Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 maart 2008

Heather Mills brengt de Beatles naar iTunes

Wat is het toch met vrouwen en The Beatles? Maakte John Lennon’s Yoko Ono met haar aanwezigheid een einde aan de legendarische formatie en transformeerde Linda McCartney haar Paul van een stoere rocker in een vegetarisch mandoline spelend watje, nu is het Heather Mills, de laatste ex van Paul McCartney die het lot van The Beatles heeft bepaald.

Heather’s scheiding van Paul heeft de ex-Beatle in financiële verlegenheid gebracht. Om na haar astronomische claim nog lekker te kunnen leven heeft McCartney na jaren van geruchten eindelijk een deal gesloten met Apple waardoor dit jaar The Beatles alsnog in iTunes zullen verschijnen, voor de lieve som van 400 miljoen dollar welteverstaan.

Niet al dat geld is voor McCartney (en diens ex). Ringo Starr en de nazaten van John Lennon en George Harrison maken ook aanspraak op een een deel. Tot slot heeft Michael Jackson ook recht op een financiële vergoeding aangezien de King of Pop de rechten van een aantal Beatles nummers in handen heeft. Kortom: voor Michael kan er binnenkort een nieuwe neus af, voor Heather een nieuw been en voor ons… Strawberry Fields Forever!

Reageer op artikel:
Heather Mills brengt de Beatles naar iTunes
Sluiten