Anoniem
Anoniem Nieuws 21 februari 2008

Toetsenbord? 113 beeldschermpjes!

Vandaag kondigde Art Lebedev Studio aan dat hun lang verwachte Optimus Maximus toetsenbord eindelijk gereed is voor levering. Het toetsenbord heeft 113 toetsen die elk een OLED bevatten, een mini display dus. Daardoor kan aan iedere toets een eigen functie en apart symbool worden toegekend.

Met de bijgehorende software kan de layout en het uiterlijk van het toetsenbord worden aangepast aan de wensen van de gebruiker. En dat kan voor iedere afzonderlijke applicatie worden ingesteld.

Voor videobewerking bestaan al geruime tijd speciale toetsenborden met gekleurde toetsen die ieder aan een functie van de software zijn gekoppeld. Maar wanneer je even het web afsurft zit je nog steeds met de kleurenkermis voor je neus. En om nou voor iedere applicatie een ander toetsenbord te pakken…

Photoshop is typisch zo’n programma waarbij het keyboard vol shortcuts zit. Met de Optimus Maximus kun je onder meer een aparte Photoshop-layout maken. Wanneer je een het penseel wilt gebruiken kun je op “B” drukken, maar in een speciale setting kan er een zomaar heus penseeltje worden afgebeeld op die bewuste toets. En een vergrootglas bij de “Z”. Het toetsenbord is voorzien van een SD slot waardoor de diverse instellingen keurig op een SD kaartje bewaard kunnen worden. Kun je als freelancer je eigen setup meenemen zonder dat je de sofware hoeft te installeren op je tijdelijke werkplek. Zal de systeembeheerder aldaar ook prettig vinden.

De Optimus Maximus is bruikbaar onder Windows XP/Vista en MacOSX vanaf versie 10.4.8. De prijs ligt rond de 370 euro. Voor meer informatie kun je de Art Lebedev Studio site bezoeken.

Reageer op artikel:
Toetsenbord? 113 beeldschermpjes!
Sluiten