Vier-en-veertig-komma-zes-miljard-dollar

Door: Rene Bouwmeester - 19 reacties

Leuk om te weten dat er ook in Redmond mensen zijn die Nederlands lezen: daags nadat wij berichtten dat bij online gigant Yahoo de klad er flink in was gekomen, heeft de lijkenlucht de gieren van Microsoft al bereikt.
Het softwarebedrijf heeft vandaag een bod uitgebracht van 44,6 miljard dollar, met de bedoeling om door het overnemen van Yahoo samen meer tegenwicht te bieden aan Google op de markt van zoekmachines, advertententies en overige online diensten.

Vier-en-veertig-komma-zes-miljard-dollar. Da’s best een hoop geld. Wij kennen een Franse bank die het niet meer in kas heeft.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  79.80% UP!

 • Profielfoto
  Mr.Me

  en toen sprongen de aandeeltjes Yahoo met bijna 80%, dat zie je niet vaak.

 • Profielfoto
  MonoSynth

  ja idd. Als je gisteren een hele bak aandeeltjes gekocht hebt… :9

 • Profielfoto
  Max R

  Da’s een hele hoop geld, ja. Wat ik nog veel vervelender vind: ik kan me nog herinneren wat er gebeurde toen Microsoft Hotmail overnam, en ik ben heel bang dat zoiets ook met Yahoo! gaat gebeuren.

  Dat wil zeggen dat de hele FreeBSD/PHP infrastructuur omgehakt gaat worden naar IIS/.NET, compleet met alle problemen die dat met zich mee gaat brengen. Nog los daarvan, wat zou er gaan gebeuren met de Yahoo! diensten die Microsoft al heeft? Kan ik straks nog Flickr blijven gebruiken of wordt die op den duur geschrapt voor Microsofts eigen Live-tegenhanger? Wat gebeurt er met Yahoo! Messenger? del.icio.us?

  Ik gun het Yahoo! dat ze nog heel lang mogen blijven bestaan, heus waar. Maar een overname door M$ betekent dat ik op zoek moet naar vervanging voor een aantal tools die ik al heel lang naar tevredenheid gebruik.

 • Profielfoto
  douglas

  wake up !!!

 • Profielfoto
  Statenweg

  Ik zie het causale verband niet zo dat in het artikel naar voren komt:p

 • Profielfoto
  Bor

  Wat een feest, ik hoop echt dat het een miskoop blijkt en dat Microft erdoor failliet gaat, of dat blijkt dat Yahoo! Nog een belastingschuld van hier tot Tokyo heeft, of dat Neelie Kroes er weer een excuus in ziet ofzoiets… Of allemaal.

 • Profielfoto
  PowerMac

  wacht effe:
  1. OMT schrijft een artikel (dat zeer waarschijnlijk niet direkt van Yahoo! Headquarters komt maar alla).
  2. Ome Steve (Balmer) is een trouwe fan van de website van OMT en leest het artikel.
  3. Hij haast zich om een brief te schrijven naar Yahoo! na met zijn financiele mensen te hebben overlegd
  4. OMT leest dat dan weer ergens op het interpret en schrijft vervolgens: “…daags nadat wij berichtten dat bij online gigant Yahoo de klad er flink in was gekomen, heeft de lijkenlucht de gieren van Microsoft al bereikt. ”
  5. Jammer dat ome Steve (Jobs) geen trouwe fan van de website van OMT is, anders was Yahoo!’s geschiedenis zeer waarschijnlijk heel anders gelopen…
  6. Eigenlijk zit het zo in mekaar: OMT is de hoofdschuldige dat wij dadelijk onze Flikr websites moeten onderbrengen bij iemand anders: dus eerst effe BootCamp opstarten, Windows installeren (anders kom je namelijk niet meer op die site) en dan zuchten dat het allemal best wel meevalt (mits je en paar goede buurmannen kent die je kunnen helpen met enkele obstructies…)
  7. Ja, zo lust ik er nog wel een paar (artikeltjes van meneer Bouwmeester)!
  8. :D

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Yahoo wordt (is) een tweede AOL…

 • Profielfoto
  PowerMac
 • Profielfoto
  PowerMac

  van http://en.wikipedia.org/wiki/Yahoo:

  Possible Microsoft transaction

  This article documents a current event. Information may change rapidly as the event progresses.
  Microsoft and Yahoo pursued merger discussions in 2005, 2006, and 2007, that were all ultimately unsuccessful. At the time, analysts were skeptical about the wisdom of a business combination.[27][28] On 1 February 2008, after its friendly takeover offer was rebuffed by Yahoo, Microsoft made an unsolicited takeover bid to buy Yahoo for 44.6 billion dollars in cash and stock.[29][6]

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  100% UP!

 • Profielfoto
  Gblbb

  @ Bor.

  Ja, haha. Grappig man! Honderden bedrijven die hierdoor zonder support komen te zitten en heel veel huishoudens die aan een OS vastzitten wat niet meer geupdate worden.
  Echt tof!

 • Profielfoto
  rapanui

  Ik heb mn flickr maar vast opgeheven door mijn yahoo account te verwijderen. Ik heb geen in in browser problemen met Microsoft’s web standaarden.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Ik gebruik gelukkig helemaal niets van Yahoo… Alleen heb ik ook geen aandelen.:p

 • Profielfoto
  niels

  ik vond de flickr file uploader al wat tegenvallen in Safari 3. Maar de plug-in voor iPhoto maakte dat dubbel en dwars goed. Anyway, het abonnement verlengen hoeft dus niet. Jammerrr…

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ nielsth:

  Misschien is dat precies datgene dat M$ wil: mensen zeggen hun vertrouwen in Yahoo! op, Yahoo! wordt nog goedkoper omdat het aandeel zakt, en na een tijdje kunnen ze het voor een prikje kopen c.q. opslokken.
  Zie mijn vorige post: M$ is al een tijdje bezig (enkele jaren) en dient waarschijnlijk niets anders dan om Google het hoofd te bieden (iets dat ze toch niet lukt) en de nummer drie (Yahoo!) in te lijven, zodat het weer een “eerlijke wij-tegen-zij”-strijd zal worden: precies datgene dat M$ altijd al deed.

  Mijn advies: neem nu allemaal een betaald Yahoo! of Flikr abonnement, opdat Yahoo! duurder wordt: enkel dan heb je M$ tuk!

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Is deze deal al goedgekeurd door een NMa o.i.d.

 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  Hey, Google en Apple dan misschien ook samen verder?