Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 15 maart 2008
Leestijd: 1 minuut

Binnenkort helemaal N?

Het product dat al het langste ongewijzigd te koop is in de online Apple Store is waarschijnlijk de Airport Express. De Express werd geïntroduceerd in juni 2004 voor € 149,-. Naast z’n compacte behuizing en ondersteuning voor 802.11 A, B en G was de Express vooral leuk door de nieuwe Airtunes functionaliteit: het streamen van muziek vanuit iTunes via de Airport Express naar je stereo.

Sinds de introductie van de nieuwe vierkante Airport Extreme met ondersteuning voor het aanzienlijk snellere 802.11 N protocol zitten de Maccers onder ons met meer dan één airport met een dilemma: De Airport Extreme in een langzamere mixed B/G/N modus zetten omdat we via Airtunes muziek willen streamen, kiezen voor alleen 802.11 N met een kabeltje voor de muziek door de kamer of het aanschaffen van een aanzienlijk duurdere Apple TV, omdat daarmee wel over N ge-airtuned kan worden…

Een foutje van de Apple webmaster in Zwitserland leert ons dat er spoedig een oplossing komt voor dit dilemma: een Airport Express met ondersteuning voor de nieuwe 802.11 N standaard. In de blogosphere wordt gesproken over een launch aanstaande dinsdag in de online Apple Store en verwacht wordt dat de prijs (€ 99,-) en de overige specificaties ongewijzigd blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.