Fortune Magazine interviewt Steve Jobs

12 reacties

Iedereen had een mobiele telefoon, maar we hadden allemaal een hekel aan het stomme ding. Dus was het een uitdaging om een telefoon te maken die iedereen plezierig zou vinden

“We zijn muziek gaan verkopen omdat het ons prettig leek om muziek online te kunnen kopen. Niet om de muziekindustrie op zijn kop te zetten”

Twee uitspraken van Steve Jobs in een interview in Fortune Magazine. Leuk leesvoer vlak voor het slapengaan of bij een croissantje en een glaasje vers geperste jus.

Prettig weekend!

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Statenweg

  Zo. Ik kan weer lekker slapen vanacht:)

  Wel jammer dat het artikel zo vreemd over 15 kleine pagina’s is verdeeld. Ik sla dit soort artikelen meestal op als een pdf. Dat wordt zo lastiger. Om te lezen is dit wellicht prettiger dan een lange sliert tekst.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Als je te maken hebt met een bijzonder trage interetverbinding (zoals ik op het moment) duurt het laden langer dan het lezen, maar dat zal wel de bedoeling zijn: op 15 pagina’s kun je meer reclame kwijt dan op eentje.
  Het blijft nog altijd beter dan dat je het enkel kan lezen als je (betaald) abonnee bent.
  Het is een leuk interview, maar om nou te zeggen dat ze muziek zo heel erg leuk vonden en daarom maar een iPod en iTunes gingen schrijven, zonder enige vorm van businessplan, gaat er bij mij niet in.
  iTunes was Soundjam van Casady & Greene, en je koopt niet voor heel veel geld een heel bedrijf op omdat je zo van muziek houdt.

  Ook prettig weekend!

 • Profielfoto
  demandiebakt

  heerlijk over de top, hij weet goed mensen in te pakken met verhaaltjes.
  verder idd goed voor bij het ontbijt.
  fier weekend!

 • Profielfoto
  CalmCruiser

  Je kunt natuurlijk ook klikken op het knopje “print” je krijgt dan het hele artikel te zien, klik op op save as pdf, et Voila. Handige jongen!! :p

 • Profielfoto
  JWB

  uh….knopje ‘print’?

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Als je ’t via print en ‘bewaar als pdf’ doet, krijg je 15 verschillende pdfjes… Handige jongen!! :p

 • Profielfoto
  CalmCruiser

  OK ik zie het probleem, ik heb de Fortune site via een andere weg benaderd en het artikel ‘The trouble with Steve Jobs’ bekeken, daar staat WEL het knopje print boven……. :sealed:

  edit: link toegevoegd

  http://money.cnn.com/2008/03/02/news/companies/elkind_jobs.fortune/index.htm

 • Profielfoto
  CalmCruiser

  Inmiddels wel als pdf op mijn computer, handig gebruik gemaakt van Adobe Acrobat Prof :D Mocht je interesse hebben?

 • Profielfoto
  PowerMac

  Als die handige jongen hier dan ook effe een link neerzet van zijn “andere benadering”, dan zou die handige jongen een paar handige vriendjes erbij hebben dunkt me.
  En waarom je nou Adobe Acrobat Prof ( ? ) moet gebruiken, terwijl we een prima pdf programma hebben in de vorm van Preview, is mij niet helemaal duidelijk.

  Dus CalmCruiser: plaats de link!

 • Profielfoto
  Bergbewoner

  It’s not about pop culture, and it’s not about fooling people, and it’s not about convincing people that they want something they don’t. We figure out what we want. And I think we’re pretty good at having the right discipline to think through whether a lot of other people are going to want it, too. That’s what we get paid to do.

  Apple in een notendop………

 • Profielfoto
  bassmac

  Lekker hapslikweg leesstukje. linkje van calmcruise: fijn gedaan, bedankt.

  Nu weer verder sparen voor als de iphone nog ooit hier komt.

 • Profielfoto
  PowerMac

  CalmCruiser: dat is een ander verhaal, niet het interview. Ook interessant daar niet van.