Mtron komt met 128GB SSD

Door: Anoniem - 14 reacties

Net nadat met veel bombarie de MacBook Air met 64GB flashgeheugen is uitgebracht, komt het Koreaanse Mtron met een aankondiging. Zij hebben het voor elkaar gekregen om 128GB opslag te bereiken op een SSD (Solid State Drive). Een kaartje van nog geen 5cm.

Volgens de makers kan de geheugenchip uitgelezen worden met een snelheid van 120MB/sec en kan er data op worden weggeschreven met 100MB/sec. Als we de trotse producent mogen geloven is dat 6 keer sneller dan lezen en schrijven van en naar een 1,8 inch harde schijf. Daarmee zou zijn aangetoond dat een laptop evenzoveel snelheidswinst in dataverkeer kan boeken wanneer deze met dit geheugen wordt uitgerust.


Mtron houdt niet van wachten

Omdat SSD geheugen geen bewegende delen heeft is het veel beter bestand tegen schokken, wordt het minder warm en verbruikt het minder energie. Bij laptops geen overbodige luxe. Volgens CEO Steve Jeon heeft Mtron zijn leiderspositie in de SSD markt weer bevestigd met het uitbrengen van de 128GB module. Mtron is een relatief jong bedrijf dat sinds 2005 bestaat en veel geld en energie steekt in nieuwe ontwikkelingen. Vanaf aanstaande april kunnen fabrikanten beschikken over dit type geheugen en daarmee de consumenten voorzien in hun behoeften.

Wat zou dat nou kosten, 128GB?

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Reken maar op 2000/3000 euro.

  Over drie jaar zitten deze dingen standaard in de MBA.

 • Profielfoto
  Applefiel

  Nice! Maar het zal vast niet gratis zijn ???

 • Profielfoto
  Saabs
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Pap, vertel nog eens van die harddisk. Nou jongen, dat waren een soort schijfjes die heel hard rond draaiden, daarom noemden we die harddisks. En er kon wel 500GB op voor maar 100 euro. Pap, wat is een euro??

 • Profielfoto
  Afroman

  Cool! Kan je deze ook in een MacBook zetten?

 • Profielfoto
  DarkRaverNL

  Ja tuurlijk, alleen dan is je hardeschijf wel duurder als je hele Mac:)

 • Profielfoto
  midas

  het is dus geen hardeschijf :angry:

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  Het is inderdaad geen Harde schijf, omdat er geenschijf(schijven) inzitten, alleen maar “geheugenchips” met een beetje controlelogica, ook weer een chip(pie).
  En met de juiste Interface (S-ATA) bijvoorbeeld denkt de computer waar je de SSD unit inbouwd dat er een ‘harddisk’ inzit (of een ‘medium’ met een grote capaciteit) in dit geval 64 GB bij Apple 128 GB bij MTRON.
  Als je dan je MacBook laat vallen is in ieder geval niet je “harddisc” kapot of je gegevens naar de gort, want die kun je gewoon weer utlezen

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  met andere woorden, gewoon een flash drive.

 • Profielfoto
  Marieke van Osch

  @gijs
  :D
  (en ik moest al lachen voordat ik zag dat jij het had geschreven ;))

 • Profielfoto
  joasdekker

  erg vet.
  maar om daar zo’n gigantisch bedrag voor neer te tellen.

 • Profielfoto
  snipper

  Toch is de sneeuwbal nu aan het rollen begonnen. Apple gebruikt het Flash geheugen nu in een laptop, daardoor vinden Macgebruikers dit nu ook interessant nieuws, OK de prijs is hoog maar we weten allemaal hoe dat gaat met nieuwe toepassingen. Denk maar terug aan wat de eerste, pakweg lege cdroms en branders kostten.

 • Profielfoto
  strigoi

  PC wereld gaat ook naar SSD. Het heeft een aantal aantrekkelijke voordelen boven een HD, het is dus meer dan logisch dat Apple hierin mee gaat.