Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 maart 2008

Fortune: Apple’s is ’s werelds meest bewonderde bedrijf

De grote Amerikaanse magazines laten zich met regelmaat lovend uit over Apple’s producten, beleid en CEO maar zelden lees je zoveel lovende woorden over de Californische computerbouwer als in het aankomende nummer van Fortune magazine. Senior redacteur Betsy laat zich helemaal gaan in een lofzang, maar met reden: Apple is namelijk uitgeroepen tot ’s werelds meest bewonderde bedrijf.

Elk jaar vraagt Fortune duizenden hooggeplaatste zakenmensen en analisten naar hun mening over de beste bedrijven ter wereld. Hierbij wordt gekeken naar innovatie en visie maar ook bijvoorbeeld naar personeelsbeleid en sociale verantwoordelijkheid. Vooral innovatie en visie blijken zaken te zijn waar Apple niet te verslaan lijkt, aldus de experts. De manier waarop Apple nieuwe markten weet te veroveren via commodity producten die een halo effect op andere markten hebben dwingt respect af, net als de beperking die het bedrijf zich oplegt in de hoeveelheid verschillende producten die het aanbiedt. In een hardware-markt waar spreiding over veel markten en producten de standaard is mag Apple’s aanbod van 3 desktopcomputers, 3 laptops, 4 mediaspelers een set-topbox en een mobiele telefoon net zo minimalistisch genoemd worden als diens designkenmerken.

Voor wie wel zin heeft in 1000 woorden pure devotie is het artikel in Fortune zeker een aanrader!

Reageer op artikel:
Fortune: Apple’s is ’s werelds meest bewonderde bedrijf
Sluiten