MediaMarkt ziet brood in Apple

Door: Lucas Raggers - 65 reacties

Na MediaMarkt Den Haag en Eindhoven heeft ook de MediaMarkt in Rotterdam centrum zijn eigen Apple store-in-store. Inclusief verhoogd hoogpolig tapijt, houten tafels en bar. En nu dus ook met stevig getie-wrapte MacBooks en rode prijsbordjes met foutieve informatie.

Reacties

65 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Met dezelfde service als Den Haag zeker?

  *gaat vrolijk door met shoppen in LJB*

 • Profielfoto
  Anoniem

  Lekker blijven kopen in de Apple Shops/Apple Store;)

 • Profielfoto
  ISS

  Foutieve informatie?

  In de meeste Media Markten is het personeel heel wat vriendelijker dan in een gemiddelde Apple-winkel. Zo te zien hebben ze tenminste een flinke voorraad, inpakken, afrekenen en wegwezen!:)

 • Profielfoto
  mac osx rules

  @ISS: Ervaring met stonehouse woerden zeker?

  Dat zuigt.
  Die lui lieten me gewoon 1 uur wachten voor niets, me mac stond gewoon in de hal bij de ingang, terwijl het personeel even boven zou zoeken!

  Probeer eens iCentre XL in Uitgeest, daar krijg je zelfs nog wat te drinken bij het kijken..

 • Profielfoto
  Brainalyser

  Bij de mediamarkt in A’dam Zuid hebben ze ook een apple gedeelte hoor en daar zijn ze over het algemeen wel vriendelijk…

 • Profielfoto
  DarkRaverNL

  Amsterdammers… vriendelijk? :O

 • Profielfoto
  Lifelogger

  Als ze goedkoper zijn dan de Apple store vind ik het best!:-)

 • Profielfoto
  joffrie

  En wat wordt er bedoeld met foutieve informatie op de prijsbordjes?

 • Profielfoto
  Richie79

  Ik las laatst nog hier op het forum dat alle apple computers in de mediamarkt reverbished zijn. Maar ik zou zelf geen mac computer bij een Mediamarkt willen kopen in iedergeval.

 • Profielfoto
  Vulture

  Ik blijf ook gewoon shoppen bij LJB. Geweldige service. Is trouwens wel een beetje veel 3 applestores zo divht bij elkaar! We makkelijk voor mij natuurlijk:D

 • Profielfoto
  Ratz

  @Quaint: doe even rustig man….

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  De Media Markt is de afgelopen 8 jaar gestaag vooruit gegaan. Rond 2000 kon je weleens een verdwaald Apple artikel ergens aantreffen, meestal veel te duur en verouderd. In die tijd was de MM een kompleet PC-bolwerk. Ga nu maar eens kijken wat een enorme omslag er heeft plaatsgevonden: In Amsterdam staat alle Windows-ramsj bij elkaar in de hoek en de Apple produkten hebben een centrale plek op de bovenverdieping. En het personeel ter plaatse is okee!

 • Profielfoto
  Mr Van

  Mediamarkt kan niet tippen aan een apple store. Net 2 dagen in London geweest en ben speciaal naar Regent street gegaan om de apple store te bezoeken. Mijn dromen zijn verhoord, Wauw wat een winkel, wat een service!!, overal seminars waar je gewoon kunt aanschuiven, cursussen, uilteg krijgen. Ik zag gewoon mensen met ibooks en powerbooks aan de balie Zitten (niet staan dus) en geholpen worden met hun problemen,er wordt daar echt geinvesteerd in aftersales en service. En niet na het afrekenen oprotten. Dit is pas een experience… zeker een aanrader als je in de buurt bent. D.

 • Profielfoto
  Sapje

  Hmmm…heb nog geen ervaring met Apple in Mediamarkt. Ik ga niet direct oordelen, maar het leuke aan de Apple winkels is wel hoe alles is uitgestald. Aan de andere kant wil ik gewoon zo snel als mogelijk het product en niet teveel blabla met een verkoper. Ik informeer mezelf wel via OMT ;)

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  De omslag in Rotterdam is ook enorm. Tot deze week stonden er een paar macs weg te kwijnen tussen de PC’s. Nu is het meest centrale punt van de verdieping (waar eerst de GSM-afdeling was) omgetoverd tot een Mac stand. Heel netjes.

  Maar het blijven natuurlijk dozenschuivers bij MediaMarkt.

 • Profielfoto
  boerke

  Als “houte” tafel hetzelfde is als stoute tafel mag Apple daar best wel blijven.
  (die bar is dan wel weer mooi meegenomen)
  He, houte is opeens verbeterd!

 • Profielfoto
  Mr Evil

  Blijkbaar is Apple in Nederland een zeer interessante markt geworden, booming. Als Mediamarkt er brood inziet, en dat zullen ze goed onderzocht hebben, zal Apple snel groeien in Nederland, misschien heeft Vista de PC gebruiker naar Apple gejaagd. Vist heeft al erg veel apple trekjes

 • Profielfoto
  Aardbei

  Ik zou zelf niet bij de MM een Apple kopen, sowieso ben ik geen happy MM shopper vanwege de stijl van inpakken en op***ten, zoals Lucas zegt, echte dozenschuivers!
  Niet mijn ding
  Maar op zich natuurlijk hartstikke leuk dat er ook door andere ingezien wordt dat Apple echt niet te missen valt in het assortiment.

 • Profielfoto
  Nicks

  Nu nog in Utrecht:D Daar staan nu nog (oude) modellen een beetje stof te vangen achter ind e winkel.

  Hoewel, we hebben al twee resellers in het centrum…

 • Profielfoto
  Bor

  Geef mij toch iFactors maar…

 • Profielfoto
  joasdekker

  Ik hoop dat ze weten waar ze het over hebben.
  Heb nou niet bepaald een hoge pet op van de kennis van het gemiddelde mediamarkt personeel.

 • Profielfoto
  Brims

  Het past mooi bij dit artikel waar ze je bij macwereld ook op wijzen.

  http://www.macworld.com/article/131899/2008/01/marketshare.html

 • Profielfoto
  Bram

  @Vulture & mr.x turb: bedoelen jullie LJS? Bij LJS heb ik inderdaad goede service gehad, toen ik mijn toets van mijn toetsenbord had afgebroken. Voor niets een nieuwe gekregen, terwijl ik er nog nooit iets had gekocht! MacHouse Woerden echter valt tegen.

 • Profielfoto
  leovanh

  Ik ben geen Media markt klant. Mij te rommelig en onoverzichtelijk. Geef mij maar en goede detaillist. Hoewel bij de gemiddelde Apple reseller word je met de neus aangekeken als je een ‘domme’ vraag hebt. Wellicht is een echte Apple Store zoals in Londen ook beter voor Amsterdam of in Rotterdam.
  Ik zou het wel toejuichen.

 • Profielfoto
  Statenweg

  Vorige week heb ik een iMac gekocht bij de Apple-afdeling van de Media Markt in Den Haag. De shop-in-shops van Apple in de vestigingen van Media Markt zijn een goede vooruitgang. Het personeel dat op de afdeling rondloopt heeft verstand van Appleproducten (in tegenstelling tot normale vestigingen van Media Markt) en de uitstalling van de producten is zoals in een echte Apple Store.

 • Profielfoto
  Speedooo

  morgenavond maar eens langs gaan om te kijken

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Ik vraag me af wat ik in een Apple-reseller of MM zoek?
  Ik ga toch geen Apple uitzoeken daar?
  Ik heb mijn keuze al lang gemaakt wat ik wil hebben vandaar dat ik gewoon op de Applestore of dealer bestel wat het beste en de meeste service gericht is.

  Met al die Keynotes! We zijn toch niet GEK!!!!

 • Profielfoto
  Maurits Cassee

  In Cruquius verkopen ze ook Apple maar helaas ook met de verkeerde bordjes en in het laatste schap wegevrommeld.
  Wat ik wel leuk vond is dat ze daar nog de eerste Intel iMac verkopen (de witte) en die wil ik wel gaan kopen alleen nog even sparen…

 • Profielfoto
  pelle

  Afgelopen week waren het “BTW-vrije dagen” bij Media Markt Eindhoven: alle Mac’s met 19% korting… toch leuk.

  Ikzelf heb met YouMac Eindhoven nogal slechte ervaringen: vaak lang wachten, niet altijd even vriendelijk personeel en dure service. Er is namelijk weinig concurrentie. In dat licht zijn een aantal nieuwe spelers op de markt denk ik niet verkeerd.

 • Profielfoto
  Statenweg

  @pelle: Toen heb ik mijn nieuwe iMac gekocht (20″ 2,4 GHz).
  Normaal: €1.449, nu: (1.449/119)*100= €1.218
  :D

 • Profielfoto
  Max R

  De dichtstbijzijnde MediaMarkt voor mij zit in Groningen. De dichtstbijzijnde Mac-dealer zit er tegenover. Als ik Apple-spul wil kopen ga ik heus niet naar de MediaMarkt.

  Misschien zou dat veranderen als de MediaMarkt in Assen komt, maar ten eerste duurt dat nog wel even, en bovendien vraag ik me af of daar ook zo’n in-store Macstore komt. Ik ga er mijn adem niet op inhouden in ieder geval. =]

 • Profielfoto
  iSponge

  Ze leren bij de MM eerst maar eens een fatsoenlijk plafond in hun winkels bouwen.. Maar als’k het goed begrijp, loopt er “Apple” personeel rond bij de MM? of zijn het gewoon MM’ers die denken er verstand van te hebben? (zoals de rest van die gasten die er rond lopen)

 • Profielfoto
  joasdekker

  is personeel van MM.
  Ze zijn er wel speciaal voor opgeleid.

 • Profielfoto
  petertje01

  Degene met het officiele Apple shirt (zwart) is van Apple zelf, en ook zodoende opgeleid of in opleiding… Heb ik me laten vertellen.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Het zal me worst wezen of de MM er verstand van heeft, ik weet zelf wel wat ik wil en moet hebben, en als zij dat goedkoper kunnen leveren, is het verhaal voor mij simpel.

 • Profielfoto
  bassmac

  Ik heb bij de mediamarkt zowel als bij de applewinkel soms dom, onwetend personeel meegemaakt en net zo goed behulpzaam personeel met echte vakkennis.
  De Apple winkels zijn geloof ik kleine zelfstandigen, die help je meer met overleven als je daar koopt. Qua randapparatuur zitten die toch al zo vaak met dure winkeldochters.
  Maar als ze zich ingebeeld gedragen kun je net zo goed naar de mediamarkt of de online-applestore gaan lijkt me. Misschien gewoon de vraag : wie geeft de beste service/garantie als er iets mis zou gaan??

  Leuke gedachte: zou de mediamarkt wèl de echte Nederlandse en Europese garantiebepalingen respecteren?

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  Toen ik vroeg naar” die nieuwe dunne laptop” van apple
  Zei die Verkoper met een stalen gezicht dat de: “mac flight” over 2 weken leverbaar zou zijn. Als dat zijn niveau van product kennis is dan weet ik genoeg.

  Wel een veel mooiere display ruimte dan iFactors en Mac House.
  Ik denk niet dat het voor Apple nog uit maakt of de mac uit een best buy, Dixons, mediamarkt of Aple Premium Reseller of een echte Apple shop komt. Een verkochte mac is een verkochte Mac

 • Profielfoto
  Maced.2

  WTF …… mediamarkt is het nivo van een Mug

 • Profielfoto
  bassmac

  Als de Macwinkels maar beseffen dat ze meer verstand van de rest van de wereld moeten krijgen als ze vroeger hadden…

 • Profielfoto
  Mr.Me

  Ik denk dat het voor Apple wel uitmaakt. Als ze ‘m via de online apple store of de echte apple stores verkopen hoeft de detaillist namelijk geen winst te maken terwijl de klant dezelfde prijs betaalt, de marges zullen dan wel hoger zijn voor Apple…

 • Profielfoto
  Verwarring

  Ik vind het jammer dat Mediamarkt er ingaat duiken in de apple branche. Als er een winkel is die service op een heel laag pitje heeft staan is het mediamarkt het wel en dat wil je juist net niet.

 • Profielfoto
  Appletaart

  Bij aankoop gaat het toch uiteindelijk om de prijs, als het veel scheelt wil ik ook wel een apple bij de Lidl kopen. Garantie kan je overal geldig maken, natuurlijk niet alleen bij de winkel waar je je zaken gekocht hebt.

 • Profielfoto
  Robert de Groot

  Eerlijk gezegd vind ik de Media Markt een prima winkel. Twintig jaar geleden hadden we bij Kerkrade ook al een Media Markt net over de Duitse grens en kwam er graag als klein jongetje. Lekker de nieuwste CD’s kopen voor 17 DMark terwijl ze hier 42,95 gulden kostten. Nu ben ik een groot jongetje en kom ik er nog steeds graag.

  Eerlijk is eerlijk, laatst hadden ze een partij MacBooks van de vorige generatie voor 900 euro liggen. Dan heb je toch echt niets te klagen..

 • Profielfoto
  Masto

  Kijk, dat krijgen we er dus van: we zijn allemaal reuze enthousiast over onze Macjes. En steeds meer mensen om ons heen zien hoe fijn het werkt en schaffen er ook een aan. Dan is het een kwestie van wachten tot een tent als MM denkt: handel! Mac for the masses… en de massa koopt bij … inderdaad … MM.

  Ik ook trouwens … :D

 • Profielfoto
  TradeMARC

  Ik was toch aangenaam verrast. Ondanks m’n ietwat snobistische eerste reactie; “Ze hebben immers bij MediaMarkt meer verstand van omzet en pallets.” Wat ik te prijzen vind is de voelbare lage drempel. De gemiddelde reseller stop alles weg achter glazen deuren, veiligheidsmensen, zeer betweterige en onbeschofte ‘verkopers’. Hier staat alles klaar om even aan te raken en als je wilt gelijk mee te nemen. En naar mijn gevoel is een lage drempel is toch een wezenlijk onderdeel van de Apple produkten…

 • Profielfoto
  macboy

  Media Markt. Ik ben toch niet gek!

  Ik ben toch niet gek, om bij Media Markt een Apple te kopen! :p

  (Media Markt)

  Media Markt ik vind het onpersoonlijk zooitje daar, je staat daar tussen de te harde muziek en erg in de drukte!

  Hoe kan je daar rustig een Apple kopen, zonder binnen 5 min. de deur uit te lopen, zodat dat je geen spijt van je aankopen!

  :(

  Geef mij maar een echte store :p o.a. iCenter :p

 • Profielfoto
  Marius1976

  Het meest lachwekkend vind ik alle lovende woorden over die zogenaamde service bij AppleWinkels. Ik kan me ook een bezoek aan een applestore herinneren (toen net de Intel macs kwamen) waarbij die lui met een stalen gezicht beweerden dat ALLES loopt op die Intel wat op de PPC ook liep (dat was dus al meteen niet waar). Verder was ik TOEN nog erg bezig met Appleworks, dus ik vroeg of dat ook bij de Intel Mac zou zitten… JA werd er gezegd, maar thuis gekomen bleek het een NEE. en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Verder staan er hier op het forum naar mijn gevoel al veel te veel verhalen juist over de slechte service van apple, en diens stores. Dus veel slechter kan het bij MediaMarkt niet zijn.

  Voor kennis moet je gewoon bij jezelf zijn. Laat je niet te veel voorlichten door verkopers, waar dan ook. Een goede verkoper laat jou kopen wat je werkelijk nodig hebt, maar de realiteit is toch dat de meeste (niet allemaal) verkopers je toch met wat duurders proberen te laten vertrekken. Ik maakte het mee in een store dat bij het AFREKENEN pas bleek dat het door mij uitgekozen model zogenaamd niet voorradig was. Pas toen ik zei: dan gaat de koop niet door, bleken ze het toch wel gewoon te hebben staan. (Dit was bij een officiele apple reseller)

  Nu is dit geen pleidooi VOOR de MediaMarkt, want ik denk dat het daar net zo ‘erg’ is. Ik wil alleen aangeven dat naar mijn mening je bij een apple store uiteindelijk (als het om de veelbesproken service aankomt) net zo vaak -misschien zelfs vaker- het deksel op de neus krijgt, en dat de o zo geprezen kennis in de applestores soms ook vies tegenvalt, en het bovendien veel verstandiger is om eerst zelf je licht op te steken, en met vastberaden plan naar een winkel te gaan.

  Tot slot: ik heb nog nooit een Mac bij mediamarkt gekocht, maar wel andere spullen, en toen er eens wat kapot was, kon ik het ongezien ruilen. Dat is de andere kant vaak van dit soort giganten. Dozenschuivers ja… maar het de andere kant opschuiven gaat ook vaak gemakkelijker.

  Marius

 • Profielfoto
  Vikash

  De media markt hanteert gewoon de zelfde prijzen als de store en de apr’s dus voor de prijs hoef je het daar niet te doen.

  Ze hanteren dezelfde garantie als de store en de aprs. Premium resellers willen wel meer garantie geven, maar dit kunnen ze gewoon niet. Als je als apr een product inneemt voor reparatie buiten de garantie en dit onder de garantie wil laten vallen, dan mag je van Apple zelf voor de kosten opdraven. Dit is dus echt gewoon wanbeleid vanuit Apple zelf.

  Overigens vind ik Apple stores in Media Markten niet echt iets sjieks hebben. Apple is trendy en top en de media markt nu juist niet…

 • Profielfoto
  Vikash

  Oei het ziet er tof wel ff wat lelijker uit dan een APR…

 • Profielfoto
  Double_UK

  Een vriendin van mij is dankzij die ‘BTW’-aanbieding van MM een ‘switcher’.
  Haar eerste MacBook en hartstikke blij.
  En haar letterlijke woorden waren “een verademing na al die sores met de PC”

  ;)

 • Profielfoto
  Brasco

  Iedereen zeikt maar wat hij wil, ik koop mijn meuk vrijwel uitsluitend bij de mediamarkt, juist vanwege het inpakken en opzouten principe. Ga echt niet het wijsneuzigere gezeur van verkopers aan zitten horen. OVer het algemeen kan je altijd voor de deur parkeren en dus inladen en wegrijden (Amsterdam Zuid-Oost, Rotterdam Alexandrium en ook Utrecht Hoog-Catherijne). Service is prima, Bezorgkosten zijn beperkt ik heb wel een keer gehad dat een verkoper me hielp het het sleuren van mijn nieuwe TV naar de auto halve kilometer verderop.

  Het Store-In-Store idee is goed, Apple behoud zijn profiel en bereikt een groter publiek. Het personeel bij de media is net zo dom/slim als bij willekeurige andere bruingoed zaak. Je moet maar net treffen dat er op zo een afdeling een freak is. Ik heb bij gespecialiseerde fotozaken , met personeel staan praten die (zowel Thalens als Kamera-express)echt niet begrepen waar ze mee bezig waren. Dat heb je overal. Sony Vaio heeft trouwens in Amsterdam Zuid-Oost ook een klein Store-In-Store hoekje.

  Double_UK, ook ik stond als een lullo in de rij afgelopen maandag, maar wel TV met pakweg 36% korting (incusief OB ). ;)

 • Profielfoto
  DutchClick

  Wat een variatie in reacties weer. Van Mac dominees tot mensen die verder kijken dan hun neus lang is. ??? (maar die discussie is op het forum al eens gevoerd, nietwaar?;) )
  Ik loop (als sinds een week ex-WindHoos) al wat jaren met vrienden mee naar Apple zaken en hoor/zie daar toch zeer regelmatig het bekende ‘ik weet het beter’.
  De Apple Store in de Passage in Den Haag, daar ga ik niet eens meer kijken. De paar keer dat ik er was, was het personeel schijtlollig of met andere dingen bezig (nee, niet met klanten).
  In de MM Den Haag lopen mensen met *witte* en *zwarte* overhemden (dus *niet* de rode!) en die zijn dus wel goed op de hoogte van wat er in Apple Apple Land aan de hand is. Ze zijn tenminste (lees: waarschijnlijk) door Apple geschoold, want de antwoorden kwamen er zo goed als altijd vlot en trefzeker uit.
  LJS in Den Haag is inderdaad een heel goede uitzondering. Ik wilde nog even wachten en zien of ik mijn MacBookPro daar, of bij de MM zou gaan kopen. Maar met deze actie had ik niet zoveel twijfel meer. Zou een dief van mijn eigen portemonnee zijn.
  Verder koop ik – als kritische consument (info *en* prijs ) regelmatig bij MM (maar ook overal anders) en ben wat betreft deskundigheid en garantie heel tevreden.
  @Brasco: helemaal mee eens!

 • Profielfoto
  strigoi

  Persoonlijk vind ik MediaMarkt enkel handig om het product in het echt te bekijken om het vervolgens ergens anders goedkoper en met garant op betere klantenservice te kopen. Personeel is over het algemeen bekend met 0/1 soort product. Druk, onpersoonlijk, bar slechte klantenservice en duurder dan andere (online) electronica zaken. Maar dat even terzijde, ik had laatst dus een laptop folder van de MM gelezen (vriendin had er eentje meegenomen) en daar stonden ook de MB en MBP in. Enkel lof over Apple. De laptops werden de hemel in geprezen en zelfs 2 volle pagina’s met informatie over Apple en switchen. Dat is best netjes dus, en zo’n zaak als MM brengt wel Apple onder de mainstream. Meer gratis reclame voor Apple, Hoezee! Voor al mijn Apple spullen ga ik wel langs een reseller / (online) store.

 • Profielfoto
  Kristofke

  als je er iets wil kopen staat het er tenminste klaar om zelf vast te pakken en naar de kassa te lopen

  in gespecialiseerde winkels moet je soms een uur wachten eer iemand een doos uit de stock kan gaan halen, terwijl je eigenlijk gewoon die doos direct wil afrekenen en geen advies wil

  dus daarin lijkt mij deze store in store wél handig

  voor advies zal ik wel online zoeken

  en als er iets mis mee is achteraf kies je toch zelf je service center uit? dat hoeft toch nog de Media Markt te zijn waar je het product gekocht hebt of wel?

 • Profielfoto
  strigoi

  @Marius 1978
  Oh dat kan echt wel Marius. Lees dit maar eens (compacte versie): Zelf hadden we een LCD TV (Samsung van 1700E) bij de MediaMarkt Hengelo gekocht. Na nog geen half jaar zaten er zwarte strepen in het scherm. Gebeld naar de MM, die verwezen ons door naar een 3e partij reparatie bedrijf. Daar moesten we ZELF alles mee gaan regelen. Na wat gedoe werd, na 1 week, de TV opgehaald en zou er binnen 2 weken een nieuw toestel komen. Geweldig zou je zeggen.

  Maar dat gebeurde dus niet. Wij naar de MM bellen, die ons weer liet bellen met HUN 3e partij reparatie bedrijf. >Dit kan aan mij liggen hoor maar hoort een winkel niet te bemiddelen tussen klant en deze instanties?< Die gaf door dat het betreffende scherm niet meer gemaakt werd en we met MM moesten bellen. MM gebeld die verwees ons door naar iemand die er niet was, volgende dag op vakantie was, die dag daarna er weer niet was en DIE DAG DAARNA een solicitatiegesprek had op het afgesproken tijdstip. En diezelfde persoon kon ons NIET TERUG bellen.. nou dus iemand anders eindelijk aan de lijn gekregen die ons garandeerde dat we als we met de bon langs zouden komen een nieuwe TV voor dat geld uit konden zoeken. Aangezien we geen auto hebben @ Deventer, moest ik een auto lenen en naar Hengelo rijden. Daar aangekomen werden we niet geholpen maar beschuldigd van oplichting en snapten ze niet hoe we op die onzinnige gedachten waren gekomen.. De persoon in kwestie was net zoals de hele TV afdeling van de vorige dag, vandaag NIET aanwezig...? Tuurlijk, ik verander ook de hele staf van mij winkel per dag.. Verder werden op deze dag de papier van de tv gekopieerd en opgeslagen. Op deze dag was het proces al 3 maanden bezig was en wij zaten nog steeds zonder TV. Daarna probeerden ze ons nog een KLEINERE LCD TV twv 700E aan te smeren. Niet gelukt natuurlijk. Stelletje oplichters. Dus wederom boos en gefrustreerd naar huis gereden. Daar nog contact op genomen met 3e partij bedrijf en Samsung hoofdkantoor. Die hebben volgens mij toen een afspraak met MM gemaakt. En later door MM opgebeld dat we een nieuwe LCD TV zouden krijgen en we deze konden OPHALEN!! Dat dachten wij dus niet, breng maar naar ons toe. Verder waren ze de verkooppapieren kwijt?! En moesten deze maar even opsturen.. Waardeloze toestand. Papier opgestuurd en gevraagd of ze de TV konden brengen. Dat kon nog niet, maar als we over 2 dagen zouden bellen zouden ze ons toestel (twv 1300E waarde van LCDs is natuurlijk in een halfjaar gezakt dus ok ok) hebben en toesturen. Wij bellen nog even of de TV onderweg was. MM zei, ja tuurlijk hij is vast onderweg. Maar hij kwam niet, dus nogmaals contact op genomen met 3e partij. Die aangaf van niks te weten en dat het nog 1a2 weken zou duren. Na ander halve week werden we door de 3e partij opgebeld en onze tv werd de volgende dag geleverd. Even in het kort: MM Service deugt voor geen meter (, personeel is opgeleid op klanten voor te liegen en weet verder vrij weinig van de producten die ze in huis hebben. Dure elektronica koop ik nooit meer bij MM.

 • Profielfoto
  sgaap

  Ik gok dat het bij de mediamarkt niet veel slechter zal zijn dan bij de meeste appleshops, mij werd bij de aankoop van mn macpro verteld dat ik het beste 4gb erin kon laten zetten, omdat ie 4 cores had, en dat tegen 4x de marktprijs:P
  Ook had de betreffende apple store geen idee waar de mac pro na bestelling (bto) was, dat kwam pas toen ze hem zelf binnen hadden (3 weken! later): het tussenliggende gedeelte was dus een blinde vlek..

  Staat tegenover dat ik bij een andere applestore uitermate kundig personeel trof, maar dat zal er ongetwijfeld bij sommige mediamarktjes ook wel rondlopen.

  Vergeet niet dat dit de drempel flink verlaagd: meer mensen met een mac is meer support voor osx/macs.

 • Profielfoto
  reven

  tros radar heeft een nieuw forum. Kom op jongens dit is geen shopcontest.

 • Profielfoto
  superluuk

  IDD youmac duurt altijd eeuwen en
  daar krijg je ook nogal eens foute informatie:

  als in : NEE de draadloze apple mouse heeft echt geen laser hoor…
  of: garantie? , nee das alleen als je bij ONS koopt…

 • Profielfoto
  Stylooos

  zo’n geweldig winkel vindt ik media markt niet ik ken vele mensen (vrienden/fam.) die bij de media markt een apple hebben gekocht en een ipod bij de ifactors. Wanneer er ook maar 1 hardware/software matig klachtje er is zegge ze ga maar naar LJS. Goeie service van de media mark en ifactors;) ;) . Vandaar dat we nu vaste klanten zijn bij LJS. Deze winkel heeft een hele goeie service en zijn heel klantvriendelijk. Wanneer je op iets zit te wachten krijg je ook een lekkere kop koffie. Heb je een probleem dan wordt het ook netjes verteld hoe je dit kan oplossen.

  LJS is voor mij sowieso de beste winkel waar ik me spullen koop!!!!

 • Profielfoto
  tonnert

  Als je nou in Londen bent, koop dan niks bij de Apple store maar ga op de terugreis op Terminal 4 (Heathrow) even langs de Dixons store. Daar verkopen ze alles zo’n beetje ‘tax free’ en dat gekoppeld aan de lage Pound Sterling (t.o.v. de Euro) levert aanzienlijk lagere prijzen op. Ik denk niet dat je er iMacs kunt kopen, maar de (duurdere) MacBook’s en MacBook Pro’s wel. Het kan raadzaam zijn om even te bellen vooraf zodat ze het voor je vasthouden.

 • Profielfoto
  NoiA

  Helaas is het wel zo dat de apple resellers in NL meestal nix op voorraad hebben en dat je meteen zon wijsneus naast je hebt staan die ff moet laten zien wat ie allemaal niet van Apple weet. Ik heb altijd een hekel gehad aan de exclusiviteit van Apple stores en hun personeel. Daarom blijf ik lekker online bestellen bij apple zelf.

 • Profielfoto
  XanHan

  Moet je een Mac kopen bij de MM en vragen of je er Apple Care bij kunt kopen. Apple Care? Wat is dat?? :sealed:
  “weet u wat u moet doen? Bij ons de Mac kopen en voor alle andere vragen en opmerkingen gewoon de APR’s bellen”. BLEHHHHHHH :angry:
  Zo werkt dat natuurlijk niet!

 • Profielfoto
  caroline08021968

  apple store rotterdam zijn ze zeer vriendelij

 • Profielfoto
  coenremmelts

  @ XanHan

  Dat gebeurd vaker hoor. Vooral bij iPod’s. Dat men deze bij MM koopt en dan bij ons ondersteuning vraagt….. Lijkt me niet helemaal de bedoeling eh.. helemaal niet.

  Heb laatst de proef op de som genomen door gewoon eens e vragen aan een MM personeelslid “Mac lijkt me wel een mooi alternatief op een windows computer, want ik hoorde laatst dat er geen virussen voor zijn!” zegt die kerel dat er WEL virussen voor zijn:P

  En ze hadden blijkbaar de enige iMac 24″ staan van de hele stad….. NOT, jammer dat er ook een staat in onze winkel en vast nog wel een aantal andere..

  Verder doe ik ook wel eens boodschappen bij de MM, maar voor advies moet je er niet zijn. En ook niet voor apple apparatuur ..

 • Profielfoto
  Kamar

  Ik heb mijn MacBook bij de Mediamart gekocht, omdat ie daar 150 euro goedkoper was. Achteraf bleek het een engelse MacBook te zijn: op de 3 op het toetsenbord staat een £ i.p.v. een # en er zat een engelse handleiding en stekker bij. Ik moest de dag erna terug om een goede stekker te halen…

  Ik ben niet echt tevreden over de service en producten van de MediaMarkt.
  Geef mij maar de Appelstore!