Apple en Nike willen integratie met fitness apparatuur

5 reacties

De alliantie tussen Nike en Apple in de vorm van Nike+iPod heeft al redelijk wat successen gekend. Niet alleen was het een innovatieve en originele accessoire voor de iPod nano, ook leverde het online competitie element voor de nodige interactie tussen echt jog en hardloop fanaten. De wedstrijd tussen leden van deze website en onze collega’s van MacWereld is daar een mooi voorbeeld van.

Nu zetten beide merken een stap verder en gaat men samenwerking met producenten van fitness apparatuur aan om ook hier de koppeling met de iPod te realiseren, aldus CNN. Nooit eerder was kunstmatig calorieën verbranden zo leuk! Een prima idee is het zeker. De iPod is een veel geziene gast in de fitness ruimte, dus waarom niet extra functionaliteit toevoegen?

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Pixelpusher

  Wel grappig meer ook niet.

 • Profielfoto
  tjetta

  @Emiel Janson:

  Hoezo alleen grappig? Stel je voor: je reist veel en verblijft veel in hotels. De hotels waarin je verblijft hebben fitness-apparatuur die compatible zijn met iPod. Op dat moment kun je overal je trainingsschema mee naartoe nemen en maakt het niet uit waar je je work-out doet; je iPod houdt je resultaten bij en zorgt dat je een complete work-out krijgt. Vind je dat alleen grappig of ook functioneel?

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  Functioneel vooral, grappig nee… Een iPhone zou hier helemaal geweldig mee zijn. Kan je onderweg ook je voeding bijhouden ed. Een Health gadget erbij dus…:) Goed idee, ik ben benieuwd.

 • Profielfoto
  TandMac

  Een integratie met een draagbare GPS type: http://www.garmin.com/garmin/cms/site/us/ontofitness zou nog prettiger zijn, dan kan je met meerdere sporten integreren en nauwkeuriger!

 • Profielfoto
  exilim

  Technogym heeft een geintegreerd systeem voor de ipod. Je kunt gewoon je ipod in de cradle plaatsen en luisteren naar je eigen muziek! In de toekomst kun je ook je eigen clips afspelen.