Intel presenteert de toekomstige CPU’s

3 reacties

Intel heeft onlangs de roadmap voor het komende jaar gepresenteerd aan de pers. Hierin besprak de chipmaker de opvolger van de huidige Core 2 Duo en Xeon processors en liet het ook al een kleine lichtstraal vallen op wat we in 2010 mogen verwachten. De opvolger van huidige (Penryn) Core 2 Duo zal onder de naam Nehalem worden gepresenteerd. Met meer cache, een hogere rekensnelheid zal deze processor een enorme verbetering geven. De huidige Xeon (Woodcrest) in de Mac Pro is al een stevig rekenwonder met 4 cores op een processor. Echter, de vernieuwde Xeon (Dunnington) zal maar liefst 6 cores bevatten, waarbij verwacht mag worden dat de toekomstige Mac Pro met ‘slechts’ 12 cores door het leven zal gaan.

Wie alle in’s & out’s rondom deze nieuwe producten wilt weten, kan terecht bij Tweakers.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  caers_bart

  En nu vlug een nieuwe processor in de imac en op de markt brengen die handel!

 • Profielfoto
  Rickje

  caers_bart op dinsdag 18 maart 2008 11:15

  Heeeeel graag ja…:)

 • Profielfoto
  mac lover

  als de gesmeerde blixum naar de iMacs met die processor… en laat die prijs maar zo