Heather Mills brengt de Beatles naar iTunes

Door: Koen van Tongeren - 20 reacties

Wat is het toch met vrouwen en The Beatles? Maakte John Lennon’s Yoko Ono met haar aanwezigheid een einde aan de legendarische formatie en transformeerde Linda McCartney haar Paul van een stoere rocker in een vegetarisch mandoline spelend watje, nu is het Heather Mills, de laatste ex van Paul McCartney die het lot van The Beatles heeft bepaald.

Heather’s scheiding van Paul heeft de ex-Beatle in financiële verlegenheid gebracht. Om na haar astronomische claim nog lekker te kunnen leven heeft McCartney na jaren van geruchten eindelijk een deal gesloten met Apple waardoor dit jaar The Beatles alsnog in iTunes zullen verschijnen, voor de lieve som van 400 miljoen dollar welteverstaan.

Niet al dat geld is voor McCartney (en diens ex). Ringo Starr en de nazaten van John Lennon en George Harrison maken ook aanspraak op een een deel. Tot slot heeft Michael Jackson ook recht op een financiële vergoeding aangezien de King of Pop de rechten van een aantal Beatles nummers in handen heeft. Kortom: voor Michael kan er binnenkort een nieuwe neus af, voor Heather een nieuw been en voor ons… Strawberry Fields Forever!

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Mensen toch, ben ik soms blij dat ik een ‘gewone rijke’ westerling mens ben. Hier doodnormaal, ten opzichte van de rest van de wereld: superrijk.
  Want dat geld, je verkoopt er je ziel voor.

 • Profielfoto
  midas

  ik dacht dat ene Michael D. alle rechte had…

 • Profielfoto
  Bosdavid

  Wat is er mis met banjo’s en vegetariërs?:p

  Overigens het geld voor de nazaten van Ringo gewoon naar Richard zelf gaan, gezien hij nog altijd leeft. Sterker nog, onlangs kwam er nog een nieuwe plaat van hem uit…
  Moest Michael Jackson zijn rechtens onlangs niet verkopen?

  Overigens maakt dat het nieuws niet minder leuk… (maar een bronvermelding zou wel prettig zijn)

  Hopelijk struikelen Mills’ advocaten niet over die opmerking over dat been.;)

 • Profielfoto
  JWB

  Volgens mij vallen die financiële problemen voor McCartney nog wel mee hoor. Ze claimt 65 miljoen van de 1 miljard euro die hij heeft…

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @ Bosdavid: dank je. Ik had Ringo idd iets te vroeg dood verklaard.:-)

 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  Benen kunnen gelijmd worden;-)

 • Profielfoto
  bassmac

  Je kunt wel erg veel iPods kopen voor 65 miljoen.

 • Profielfoto
  demandiebakt

  wat een bedragen, daar kunnen ook nuttige dingen mee gedaan worden.

 • Profielfoto
  error

  McCartney heeft toch geld zat om meerdere ex’en te betalen?

 • Profielfoto
  DarkRaverNL

  Idd, 400 miljoen, kan je veel betere dingen mee doen…

 • Profielfoto
  Statenweg

  Ho ho… vegetariërs watjes? Even kortzichtig als homofielen watjes noemen, he Koen.;) Maar ik begrijp dat je een leuk stukje wilt schrijven.

  Over 10 jaar is iedereen vegetariër… geloof me.

 • Profielfoto
  Ratz

  Ik heb ze allang op m’n iPod staan:p

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @ Statenweg: je mag die opmerking net zo serieus nemen als Michael’s nieuwe neus en Heather’s nieuwe been, dus don’t worry:-) We willen hier op de Singel natuurlijk geen veagan streaker’achtige praktijken als in Paul de Leeuw’s programma.

 • Profielfoto
  Statenweg

  Beloofd Koen. Ik zal jullie volgende live-uitzending niet komen verstoren. :p

 • Profielfoto
  Joid

  LOL @ toekomstige OMT video podcast

 • Profielfoto
  dinck

  tja, de beatles horen wel in de canon van de popmuziek, maar persoonlijk word ik er niet warm van, ook ‘toen’ niet. ik weet niet wat me meer tegenstaat, de dreinende zeurderige zang of de eerst superbanale en later ronduit onbegrijpelijke rijmelarij (hoewel die mij nu met een stevige joint wel een onbedaarlijke lachkick bezorgen).
  ik kan me nog herinneren dat er twee grote kampen tegenover elkaar stonden: beatles- en stones-fans, maar ik was meer van de velvet underground (trouwens, nog nooit gekeken of dat in de its wordt verkocht…)
  afijn, wat mij betreft geen mooier gebruik van beatlesnummers dan the grey album van jay-z en danger mouse! laten ze dat maar eens vrijgeven, maar nee, de rechthebbenden van de beatles-nummers waken over de ‘puurheid’ van hun erfenis.
  boycotten die hap, je hoort sowieso eerder teveel dan te weinig beatles.

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  @dinck : aha, jij was zo’n alternatieve Velvet banaan….Nou nee, doe mij maar 10x liever de Beatles : prachtige muziek, tijdloos ! (maar Lou Reed krijgt van mij ook een pluimpje)
  By the way, Velvet Underground én Lou Reed zijn gewoon verkrijgbaar in de iTS.

 • Profielfoto
  Simon90

  Hm, was zeker voor mijn tijd. :p

 • Profielfoto
  MegaChriz

  Paul McCartney heeft anders ook nog flinke rocknummers gemaakt in dit decennium. Luister maar eens naar Rinse The Raindrops (Driving Rain, 2001) en Only Mama Knows (Memory Almost Full, 2007).