Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 18 maart 2008

Intel presenteert de toekomstige CPU’s

Intel heeft onlangs de roadmap voor het komende jaar gepresenteerd aan de pers. Hierin besprak de chipmaker de opvolger van de huidige Core 2 Duo en Xeon processors en liet het ook al een kleine lichtstraal vallen op wat we in 2010 mogen verwachten. De opvolger van huidige (Penryn) Core 2 Duo zal onder de naam Nehalem worden gepresenteerd. Met meer cache, een hogere rekensnelheid zal deze processor een enorme verbetering geven. De huidige Xeon (Woodcrest) in de Mac Pro is al een stevig rekenwonder met 4 cores op een processor. Echter, de vernieuwde Xeon (Dunnington) zal maar liefst 6 cores bevatten, waarbij verwacht mag worden dat de toekomstige Mac Pro met ‘slechts’ 12 cores door het leven zal gaan.

Wie alle in’s & out’s rondom deze nieuwe producten wilt weten, kan terecht bij Tweakers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Intel presenteert de toekomstige CPU’s
Sluiten