om de leer van Christus, die beschreven staat in het Nieuwe Testament. Dit is een leer van naastenliefde, vergeving en verdraagzaamheid.”
  En iBert maakt duidelijk dat hij niet weet waar hij over praat. Kijk eens naar de fundamentele Christenen in de VS en op andere plaatsen. Hierbij vind je mensen die abortusartsen vermoorden, die homo’s in elkaar rammen en hun vrouwen onderdrukken. Die wetenschap verdraaien en “intelligent design” promoten. Alles omdat het zo in de Bijbel staat.

  Tuurlijk zijn niet alle Christenen zo. En net zo min zijn alle moslims homo-hatende vrouwonvriendelijke fundamentalistische terroristen. Maar voor Bertje, en voor zijn blondgeverfde Grote Leider, zijn dergelijke nuances iets te diep gegrepen. Het is zoveel makkelijker om alle moslims maar over een kam te scheren, en alle niet-moslims over een andere, en de wereld zuiver in zwart-blond te zien.

 • Profielfoto
  bassmac

  Zaterdag komt de iphone. Wat vinden jullie daarvan?

 • Profielfoto
  MekMarijn

  Tjongejonge, laten we het alsjeblieft gewoon over Macs hebben op deze site. Als ik behoefte heb aan iets anders zoek ik het wel op bij Google.

 • Profielfoto
  iBert

  @ Whymme:

  Wat cynisch dat je over veralgemenen preekt. Let vooral op het feit dat ik het telkens over geschriften en de ideologie erachter heb, nooit over de mensen. Dat is een conclusie die jij maakt, maar waar ik je helemaal niet in volg. De enige keer dat ik het over mensen had was wanneer ik zei aan welke geschriften moslims belang hechten. Er is een bijzonder groot verschil tussen mensen en de ideologie die ze aanhangen. Hopelijk is deze denkoefening niet te moeilijk voor jou?

  Zelf vind ik de geschriften en de ideologie verwerpelijk, maar val ik geen hele bevolkingsgroep aan. Moslim zijn is geen ras, nationaliteit of wat dan ook. Wanneer er haat, intolerantie en het opheffen van het democratisch bestel wordt gepredikt is het aan bezorgde burgers om hun afkeur hiervoor kenbaar te maken. Extremisme of fundamentalisme van welke strekking dan ook is een kanker in elke maatschappij, die tijdig bestreden moet worden voor hij uitgezaaid is.

  Wanneer je de maatschappelijke impact van islamitisch- en christenfundamentalisme gelijk noemt sla je de bal wel flink mis. De cijfers liggen gigantisch uit elkaar, en buiten wat zwarte kousen die niemand wat misdoen is in onze maatschappij geen impact meetbaar van christenfundamentalisme. Dat is echter heel wat anders dan het niet langer doceren van de Holocaust in scholen in Amsterdam, genitale verminkingen, eerwraak, bedreigingen uiten wanneer de bouw van een moskee niet doorgaat, mensen vermoorden voor hun mening, homoseksuelen aftuigen, vrouwen in een rolpatroon dwingen,…

 • Profielfoto
  Whymme

  Bert, je kletst uit je nek.

  Jij hebt het niet over geschriften, maar over hoe mensen die geschriften interpreteren. En je beweert dat moslims de geschriften anders interpreteren dan christenen – en sluit je ogen voor het feit dat christelijke fundamentalisten zijn, en gematigde moslims. Jij stelt dat (alle) moslims de Koran als ultieme waarheid beschouwen, en (alle) christenen de Bijbel slechts als een geschiedeniswerk. En voor het gemak doe je maar alsof er geen moslims bestaan die de Koran als een geschiedeniswerk beschouwen, en geen christenen die de Bijbel als ultieme waarheid zien. Zoals ik zei, je ideologie maakt je blind voor nuances.

  Je zegt: “Zelf vind ik de geschriften en de ideologie verwerpelijk, maar val ik geen hele bevolkingsgroep aan. Moslim zijn is geen ras, nationaliteit of wat dan ook.” Maar ze zijn wel een bevolkingsgroep.

  “Wanneer er haat, intolerantie en het opheffen van het democratisch bestel wordt gepredikt is het aan bezorgde burgers om hun afkeur hiervoor kenbaar te maken. Extremisme of fundamentalisme van welke strekking dan ook is een kanker in elke maatschappij, die tijdig bestreden moet worden voor hij uitgezaaid is.”
  Absoluut. Daarom reageren weldenkende mensen zo negatief over Wilders en zijn haatzaaien.

  “Wanneer je de maatschappelijke impact van islamitisch- en christenfundamentalisme gelijk noemt sla je de bal wel flink mis.”
  Dat moet zijn waarom ik dat niet gezegd heb. Maar het verschil is niet zo absoluut als jij het doet voorkomen, maar iets van gradatie. Jij doet het voorkomen alsof alle Christenen weldenkende en verstandige mensen zijn, en alle Moslims haatzaaiende radicalen.

  “[B]uiten wat zwarte kousen die niemand wat misdoen is in onze maatschappij geen impact meetbaar van christenfundamentalisme.”
  http://www.religioustolerance.org/abo_viol.htm
  http://atheism.about.com/b/2004/10/21/catholicism-contraception-and-misogyny.htm
  http://www.wisn.com/news/15724186/detail.html?rss=mil&psp=news
  http://www.pfaw.org/pfaw/general/default.aspx?oid=2038
  http://www.perspectief.nu/nl/k/8490/news/view/147827/59335/RPF-leider-vervolgd-wegens-discriminatie-Van-Dijke-vergelijkt-homos-met-dieven.html
  Combineer dat nu eens met jouw uitspraak dat de leer van Christus een leer is van liefde, vergevingsgezindheid en verdraagzaamheid.

  Ken je het echtpaar Goeree nog? Die diepgelovige christenen die eind vorige eeuw voor de rechtbank werden gedaagd vanwege hun uitlatingen dat de joden zelf schuld waren geweest aan de holocaust? Vertel nog eens hoe liefhebbend, vergevingsgezind en verdraagzaam christenen zijn volgens jou.

  Nog een paar voorbeelden van Nederlandse verdraagzaamheid:
  http://www.rtl.nl/(/actueel/editienl/archief/2004/)/components/actueel/editienl/2004/week47/0411153.xml
  http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/artikel/asp/artnr/197835/index.html
  http://www.nu.nl/news.jsp?n=436989&c=12
  http://www.goedzo.com/index.php/2004/11/15/moskeeen_zijn_nu_het_doelwit_van_brandst
  http://www.adbzeeland.nl/index.phpoption=com_content&task=view&id=136&Itemid=28

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ja het hoort hier helemaal niet thuis, maar als ik zoveel onzin zie, dan moet ik toch ook even wat kwijt. Extreme christenfundamentalisten in Amerika hebben mischien twee of drie slachtoffers gemaakt en Extreme moslimfundamentalisten in de afgelopen paar jaar honderdduizenden – vooral door dagelijkse zelfmoordacties. Dat is een enorm verschil. Natuurlijk mag je nooit generaliseren en zeggen dat het moslimgeloof kwaadaardig of extreem is, dat is niet zo. Het merendeel van de moslims is vredelievend. Toch wordt in alle moslimlanden het extremisme en fundamentalisme steeds sterker. 20 jaar geleden was het alleen in Algerije en Egypte, nu komt het voor in alle moslimlanden – zelfs in Indonesie, waar men tot een paar jaar geleden heel tolerant was. Natuurlijk zijn niet alle moslims terroristen, maar (vrijwel) alle terroristen zijn wel moslims. Dat valt door niemand te ontkennen. Op een paar linkse terroristen (FARC) en nationalisten (ETA en in Tsjetsjenie) na zijn overal op de wereld de terroristen extreme moslims. En dit blijft groeien omdat blijkbaar niemand van de moslimleiders daar duidelijk afstand van durft te nemen.

 • Profielfoto
  iBert

  @ Whymme:

  Wat MacAanZee zegt. Het gaat ten eerste al om aantallen. Er zijn evenveel christenen als moslims (beide ongeveer 1 miljard respectievelijk), maar het aantal misdaden dat gepleegd wordt in naam van beide godsdiensten ligt wel heel erg ver uit elkaar. Dagelijks kan ik je de krantenknipsels tonen van tientallen doden die vallen in naam van de islam. Jij hebt het over extreem geïsoleerde gevallen. Even verwerpelijk, maar zeer geïsoleerd.

  Daarnaast gaat het ook om afkeuring van deze misdaden. Het ontkennen van de holocaust bijvoorbeeld is onze maatschappij simpelweg not done. Iemand die zich daar schuldig aan maakt krijgt een golf van verontwaardiging over zich heen. En maar goed ook. Die afkeuring komt er amper uit islamitische hoek. Het was niet enkel in Marokko dat men massaal op straat stond te juichen na de misdaden van 9/11.

  Verder zal je geen enkele zuivere democratie kunnen opnoemen met een overwegend islamitische bevolking. Zelfs in Turkije moet het leger voortdurend druk uitoefenen om de godsdienst van de staat gescheiden te houden. Dat komt door het imperialistische karakter van de islam.

  Nog even over het absolute woord van God. Een tijdje geleden was er in Vlaanderen een veelbesproken item op televisie. Een professor in de evolutieleer trekt van school tot school om leraren bij te staan die de evolutieleer willen doceren. Blijkt dat zowat _alle_ allochtone leerlingen de evolutieleer verwerpen en enkel geloven dat Allah de wereld in 7 dagen heeft geschapen. Er werd ondermeer een beeld uit een klas in Antwerpen getoond, waarvan de helft moslims waren. Na de les gingen de handen omhoog bij alle islamitische leerlingen wanneer er werd gevraagd wie er niet geloofde in de evolutieleer. De meest gerespecteerde imam van Vlaanderen kwam daarna doodleuk vertellen in een talkshow dat de wetenschap volgens hem geen concrete antwoorden heeft en dat de evolutie onzin is, en niets meer dan een slecht onderbouwde theorie. Het meest frappante kwam echter wanneer de imam daarna gevraagd werd of hij het zou erkennen wanneer de helft van wat in de koran staat wetenschappelijk wordt weerlegd. Daar wou hij niet op ingaan.

  Nu stond er gisteren op GeenStijl een filmpje waarop enkele fundamentalistische christenen doorheen een museum wandelden met een groep kinderen en ook de evolutieleer als onzin afdeden. Nogmaals: ik keur élke vorm van extremisme en fundamentalisme af. Maar dat is in de VS. Hier zijn we in Europa, en worden we geconfronteerd met een steeds groter wordende groep moslims, waarvan een aanzienlijk aantal er een verwerpelijke ideologie op nahoudt. Dan is het niet meer dan maatschappelijk verantwoord om hier de sterkste afkeur voor uit te spreken. Moslims die geweld, haat en extremisme afkeuren zullen zich niet aangesproken voelen, net als wanneer ik me als niet-praktiserende christen niet aangesproken voel door het fundamentalisme van groepen in de VS, en dit zeer sterk afkeur.

 • Profielfoto
  GeorgeM

  @ MacAanZee: Volgens mij is (jammer genoeg) deze hele discussie wel degelijk on-topic, juist omdat Karl Rove een van de mensen is geweest die verantwoordelijk waren voor de Christelijk-Fundamentalistische motivatie die onder andere ten grondslag lag aan het aanvallen van Irak en de vele doden die daar het resultaat van zijn.

  @ iBert: Misschien dat de doden in Irak meegeteld moeten worden bij ‘het aantal misdaden dat gepleegd wordt in naam van beide godsdiensten ligt wel heel erg ver uit elkaar’. Ik ben dat namelijk helemaal met je eens, alleen waarschijnlijk exact tegenovergesteld van wat jij bedoeld. Het is namelijk zo dat er op dit moment (jammer genoeg) wereldwijd er meer slachtoffers vallen door Fundamentalistisch Christelijk gemotiveerd geweld dan door aanslagen van Moslims.
  Waarbij ik realistisch genoeg ben om me te realiseren dat als de macht wereldwijd bij Moslims lag dat die balans waarschijnlijk de andere kant uit zou slaan.

  Maar blijft een vreemde keuze van OMT om juist een man met dergelijk smerige handen als Karl Rove op de voorpagina te zetten. Een bewuste keuze op de dag na Fitna, of een geval van een stevige vergissing?

 • Profielfoto
  Whymme

  Macaanzee zei:
  “Ja het hoort hier helemaal niet thuis, maar als ik zoveel onzin zie, dan moet ik toch ook even wat kwijt. Extreme christenfundamentalisten in Amerika hebben mischien twee of drie slachtoffers gemaakt en Extreme moslimfundamentalisten in de afgelopen paar jaar honderdduizenden – vooral door dagelijkse zelfmoordacties. Dat is een enorm verschil.”
  De aanslagen in de VS, vijf jaar geleden, leidden tot minder dan drieduizend slachtoffers. De aanslagen in Madrid en Bali hadden een paar honderd slachtoffers tot gevolg. Macaanzee, welke aanslagen in de afgelopen paar jaar tel je erbij om tot een aantal van honderdduizenden te komen?

  Wat christenfundamentalisten betreft, Timothy McVeigh, de persoon die in 1995 de bomaanslag in Oklahoma City heeft gepleegd, heeft daar honderdachtenzestig mensen mee vermoord. Een enkel voorbeeld dat laat zien dat je schatting dat christenfundamentalisten maar twee of drie doden op hun conto hebben, de plank compleet misslaat. Je mag in de afgelopen eeuw ook eens naar de IRA kijken; dat conflict was voor een goed deel ook op religieuze verschillen gegrond.

  Ibert zegt: ” Jij hebt het over extreem geïsoleerde gevallen. Even verwerpelijk, maar zeer geïsoleerd.”
  Je hebt geen idee van de omvang en impact van het christenfundamentalisme in de VS. Zoals GeorgeM al aanhaalt, de verkiezing van Bush als president, en van daaruit de oorlog in Irak, kan direct aan het christenfundamentalisme worden toegeschreven.

 • Profielfoto
  Dante

  Karl Rove is een prima vent. Hij zorgde ervoor dat de Republikeinen aan de macht konden blijven en daar is nix mis mee. Je moet er toch niet aan denken dat de Clintons weer aan de macht zijn.

  Wanneer komt die Iphone nou in Nederland uit? Ik ga hem gelijk kopen. Mijn vrouw heeft net een nieuwe Samsung en krijgt hem niet gekoppeld aan onze Vista. Helaas is dat ding ding niet compatibel met de Mac.

 • Profielfoto
  Rhapsody

  @Dante

  Ik heb zelf een tijd in de VS gewoond, maar ik kan echt niet begrijpen dat iemand bij zijn volle verstand zegt dat het goed is dat de Republikeinen aan de macht zijn.
  G.W Bush is een massa moordenaar en heeft vele tienduizenden Irakezen en ruim 4000 Amerikanen de dood in gejaagd. Daar boven op als governor van Texas de meeste executies op zijn naam staan boven ALLE andere staten. ‘Dankzij’ de oorlog in Irak is de Amerikaanse economie onder zeer zware druk.
  Iedere bush supporter zou er goed aan doen om eens langs te gaan bij een psycholoog.

 • Profielfoto
  bassmac

  is het hier nog niet afgelopen? Er zijn genoeg trieste forums/blogs van mensen die willen dat hun god bestaat, en of dat de club die de wereld macht heeft het helemaal fout of goed doet.
  Tot over een paar maanden.