Maarten ter Horst
Maarten ter Horst Nieuws 19 maart 2008

Flash Player toch op iPhone

Iedereen heeft maling aan de restrictions in de iPhone SDK die Apple een paar weken geleden presenteerde. Zo ook Adobe: strikt genomen wordt een Flash Player op de iPhone waarschijnlijk niet toegestaan, maar toch heeft het bedrijf nu aangegeven dat deze in de maak is. “We believe Flash is synonymous with the Internet experience, and we are committed to bringing Flash to the iPhone,” aldus een enthousiaste Narayen, CEO van Adobe.

De SDK is bedoeld voor softwareontwikkelaars om eigen applicaties voor de iPhone te maken, maar Apple heeft er dusdanig scherpe richtlijnen aan vast geplakt dat veel programma’s, zoals ook instant messenging software, officieel niet of beperkt mogelijk worden. Eerder maakte Sun al bekend bezig te zijn met de ontwikkeling van een Java virtual machine, terwijl eigenlijk al duidelijk is dat dit niet mag. In het geval van de Flash player ligt het extra gevoelig, omdat Steve Jobs eerder al expliciet aangaf dat Flash niet goed zal werken op een iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Flash Player toch op iPhone
Sluiten