Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 28 maart 2008

Aperture wordt volwassen met versie 2.1

Aperture kent een grillig verleden. In den beginne bleek het programma simpelweg niet te deugen. Het team werd vervangen en de prijs ging drastisch omlaag. Maar Apple lijkt weer helemaal in Aperture te geloven.

Twee maanden geleden kwam versie 2 uit en vandaag mogen we versie 2.1 al weer verwelkomen. In deze versie maakt Apple het mogelijk voor developers om plugins te maken voor Aperture. Apple heeft zelf afgetrapt met de plugin ‘Dodge & Burn’ waarmee foto’s met een kwast lichter en donkerder gemaakt kunnen worden.

In de komende maanden zullen de volgende fabrikanten ook plugins uitbrengen voor Aperture: Nik Software, PictureCode, Digital Film Tools, The Tiffen Company, dvGarage en Image Trends. Op deze manier worden Aperturegebruikers steeds onafhankelijker van beeldbewerkingspaketten als Adobe Photoshop.

Aperture 2.1 is een gratis update voor Aperture 2.0 gebruikers.

Reageer op artikel:
Aperture wordt volwassen met versie 2.1
Sluiten