Onno Titulaer
Onno Titulaer Nieuws 12 februari 2008

Makkelijker overstappen

Deze week heeft Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) ingestemd met een plan van aanpak betreffende internetbedrijven.

Dit plan moet het voor consumenten makkelijker maken om naar een andere provider over te stappen. Het plan moet in het vierde kwartaal van dit jaar werkzaam zijn en geeft de nieuwe provider de mogelijkheid om de overstap van een klant volledig te verzorgen. Dit geldt ook voor een gebundeld contract zoals bijvoorbeeld bij internet en telefonie. Groot pluspunt van dit plan is ook dat de nieuwe provider de overstap moet laten plaatsvinden op een afgesproken dag. De onderbreking van de aangeboden dienst(en) mag niet langer duren dan 24 uur.

De Consumentenbond is voorlopig sceptisch en wil gaan controleren of de gemaakte afspraken worden nageleefd. Ook ziet de Consumentenbond het liefst dat de 24-uursbelofte wordt opgenomen in de garantie.

Reageer op artikel:
Makkelijker overstappen
Sluiten